Sayfa 96/990 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 761 - 768 arası.

Konu: Viop XLVII

1. Çalış baban gibi,,eşek olma.

2. 2001 maasimla 33 çeyrek altın alabiliyordum.Bugun 65 bin lira maaş gerekiyor bunu yapabilmek için.

Eski krizleri yaşamış biri olarak günümüz ekonomik yıkımını asla yaşamadık daha önce.Emekli olduğunda insanlar aldıkları toplu para ile ev alabiliyorlar di.Barinma nin lüks olduğu bir ülkede hala bazı haysiyetsiz onursuz yalakalar gelip günümüz ekonomik ortamını savunuyor.

Bu ülkenin fakir fukarasına, tüyü bitmemiş yetimine yaşattığınız cehennemi fazlasıyla yaşarsınız umarım.

Bu zalimlere laf anlatmaya çalismak anlamsız.Yok yere kendinizi heba etmeyin.Bu zevzekler ya aklıni kiraya vermiş troldür ya da mevcut istikrarsızlık tan nemalanan haramyedi dir.

3. 02.01.2001 altın Ons fiyatı 271.1 USD
    Güncel fiyat 1.867 Usd.

Bu fiyat tüm dünyada geçerli .(6,88 kat artmış)

https://www.onsaltinfiyati.com/2001-...i-grafigi.html

4.  Alıntı Originally Posted by Haruni Yazıyı Oku
    36 yasinda başlığın sıkı takipçisi az yazan bir vatandas olarak; özellikle +50 yasinda "eskiden şöyleydi" diye minareye kilif bulanlara bir şey deme vakti geldi, dayanamiyorum!

Bak +50 emmi. Sen bu ulkenin en balli kaymakli zamaninda yasamis ve dibine kadar oy uğruna her seyinden faydalanmis birisin. Yeri geldi 36 yasinda emekli oldun, yetmedi calismaya devam ettin hem emekli maasini senden sonrakilere daha 36 yasinda yiktin, hem de bir yandan daha ucuz fiyata razi gelerek senden sonra gelenin isine de mani oldun. Köyünden kactin geldin büyük şehre. Bir gecede bir araziye evini usulsuzce kondurdun, oy ugruna sana helaldir o arazi dendi. Yillar sonra bir müteahhit 3 5 katli bir apsrtmsn dikti cebin milyonları gördü. İlkokul mezunu iş buldun. Ortaokul mezunu ogretmenlik yaptin. Lise mezunu iktisatci oldun. Ya babandan kalma ticaretine devam ettin ya bunları redettin okudun memur oldun. Okudun dedigim de lise. Uni mezunuysan zaten bir sey demeye gerek yok... +60 çoğu Proflara bir bakin. Kimisi oyle vasaaat öyle cahil. Ulan diyorsun bu nasil prof. E okuyupta olmak isteyen oluyordu da ondan. Yeter ki olmak iste!

Bak +50 emmi. Suan ekmek oyle kolay degil. Hayat cok daha kolay diye ekmek kazanmayi da kolay saniyorsun. "Her sey ayagina geliyor" vb sozlerle sozum ona yatmaya alisti ya yeni nesil. He emmi he internete biraz gec kaldin diye bizim suçumuz. Gencler tembel degil. Gencler de umit yok. Benim babam sadece 1 maasla 3 katlı ev dikti. 4 evlat yetistirdi. Simdi tek maas ile yapsin bakayim genclik bunlari. Nah yapar. Nah yapar dedigimiz yer de bu gence ne nasihati +50 emmi?

80 milyon nufusuz. Herkes guzel bir hayat yasayacak diye bir sart yok. Caliskan ile tembelin, yatan ile erken kalkanin elbet farki olacaktir. Sen hayatta kalmayi yasamak sandigindan o vizyonsuz vasat hayatindan bana ornek vererek nasihatta bulunamazsin. Bu ulke battiysa seni emekli ettiginden batti. Bu ulke battiysa "yiyor ama çalışıyor' zihniyetinden batti. Bu ulke sen zamaninda hakkini aramadigindan vasatin, varosun sirf icimizden gibi diye yuceltilmesinden batti. Cahilim ogreneyim yerine kendin gibi zir cahili yucelttiginden batti.

İmf şöyle dayatti diye ortalikta dolasiyorsunuz. O imf dayatmalari olmasa nah gorurdun %7 8 faizi. Essek gibi yapmak zorunda olduklarini yaptiklari icin zaten bu refahi yasadik. Yapmak zorunda olmadigimizda o cikilmaz sarmala nasil girdik gördük. Su yasananlarin ne 80den ne 90lardan bir farki yok. Ha 1 sene de 3 kat ha 3 senede 4 kat gitmis dolar. Eger gerekiyorsa yapilir, memleket olarak herkes sabir ceker bu da gecer diyip kuru sogan yer atlatilir. Ama bu memleketin her kesiminin katilimiyla olur. Birisi yiyip birisi bakiyorsa hatta bir de ustune nutuk atiyorsa o gereklilik degil hak gorunendir.Bu genclige bir hayat borclusunuz. Ve sizin nesli hic rahmetle anilmayacak.
    Bu cevap banaysa...
    Ben köyde yaşamış yüzleri ha güneşten ha soğuktan kavlayan bir çocuktum. Hiç bir şeyi rahat kazanmadım.
    Köye yazın gelen çocuklardan utanırdım. Çocukluğum Eren Bülbül gibiydi.
    Hayvan altı da süpürdüm. Tezek de yaktım. Hala da yaparım. Ben üretmeyi severim. 50 m2 evin yanında yer var. Şu an orada nane, maydanoz, ıspanak ve pırasa var. Köyde ise neredeyse herşey.

Okul hayatımda hep başarılı çocuktum. Üniversite sınavın ilk 1000 bine girdim. Tıp yazabilirdim lakin ben mühendislik tercih ettim. (Aslında bizim zamanımızda sınavdan önce tercihler yapılıyordu. Belki tıp yazardım. Ama sona yazdım.) Mühendis oldum. Çeşitli şirketlerde çalıştım. Yurt dışı lisansüstü sınavını kazandım. Gitmedim. Niye mi devlete göre ben "Yurt dışına gönderilmeniz mümkün değildir" kağıdı elime tutuşturulmuş bir insandım. Bunu kim yaptı derseniz FETÖ. Çünkü kendi adamlarını göndermek için beni eledi. Sağ olsun pensilvanya biletini alan Ecevit baştaydı.

Şimdi mi? Bir fiil 27 yıl çalışmışlığım var. İstersem emekli olabilirim. Firmadan izin aldığımda yazları hala güz işleri yapmaya devam ediyorum. Birazda daha çalıştıktan sonra ölünceye kadar köyüme dönüp ekmeye devam edeceğim.
    Bir kaç kez yurt dışına çıktım.
    Hayatımda hiç kahveye gitmedim, hiç okey oynamadım. Hiç boş oturmadım. Tv ve haber izlemiyorum. Bana saçma geliyor.

Prof değilim. Ben prof olmak isteseydim olurdum. Üniversiteleri beğenmiyorum. Çünkü Türkiye'de alınan unvanlara inanmıyorum.

Siyasetin için hiç bulunmadım. Siyaset yazmayı da sevmem. İlgilenmiyorum da.

Burada uzun yazmam. Borsayla ilgimde sonradan başladı. Zengin olmak gibi bir niyetim yok. Ama aylık %10 kazanıyorum bana yeter. Ben burada sabırlı, stratejisi olan, zamanlama ve nakit yönetimini iyi yapan herkesin kazanacağını inanıyorum. Para her şey diyen biri değilim. Sadece borsaya takılmak kafamı dağıtıyor. Kahve yok, okey yok, tavla yok, maçımız yok, bir borsamız var o kadar olsun. Onu da canlı takip etmiyorum.

Benim kimseye borcum yok. Kredi kartını bile nadir kullanıyorum.
    Bu yazıyı üstüme almadım kısaca.

Lütfen alıntılayıp cevap yazmayın. Cevap verecek vaktim yok.

5.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    02.01.2001 altın Ons fiyatı 271.1 USD
    Güncel fiyat 1.867 Usd.

Bu fiyat tüm dünyada geçerli .(6,88 kat artmış)

https://www.onsaltinfiyati.com/2001-...i-grafigi.html
    AB ve ABD veya diğer ülkelerde maaşı altın kadar artan ülke varmıdır ben bilmiyorum,varsa yazın öğreneyim.

YTD

6. Ex 2000 tam benim kafada adamsın ben senin tersinim ama her şeye vakit ayırdım hem çok çalıştım 13 sene hem de 7-8 senedir emekli gibi rahat ve huzurlu çalışıyorum eleman çalıştırmak gibisi yok çünkü … ülkede senin gibi zeki çevik genç zihinler çabucak harcandılar mite prof olacak adamlara asgari ücret ödeyen sistemin soyunu sopunu ……. Pis Severim….

haklısın siyasi konuşmaya lüzüm yok en parlak beyinler ülkemizde heder oldular … ekon musk türk olsa esnaflıktan öteye zor giderdi belki en iyi piyasa yazılımcıların olur web site kurardı yazılım analist müdürü olur veya kendi işini kurup küçük ticari kobilere danışmanlık yapardı .. iş kapmaya çalışırdı

7.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku

Çalış baban gibi,,eşek olma.
    Rahmetli Sadık ÖZGÜR ün hayat hikayesinin özetini okuyun.
    Bu kişi ile 30 sene iş yaptım,gerçek hayat hikayesini bilirim,Tahta kalede gaz ocağı ve iğnesi imalatından Kale Kilit fabrikasını kurdu.
    Sadık beyin eğitimi de yoktu.!!Rahmetli süper zekalı idi.Nur içinde yatsın.

Bu kişiye benzer çok tanıdığım var çevremde.
    Babalarınıza,dedelerinize,geçmişinize saygılı olmasanız da hakaret etmeyin.!!

Çobanlıktan Holding patronluğuna

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...luguna-1164447

8.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Merhaba ufak çaplı faizsiz kredi çekip (5000 tl altı) viopta işlem yapmak istiyorum. Zaten ufak para olduğu için kaybetsem de sorun olmaz. Elimdeki nakiti kullanmak yerine bu şekilde yapmak daha mantıklı geldi. Krediyle borsa filan alınmıyor diye bir yazı çıkıyor zaten dolar altın almayacağım ama borsa niye olmuyor anlamadım. Bir sorun olur mu çeksem herhalde olmaz zaten dolar veya altın almayacağım borsada kullanacağım yani? Ama 5000 tl için de sorun çıkmasın boşuna gereksiz mi acaba.
    para, cins bir eşyadır. diyelim ki bankada 5bin liranız var, bir 5 bin de kredi çektiniz 10bin paranız oldu ve bankaya taahhüt verdiniz sizden aldığım 5 bin kredi ile şunu almayacağım.

gittiniz hesbınızdaki 10 binden 5 bini viopa yatırdınız. bu 5 bin hangi 5 bin idi tespit edemezsiniz çünkü para en amiyane tabirle, karışır. romalı kardeşlerimiz 2000 yıl önce bunu hukuk öğretilerinde "misli mal" olarak belirtmişler.

şimdi bu yazdıklarım teorik hukuk, ancak olaylar pratikte bu kadar basit ilerlemiyor

hatırladığım kadarıyla bankalar bir taahhüt alıyorlar ancak o taahhütün cezai-idari bir sonucu yok. olsa olsa borçlar hukuku çerçevesinde bir sonucu olur o da en fazla krediyi geri çağırırlar. Eğer bir eylem suç ise bu kanunla düzenlenir, bankaya verilecek taahhütname ile değil. son dönemlerde böyle bir eylem suç olarak kanunlaştırıldı mı? tam olarak haberim yok açıkçası ama sanmıyorum.

işin hukuksal boyutunu boşverin de kredi ile viopta işlem açmak 5 bin bile olsa ben para kaybetmek istiyorum demektir bence.

Sayfa 96/990 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •