Bilemiyorum, Eregli ekstirm bir ornek olabilir, temettu orani bayagi yuksek.
Bilemiyorum, Eregli ekstirm bir ornek olabilir, temettu orani bayagi yuksek.
Ekstrem değil büyük kağıtların hepsinde böyle...
2018 - 2019 Tüpraş verdiği temettü 24 lira net...2016'da 40 liradan alanın maliyeti kaçtır çok eskiye gitmedim bile
Tofaş, Froto, bunun gibi kaliteli kağıtlarda yabancı maliyeti yok seviyelerde..Pozisyonlar krizlerde alınmış ve üstüne yatılmış..Mal verildiği ve keskin düşüşler olduğunda bile bir yerde dururlar ve o malı tekrar alırlar...
1 sayfa yazarım...
Yanlış anlaşılmak istemem ama niye hep tweetşrdaki adamlar pazarlamacı yada kötü gösteriliyor, inanma kardeş, 1 den 22 ye gitmiş kağıdı ooo harika yüzde elli düşmüş deyip 15den alana niye acıyorsunuzki. Dünya böyle bir yer, birileri kandırılmaya doyamıyorsa bırak ne hali varsa görsün.
Bu derinlik denen arkadaşı 1.5 sene önce bende 3 ay takip ettim ve hiç düşünmediğim hisselere ilgimi yoğunlaştırıp 1 senede hemen hepsinden %100ve üstü kar etmeme vesile oldu. O zamanlar böyle abidik gubidik hisselerden bahsetmiyordu. Migros, AGHOL, Karel, ambalaj sektörü filan diyordu.
Sonrasında birileri bu arkadaşı işe yarar bulup hiç adını duymadığım duysamda 2 saat internet araştırması ile bir kuruş bile para etmez olduklarını anlayabileceğim şirketleri şişrtmede kullandılar ve ben de 1 yıl önce takibi bıraktım. Hoş ben daha çok vatan, millet Sakarya, din edebiyatını sık duymaya başladığım için kaçtım da neyse.
Demem oki, o para kaybedenlerin hiç suçu yokmu, bedavadan zenginlik peşinde koşan ponziciler, niye bu kadar insanımız bu kişilere doğru yolu gösterme çabasında ki.
Neyse, bence herkesin iyi de kötü de fikirleri var hangilerini kullanacağını küçük yatırımcılar kendileri kara veriyor ve işlemi yapıyorlar, sonuçlarınada katlanacaklar.
Bu aradada, Sn. Kızıldağ'ın ayrılacak sektörlerine bir ekleme yapayım, "aracı kurumlar"
Lütfen etki altında hissetmeyin kendiniz ben temettüsü için 2 yıl önce almaya başlamıştım ama bu salgın çok fazla yerli yatırımcı yada kumarbazı borsaya çekince açığa alım satım karın yasak olmasına rağmen işlem hacimleri uçtuğu için inanılmaz komisyon kazancı var. Kasa hep kazanır mantığı.
Saygılar, sevgiler
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katılıyorum. Zaman zaman bizde kısalara dalıp çıkıyoruz. Bunda proplem yok. Problem sansar gibi saldırmaları...yoksa herkes mantıklı bulduğu yerden alır satar. Ancak derin yara alma durumu da var tabi. Riski çok seven girsin bizene de.. sonra ağlarsa... Kendin düştün artık ağlamayacaksın babında bir uyarı yaptık. Gerçi bist-30 dediğimiz halkb, ekgyo vs. gibi hisselerde bile 10 yıldır duman olmuşlar varken.... 1-22 volümle çalışan hisselerde olur, 3-200 lira arasında çalışan da olur. Bu hale geldi yani işler, teknoloji ile yeni boyut soygun vs. belki ilerde daha da fiyakalı soygunlar görücez ve şimdi yapılan işler solda sıfır kalacak kimbilir.
Yabancı takas oranlarına bakıyormusunuz bu aralar. Hulk 37 ile tarihi diplerde, muxize beklememek lazım. Daha ilginç olanı pegi % 70 den % 10 a düşmüş. Fiyat azıcık düşse ky kuyrukta bekler.
Barış Manço yediden yetmişyediye programı vardı. Aslında ikiside aynı. Yedi de aynı yetmişyedi de aynı. Duygusallık yaşam şekli hep aynı. Bu iki yaş arası başka bir dünya. Hızlı ve aktif. Bu iki yaşın en büyük özelliği ise bakıma tam muhtaçlık, ya devlet bakacak yada anne baba. Buradan yola çıkarak kendine yetme durumunu görmek istedim. Trump bunu gördü ve Çin’e saldırdı. Biz çini büyütüyoruz dedi. İlk vergiyi 2 yıl önce getirdi %276 gibi bir orandı, sonra kademeli olarak getirdi. Çin kendi içinde 7-77 gibi yeten bir ülke. Bunu gördü ve ABD nin yaptırımlarının Trump seçimlerinden sonrada durmayacağını fark etti. Ve tabiki hangi ülke ayakta kalacak diye sordu. Soru virüs ile soruldu. Cevap ise henüz alınmadı. Çin ben kendi kendime yeterim diyor. Madem sen benim küresel oyuncu olmamı engelliyorsun, o halde küreselde kimse oyuncu olmasın ve hangi ülke kendi kendine yetecek görelim de di. Bence covit bu düşünce ile Çin tarafından yayıldı. Abd 1 milyon üstü vaka, Çin bizim İstanbul kadar. Adamlarda muhtemelen aşı sa var. Trump seçilse Çin bu kabusu yaşamaya devam edecekti. Seçim öncesinde şartlar değiştirildi. Bakalım hangi ülke bu işden sağ çıkacak. Bunu bir yerde okumadım, kendi görüşüm. İnandırıcılığı yüksek geldi yazayım istedim.
Tabiki komplo teorisi bu sn. Kızıldağ.. ancak söylediklerin çok mantıklı ve yabana atılacak cinsten değil. Çok güzel bir saptama olmuş. Kanıt gerektiriyor virüsün insan yapımı olması için fakat bulunamadı şimdiye kadar. Acaba mı diyoruz... Doğal bir virüs mü? İnsan yapımı mı? Kafalar karışık. Madem gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır derler.... Bekleyelim çıksın bakalım da aksakal, karasakal belli olsun.
Yaklaşık 1 yıl oldu takip etmiyorum burayı TH üstad satmış ya HULK'ı şoklardayım şu anda. Hem de 5 liradan satmış üç yıl bekleyip. Hadi buna bir şey demiyorum adam bezmiştir artık da bu ortamda havayoluna yatırım nedir Allah aşkına?![]()
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Yer İmleri