Viop'danmı bahsediyorsunuz yoksa varanttan mı ? Bi açıklarmısınız, bahsi geçen işlemin türü, cinsi adı nedir? Teşekkürler şimdiden
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elliottan anlamam. Hareketin başlangıç noktası belli. Elliottan anlayan bir abim ablam da şuraya bir sayım atsa uzun vade de görsek neredeyiz.
![]()
dün bahsettiğim durum gene gerçekleşiyor ben biraz daha geç bekliyordum.
ama alan biraz daha da daraldı.tekrar yükselişten sonra bi düşüş daha gelebilir.
bir arkadaş söylemişti Düşen Kama Formasyonu gerçekleşiyor olabilir.
31 Ekim 2018 Çarşamba, 10:08
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Eylül ayında, 2017 yılının aynı ayına göre %22,4 artarak 14 milyar 456 milyon dolar, ithalat %18,3 azalarak 16 milyar 326 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Dış ticaret açığı %77,1 azaldı
Eylül ayında dış ticaret açığı %77,1 azalarak 1 milyar 869 milyon dolara geriledi.
İhracatın ithalatı karşılama oranı 2017 Eylül ayında %59,1 iken, 2018 Eylül ayında %88,5'e yükseldi.
turizmle ilgili sanırım![]()
Buyrun saayin tospa, degerli katilimci konuya giris yapmis.
Sinci bi zahmet sizde ihracatin alt kalemlerine girip, ne kadarinin dolarla, ne kadarinin euroyla oldugunu yaziverin.
Boylece dengenin nerede oldugunu ujj asagi bejjj yukari anlayabiliriz.
Cok basit aslinda...Kizmak yok hepimiz burda bir seyler ogreniyoruz...
@erefefik
Korelasyonda zor bir şey yok..DXY nin ana bileşeni EUR(%57)..EUR/USD düşüyorsa büyük oranda dolarda güçleniyordur..globalde borçlanmaların %55'i dolarladır..bu oran tüm diğer para birimleri düşünüldüğünde oldukça iyi bir orandır..dolayısıyla dolar değerlendikçe özellikle gelişmekte olan ülkelerin dolar borçlarının geri ödemelerinde zorlanmalar başlar..tabiki en çok hurmayı götürünlerde bu zorlanmalar daha fazla olacaktır..tek sebep bu olmayabilir ama doların değerlendiği ortamda USD/TL nin artması beklenebilir..selamlar..
Bu beklenendir sayın Enki. Grafik ne diyor diyorum ben? EUR/USD düşerken dolar/tl yükselmiş, yatayken yükselmiş, çıkarken yine yükselmiş. Buradaki hikaye farklı. İktisat bilimi NŞA da belirli şartların oluşması durumunda meydana gelecek beklentiyi temel alır. Ama piyasa dinamikleri maalesef çoğu zaman farklı işliyor. O yüzden iyi ekonomistler finans piyasaları hakkında, kurlar hakkında net yargılardan kaçınırlar. Oranın farklı ve birçok dinamiği mevcut.
Yer İmleri