Sayfa 960/1000 İlkİlk ... 460860910950958959960961962970 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 7,673 - 7,680 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Teşekkürler takip ediyorum Haluk beyi. TCD almak istiyorumda. Borsa şu an bana biraz primli geliyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    diyelim 100 liralık tcd alacaksınız ama endeks pirimli olduğundan korkuyorsunuz. Bu durumda en mantıklısı kademeli alım. üç, dört ya da en fazla beş kademeli uyun pilanı. Mesela pazartesi 25 liralık aldınız ve hemen salı günü endekse sert satış geldi. Bu durumda endeks 110'u kırarsa 107'ye doğru çekilebilir ve siz buralara yaklaşınca bir 25 liralık daha alıp endeks 110'a geldiğinde satarsınız ve toplam portföy, zaten kara geçer. Oldu ki endeks 107'yi de kırdı, bu sefer 100'e doğru alım yaparsınız veya stoplayıp kol keser, ortam düzelince tekrar girersiniz falan. Bu yazdıklarım sadece sıtrateji geli#tirebilmenize katkı sağlamak için varsayımlar. Endeksin önümüzdeki aylarda ne olacağını hep merak ederiz. Bu noktada haluk hoca viopa bakıp yabancı kontratlara bakıyor. Yabancılar, bir ay vadellerde alımdaysa endeksin yükselme ihtimali, satımdaysa da düşme ihtimali daha fazladır diyebiliriz. çünkü piyasayı onlar kontrol ediyor. isterlerse yükseltirler, isterlerse düşürürler. Bize düşen iz sürmek. işin özeti, haluk focayı her zaman takip edin, kademeli alım ve satım yapmanın daha mantıklı olduğunu aklınızdan çıkarmayın derim acizane. Asla ytd

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    diyelim 100 liralık tcd alacaksınız ama endeks pirimli olduğundan korkuyorsunuz. Bu durumda en mantıklısı kademeli alım. üç, dört ya da en fazla beş kademeli uyun pilanı. Mesela pazartesi 25 liralık aldınız ve hemen salı günü endekse sert satış geldi. Bu durumda endeks 110'u kırarsa 107'ye doğru çekilebilir ve siz buralara yaklaşınca bir 25 liralık daha alıp endeks 110'a geldiğinde satarsınız ve toplam portföy, zaten kara geçer. Oldu ki endeks 107'yi de kırdı, bu sefer 100'e doğru alım yaparsınız veya stoplayıp kol keser, ortam düzelince tekrar girersiniz falan. Bu yazdıklarım sadece sıtrateji geli#tirebilmenize katkı sağlamak için varsayımlar. Endeksin önümüzdeki aylarda ne olacağını hep merak ederiz. Bu noktada haluk hoca viopa bakıp yabancı kontratlara bakıyor. Yabancılar, bir ay vadellerde alımdaysa endeksin yükselme ihtimali, satımdaysa da düşme ihtimali daha fazladır diyebiliriz. çünkü piyasayı onlar kontrol ediyor. isterlerse yükseltirler, isterlerse düşürürler. Bize düşen iz sürmek. işin özeti, haluk focayı her zaman takip edin, kademeli alım ve satım yapmanın daha mantıklı olduğunu aklınızdan çıkarmayın derim acizane. Asla ytd
    Teşekkürler[emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by Hamza__Sütbıyık Yazıyı Oku
    sanırım o testi tamamlama '' zorunluluğunuz '' yok ... yani test yapmıyoru
    m yatırımlarımı kendim yapacağım deme lüksüne sahipsiniz... o testi yapmazsanız ilgili kurum banka aracı kurumdan test sonuçlarına gre çıkacak olan yatırım tevsiyelerini falan alamzsınız diye biliyorum... yani testi mutlaka yapma zorunluluğunuz yoktu son hatırladığım... yapmıyorum deyip imzalayabiliyorsunuz... o testin altında öyle bir ibare olması lazım idi.... bi kurcalayın
    ben yapmıştım 65 puan çıkmıştı ama belirttiğiniz gibi zorunlu değil.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    aslında biraz dolar ve altın alayım diyorum ama banka makasları öldürüyor. Foreks moreks te anlamıyorum zaten...
    Makasları aşmak için Türkiye Finans hesabı açıp TFX Target uygulamasını kullanacaksınız.Hiçbir masrafı, ek külfeti yok.
    Makaslar çok düşük
    Altında daha düşük,
    Doğrudan gram ons bile alabilirsiniz.

Talimat verin şu miktara gelirse sat yada al diye o gece yarısı bile alıp satıyor kendiliğinden.

Dolar, gram altın ve ons için Banka güvenceli vazgeçilmez bir uygulama.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Makasları aşmak için Türkiye Finans hesabı açıp TFX Target uygulamasını kullanacaksınız.Hiçbir masrafı, ek külfeti yok.
    Makaslar çok düşük
    Altında daha düşük,
    Doğrudan gram ons bile alabilirsiniz.

Talimat verin şu miktara gelirse sat yada al diye o gece yarısı bile alıp satıyor kendiliğinden.

Dolar, gram altın ve ons için Banka güvenceli vazgeçilmez bir uygulama.
    Bu işlemde valör durumu nedir üstadım. Şak diye oluyor mu ? Biraz detay lütfen.

Bu arada "beğenmediğimiz" altın fonların Aralık getirisi an itibariyle % 4 lere dayandı. Demek ki faiz & altın arbitrajı konusundaki hipotezimiz doğruymuş. De ne yazık ki bende fon yok. Yılbaşında BES sözleşmesine aktaracağım hepsini. Son kararım.

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bu işlemde valör durumu nedir üstadım. Şak diye oluyor mu ? Biraz detay lütfen.

Bu arada "beğenmediğimiz" altın fonların Aralık getirisi an itibariyle % 4 lere dayandı. Demek ki faiz & altın arbitrajı konusundaki hipotezimiz doğruymuş. De ne yazık ki bende fon yok. Yılbaşında BES sözleşmesine aktaracağım hepsini. Son kararım.
    Tabiki 5 gün ve en önemlisi 24 saat çok düşük makas aralıklarıyla hemen al sat yapabiliyorsunuz.
    Örneğin normal banka uygulamalarında geceleri makas müthiş açılıyor.
    Ama bu öyle değil 24 saat makas çok düşük.
    Hatta gramda alım fiyatı o anki piyasa fiyatınında altında oluyor genelde, tabiki satımda da o oranda düşük.

Bir diğer avantajı talimat verip yatın gece o fiyata gelirse alıyor satıyor.

Gram ons olarakta alım yapabiliyorsunuz.

Tek dez avantajı katılım bankası olduğundan ya günlük katılım hesabında duruyor boştaki paranız yada sadece katılım fonları alabiliyorsunuz boştaki paranızla.

Benim altın fonu fikrim değişmedi hala fon yerine gram alın, stopajda ödemeyin boş yere.Alım satımda anında olduğundan tepki süreniz anlık, fon gibi 1 gün sonra değil.

7. Üstadım, makas dediğiniz şey stopajın biraz daha ince belli anlatım şekli. Bu tür işler her şeyi hesap edilerek yapılır. Bankacılık zor iştir, bilirim.

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Durum bu maalesef. İlla bir şeyler yazması lazım.

Bu arada bütün fonlarıma satış verdim dostlarım. 2 ayrı BES hesabı açtım ve tüm parayı oraya nakledeceğim. Haliyle bu başlıktaki son yazım olacak. Hepiniz esenkalın.
    Vay maydanozcu gelmis
    Hayirmi ustadim gelmem demistin bir daha?

Sayfa 960/1000 İlkİlk ... 460860910950958959960961962970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •