Sayfa 935/1230 İlkİlk ... 4358358859259339349359369379459851035 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,473 - 7,480 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Genc arkadaslarin dusuncelerini hirslarini kendilerini gelistirme istegini cok iyi anliyorum. Hepimiz bu yollardan ama su ama bu sekilde gectik, geciyoruz

Mevcut ortamda gittikce siglasan, yabancisiz, speklerin ve robotlarin cirit attigi bu zamanlarda ltf islemlerinize dikkat ediniz

Teorik bilgi kadar tecrubede bir okdr onemli. Mlsf bizim gibi piyasalarda, herseyi birazda yasaya yasaya zamanla tecrube etmek gerekiyor

Bu asamayi en kolay sekilde atlatabilmek icin, orta ve uzun vadeli, bilancosuyla, gecmisiyle ve gelecegiyle kendini ispatlamis hisselere yonelmek en dogrusu olacaktir

Yoksa inanin su ortamda 99 defa kumar hisselerinden kazanilan para 1 gunde kaybedilir. Kaldiracli islemlere girmiyorum bile aman diyim

Cok darbe yiyeyerek zamanla bu isi ogrenmis beyaz yakali abinizin nacizane gorusleri

Koronada yine cok artti deniliyor. Ltf dikkat. Herseyden onemlisi saglik

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam herkesin sistemi özeldir. Benim de kendime aklıma mantığıma uyan kurgulamış olduğum sistemin viop 30 ve viop u olan bazı derin hisselerde çalışır ama robot deyince öyle bir günde 100 e katlayayım uçayım kaçayım gibi beklentiye girmeyeceksiniz direk batarsınız. Kaldıracı düşük tutacaksınız. Zararı da kabul edeceksiniz. Benim mantığıma göre ben kısa periyotta çok işlem açsın karı da zararı da az olsun mantığında birisiyim robotum da öyledir başkası orta vade gönlükle işlem yaptırır hepsi farklı mantık. Bu forumda çok güzel başlık var bakabilirsiniz.

Öyle uçuk beklentiye girmeden algo işlerine de bakılabilir.

Bence beyaz yakanın mutlaka ucundan kıyısından kod bilmesi şart zaten artık. Cauti ağabey gibi derin piyasa bilgisi ve temel analiz birinci öncelik, bunu otomatize edebilmek ise ikinci öncelik bence.
    bende xu30 da tradingviewde yazabildiğim sisteme göre işlem yapıyorum ama matriks gibi platformlarla entegre edemedim.

entegre edemememin en büyük nedeni xu30daki sinyali fxu30 da işleme dökemedik yani teknik destekteki adamın dediğine göre thyde al sinyaline göre akbankta al pozisyonu açmak gibi birşey bu demek diyordu.

ikinci neden tradingviewdeki kullandığım bazı kodların karşılıkları matrikste yoktu IQ ile belki onu düzeltmişlerdir.
    Daha sonra işlemi tradingviewden yapabiliyormuyum diye baktım CQG platforma sahip aracı kurum varsa yapılabiliyormuş. O platformla işlem yapanlarda CITI ve JP gozukuyor onlarla da iletişime geçmedim hesap açmak için websitelerinde pek öyle bilgi yoktu:D
    ezcümle tradingviewde sinyal veriyor ben işlem yapıyorum. grafik saatlik olduğu için ayda 1-2 yada max 7-8 verdiği oluyor yönetmesi kolay.

Her ne kadar kodda olsa işin yarısı psikoloji atıyorum ben enson 128K'da shorta girdim. atıyorum piyasa yükseldi 130 olsa bana longa gir diyecek. sonra tekrar düştü 128.5'dan short diyecek 3500 puan girmiş olacak. bu işlemlere tamam abi diyip uymak işin yarısından fazlası.

Siz F_xu30da kodu çalıştırıp her 2 ayda bir vade değiştikçe kodu tekrarlıyor musunuz?

Yatırım tavsiyesi değildir

3. Değerli Oğuz hocam sistem ile ilgili forumda çok değerli kişiler var bear_bull erhanacikgoz ve ideal başlığındaki neredeyse herkes. Oralara sorarsanız benden çok daha iyi bilenlerden bilgi alma şansınız olur burası zaten yeri de değil, elimden geldiği kadar özünü anlattım sadece, getirisi derseniz eh işte bu iş öyle hemen kodu yazdım zengin oldum dünyası değil ama her haftayı az da olsa karda kapattım son 1.5 aydır diyebilirim ( tam otomatikte )

Bence yine de borsanın özü iyi yapılmış bir temel analiz ve beklentiye dayalı spekülasyon, bunun da hakikaten çok başarılı bir üstadının başlığındayız bedava yol yordam öğretiyor daha ne olsun... Cauti ağabey beğendiği bilanço / şirketleri de yazamaz oldu başlığı basan kimi kişiler yüzünden o nedenle sistem vb sardı herkes sanırım. Özelden varsa yaz ağabey ben sana yazmıştım bir şirket ben de bilançoları ve faaliyet raporlarını çalışıyorum bu hafta.
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    bende xu30 da tradingviewde yazabildiğim sisteme göre işlem yapıyorum ama matriks gibi platformlarla entegre edemedim.

entegre edemememin en büyük nedeni xu30daki sinyali fxu30 da işleme dökemedik yani teknik destekteki adamın dediğine göre thyde al sinyaline göre akbankta al pozisyonu açmak gibi birşey bu demek diyordu.

ikinci neden tradingviewdeki kullandığım bazı kodların karşılıkları matrikste yoktu IQ ile belki onu düzeltmişlerdir.
    Daha sonra işlemi tradingviewden yapabiliyormuyum diye baktım CQG platforma sahip aracı kurum varsa yapılabiliyormuş. O platformla işlem yapanlarda CITI ve JP gozukuyor onlarla da iletişime geçmedim hesap açmak için websitelerinde pek öyle bilgi yoktu:D
    ezcümle tradingviewde sinyal veriyor ben işlem yapıyorum. grafik saatlik olduğu için ayda 1-2 yada max 7-8 verdiği oluyor yönetmesi kolay.

Her ne kadar kodda olsa işin yarısı psikoloji atıyorum ben enson 128K'da shorta girdim. atıyorum piyasa yükseldi 130 olsa bana longa gir diyecek. sonra tekrar düştü 128.5'dan short diyecek 3500 puan girmiş olacak. bu işlemlere tamam abi diyip uymak işin yarısından fazlası.

Siz F_xu30da kodu çalıştırıp her 2 ayda bir vade değiştikçe kodu tekrarlıyor musunuz?

Yatırım tavsiyesi değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Değerli Oğuz hocam sistem ile ilgili forumda çok değerli kişiler var bear_bull erhanacikgoz ve ideal başlığındaki neredeyse herkes. Oralara sorarsanız benden çok daha iyi bilenlerden bilgi alma şansınız olur burası zaten yeri de değil, elimden geldiği kadar özünü anlattım sadece, getirisi derseniz eh işte bu iş öyle hemen kodu yazdım zengin oldum dünyası değil ama her haftayı az da olsa karda kapattım son 1.5 aydır diyebilirim ( tam otomatikte )

Bence yine de borsanın özü iyi yapılmış bir temel analiz ve beklentiye dayalı spekülasyon, bunun da hakikaten çok başarılı bir üstadının başlığındayız bedava yol yordam öğretiyor daha ne olsun... Cauti ağabey beğendiği bilanço / şirketleri de yazamaz oldu başlığı basan kimi kişiler yüzünden o nedenle sistem vb sardı herkes sanırım. Özelden varsa yaz ağabey ben sana yazmıştım bir şirket ben de bilançoları ve faaliyet raporlarını çalışıyorum bu hafta.
    Selamlar,

Beğendiğiniz bilanço şirket vs paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
    @Cautionary hocam sizin de bu tip paylaşımlarınız çok faydalıydı devam etmenizi çok arkadaş istiyordur bence.

Borsa forumundayız bilanço iyi ya da kötü demek hakkımızdır ve konuşmak için burası da tam yeridir diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Selamlar,

Beğendiğiniz bilanço şirket vs paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
    @Cautionary hocam sizin de bu tip paylaşımlarınız çok faydalıydı devam etmenizi çok arkadaş istiyordur bence.

Borsa forumundayız bilanço iyi ya da kötü demek hakkımızdır ve konuşmak için burası da tam yeridir diye düşünüyorum.
    Arkadaşlar sıkıntı yok. Neyi ne ölçüde konuşacağımı gayet iyi biliyorum. Çekinecek bir şeyim de yok zaten.

Açıkçası, son dönemlerde borsamız ve özellikle yerli çakal speklerin dadandığı çok hisse oldu. Bu nedenle dengesiz iniş ve çıkışlar biraz soğuttu beni hisselerden...bu nedenle hisse özelinde pek yazmak istemiyorum şimdilik.

Sadece şu kadarını söyleyeyim..gerek son bilançolar, gerekse cari konjonktürde Türk traktör ve deva yı beğeniyorum...ancak kısa vadede her iki hissede pahalı olabilir. Bu nedenle kısa vade alımlarda dikkatli olmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar sıkıntı yok. Neyi ne ölçüde konuşacağımı gayet iyi biliyorum. Çekinecek bir şeyim de yok zaten.

Açıkçası, son dönemlerde borsamız ve özellikle yerli çakal speklerin dadandığı çok hisse oldu. Bu nedenle dengesiz iniş ve çıkışlar biraz soğuttu beni hisselerden...bu nedenle hisse özelinde pek yazmak istemiyorum şimdilik.

Sadece şu kadarını söyleyeyim..gerek son bilançolar, gerekse cari konjonktürde Türk traktör ve deva yı beğeniyorum...ancak kısa vadede her iki hissede pahalı olabilir. Bu nedenle kısa vade alımlarda dikkatli olmalı.
    Teşekkürler, fikirlerinize aynen katılıyorum.

8. ps.jpg

Bu ne doktor???

Sayfa 935/1230 İlkİlk ... 4358358859259339349359369379459851035 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •