Originally Posted by
hepsonradan
herkese merhaba, sizler için önemsiz ama benim için çok önemli bir soru soracağım:
şu an 1 milyon TL nakit param olsa ve bir daha hiçbir şekilde çalışmamak üzere bugün kariyerimi sonlandırmaya karar versem bu para getireceği faizle bana hayatımın sonuna dek yeter mi? halihazırda böyle bir örnek kişi var mı forumda veya çevrenizde? bu alternatifin olumlu/olumsuz yönlerini sayıp dikkat etmem gereken hususları vurgularsanız çok makbule geçer.
ek bilgiler: 35 yaşındayım bekarım evlenmeyi de düşünmüyorum. istanbul'da kendime ait evimde ikamet ediyorum, kira derdim yok. borcum harcım da yok. mütevazi bir hayat tarzım var, öyle har vurup harman savurmam, tutumluyumdur. 11 yıllık sigorta primim var.
Üstadım ben tam 3 senedir bu sekılde yasıyorum. Yurt dışında bilgisayar müh. olarak calısırken 3 sene önce Türkiyeye döndüm.
Deniz kenarı bır yerde kendime ait bir evim var. 1 milyona yakın bankada mevduatım mevcut.
Ben kendime söyle bir prensip edindim. Her ay gelen faizin max. 40ını harcıyorum gerisi faize ekleniyor ve gayet rahat sekılde yasıyorum. Ha ama gercekci konusmuak gerekırse ben sadece 1 mılyona guvenerek bu sekılde yasamaya baslamadım. Bunun dısında da yurt dısında bır daıre aldım ve kıraya verdım kendı kendını oduyor ve 6 sene sonra borcu bıtıyor ve satınca ordan da bana 200.000 EUR civaında bır para kalsın dıye kendımı garantıye almak ıstedım. Ve bunun dısında da aılemdende en az 10 adet daıre ve baska para kalabilir.
En kötü ihtimalide dusunerek Alman vatandasıyım. Almanyaya doner devletten gecınırım dıye kafam rahat olarak bu sekılde yasamaya basladım.
Hersey guzel aslında ama calısmadanda oturmak insanı bence genc yasta SIKIYOR. bende 38 yasındayım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri