Ya aslinda 3 buyuk market
Tamami ve ayri ayri
Kartel trost monopol Tekel vb vb o tarz kanunlari del-gec yapali coookkkk oldu - inanmiyosan dene , Yan dukkana bakkal ac.
Yeni marketten yanlarina acsan ne?
Demekki o kanunlar sadece kanun olarak var
Halleri düzenleyip
Üreticeden Vatandaşa pazar yerleri yapıp
Bunların çoğalması gerekir
Bunların pazar yerlerine nakliyelerini ve soğuk hava depoları yapılmalı.
Lakin nerede yapılacak bunlar.
Mazot uçuyor
Yol ve köprü paraları uçuyor dolarla
Gübre roket olmuş
Ucuz sebze ve meyva yiyecekmişiz.
İmkansız artık.
Maliyetler dolarla satışlar TL ile
Yapmak zor artık tarımı.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Geçen gün burada da Çukurova'da 0 TL verilen bir ürünün (limon) 4 TL maliyetle Bayrampaşa haline ulaştığını belirtmiştim.
Bildiğiniz gibi Çukurova dünyanın en verimli 3 ovasından 1 tanesi ama verimli kullanılabiliyor mu?
Güneş görmeyen toprağı siyah çamur olan Almanya'nın tarım ihracatı 87 Milyar Euro,
Dünyanın en verimli 3 ovasından 1 sahip olan güzel ülkemizin tarım ihracatı 17.7 Milyar Euro,
Sizce bu fark nereden kaynaklanıyor?
Bu arada ucuz sebze meyve yemek imkansıza yakın artık!
Çünkü maliyetler artıkça çiftçinin sattığı ürünlerin fiyatı düşüyor ve üretmekten giderek vazgeçiliyor.
Küçük bir gözlem Çukurova'da her yer narenciye bahçesi olurken sebze ve tahıl ürünlerinin ekimi giderek azalıyor.
Bende çok merak ediyorum bu işin sonu nereye varacak diye? hiç umudum yok ama umarım iyi olur!
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
En sonunda burayada dadandılar lavuklar,başka topikmi yok gidin oraya yazın...biz bu foruma uğruyorsak adı üstünde HİSSE NET,bende fanatik bir borsacı olduğum için takılmamın manası bu,bu yönden yönetimi kınıyorum abur cubur yazılanlara izin verdiği için,bizde zamanlan siyasi yazıyoruz,ama bunlar ekonomi ile ilgili olduğu için,ekonomi demek finans demek.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri