-
Uc Billboard Ebbing Cikisi, Missouri (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Tre manifesti a Ebbing, Missouri, 2017) Yonetmen: Martin McDonagh
-
"Gecmis, kendimize anlatip durdugumuz hikayelerden ibarettir. / Il passato è solo una storia che raccontiamo a noi stessi. / The past is just a story we tell ourselves."
Ask (Her - Lei, 2013) Yonetmen: Spike Jonze
-
Showtime, Akademi odul adayligi bulunan, Emmy Odulu sahibi Benedict Cumberbatch'in rol aldigi 5 bolumluk yeni dizisi Patrick Melrose'un posterini ve fragmanini yayinladi.

-
-
Buyuk Italyan sair Dante Alighieri, 7 Nisan 1300'de Ilahi Komedya'nin 1.kantosunda yolculuga basladi.

“Yasam yolumuzun ortasinda karanlik bir ormanda buldum kendimi, cunku dogru yol yitmisti. Ah, icimdeki korkuyu tazeleyen, balta girmemis o sarp, guclu ormani anlatabilmek ne zor! Oyle aci verdi ki, olum acisi sanki; ama ben, orada buldugum iyilikten soz edecegim, gordugum, baska seyleri soyleyecegim. Oraya nasil girdigimi bilemeyecegim.”

“A metà del cammino della nostra vita terrena mi ritrovai in una selva oscura poichè avevo smarrito la via diritta. Ahi quanto è doloroso dire qual era quella selva selvaggia, impervia ed insuperabile, che al solo ricordo la paura si rinnova. E' tanto amara che la morte lo è poco di più; ma per trattare del bene che vi ho trovato, dirò delle altre cose che vi ho visto. Io non so ben raccontare come vi entrai.”
-
Girit dogumlu, Ispanyol Ronesansinin ressam, heykeltiras ve mimari El Greco'nun (Domenikos Theotokopoulos) olum yildonumu (7 Nisan 1614)
Veduta di Toledo (View of Toledo, 1596 - 1600)
-
Romantik donemin onde gelen sairlerinden Ingiliz Bas sair William Wordsworth'un dogum yildonumu (7 Nisan 1770)

Dolastim yalniz bir bulut gibi havada suzulen
Vadilerin ve tepelerin uzerinden,
Gordugum zaman toplanmis aniden,
Bir kalabalik, altin nergis ciceklerinden;
Golun yaninda, agaçlargn altinda,
Cirpinarak meltemde danseden.
Yildizlar gibi devamli parlayan
Ve samanyolunda goz kirpan,
Hic bitmeyen bir sirada uzandilar
Bir koyun sinirinda yanisira dizilerek:
On bin tanesini gordum bir bakista,
Kafasini sallayan neseli bir dansta.
Dalgalar dansetti onlarin yaninda; fakat onlar
Coskunlukta parlayan dalgalardan ustun ciktilar:
Bir sair keyiften baska bir sey duyamazdi
Boyle sen bir beraberlikten:
Gozumu diktim baktim "baktim" fakat az dusundum
Bana ne zenginlik getirdigini bu gosterinin:
Cunku SIK SIK, yatarken kanapemin Uzerinde
Bos ve dalgin bir ruh haliyle,
Geri parliyorlar o ice donuk gozun uzerinde
Ki mutlulugudur yalnizligin;
Ve sonra kalbim doluyor zevkle,
Ve dans ediyor nergis cicekleriyle.

Ode on Intimations of Immortality
-
Fransiz utopik sosyalist ve filozof Charles Fourier’in dogum yildonumu (7 Nisan 1772)
“Cakil taslarini toplayip bir kutuya koyun ve sallayin, hic bir sanatcinin beceremeyecegi kadar uyumlu bir mozaik elde edersiniz.”

“Take pebbles, Put them into a box and shake them, and they will arrange themselves in a mosaic that you could never get by entrusting to anyone the work of arranging them harmoniously.”
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri