Borsadaki bu son hareketlenmeye % 95 hisse geri kalanı da usd viop kontrat teminatı ile girdim. Borsadaki yükselişin ivme kazanmasıyla birlikte kademeli satışlara başladım ve şu anda % 35 nakde (ppf) ye dönmüş durumdayım. Yükseliş sürerse kademeli satışlara devam edeceğim. Borsa bir % 10-15 daha yükselirse bir temettü hissem hariç hepsini satmış olacağım. Bu temettü hissemi de fiyatı daha fazla artmayacağı için saklayacağımı umuyorum, iyi bir fiyat yakalarsam onun da gözünün yaşına bakmam.
Borsa buralardan % 5 aşağı gelmeden tekrar alım yapmayı düşünmüyorum. Aşağı doğru % 5'i kırarsa kademeli alımlara başlamayı planlıyorum. Satarken de alırken de gözüm kulağım haberlere kapalı, yalnızca bilançolara bakarım. Karlılığını muhafaza eden, borcu altında kalınmayacak kadar olan ve temettü ödeyen şirketlere yatırım yaparım. Türkiye batmadan bu şirketlere bir şey olmayacağından eminim. Türkiye göçmüşse zaten paranızın nerede olduğunun önemi yok.
Hisseleri satıyorum çünkü son yükselişle gelecek 2 yılın temettüsünü aldım, biraz daha yükselir ve hepsini satarsam zaten 3 yıldan fazla yılın temettüsünü realize etmiş olacağım. Yani borsada yeni bir düşüş dalgasını yakalayabilmek için 3 yılım olacak. Bu kaos ortamında 3 yılı beklemeyeceğimi garanti edebilirim.
Her zaman söylediğim gibi, kademeli işlem candır, hele Türkiye gibi yatmaz kalkmaz ekonomiler için biçilmiş kaftandır.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri