Sayfa 978/1006 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 7,817 - 7,824 arası.

Konu: Vob 24

1.  Alıntı Originally Posted by cancan5001 Yazıyı Oku
    anlamadığım şey bu forumda ısrarla short deniyorya piyasa güçlü tüm kötü haberleri duymuyor böyle bir ortamda arada bir düzeltmelerde geliyor diye short pompalanıyor her ne hikmetse böyle ortamlardada hep ters gidiyor acaba bilinçlimi yapılıyor yoksa nedir anlamadım...
    Uzuuuun yıllar önce, forumda Arman Afrashi var, KBB uzmanı doktor (nick KMX idi galiba), borsa ile ilgili kitapları, yabancı işlemlerini (büyük paranın işlemleri) takip eder piyasada. Bir de estimi mangalda kül bırakmayan cinsten bir arkadaş, forumda fanları var, ağzı laf yapan. Bu ikisinin yıllarca aynı şeyi söylediğine denk gelmemiştim hiç. Bir hafta sonu piyasada herkes borsanın ciddi düşeceğini konuşuyor, bende seans açılmadan satış emirlerini verdim ve bekliyorum. Gerçekten seans sert satışla açıldı, forumda dolaşırken baktım bu iki arkadaş ta ciddi düşüş olacağı konusunda hem fikir. Tabi çoğu forum kıdemlisi de aynı şeyi düşünüyor, yani borsa düşecek. Kafamda şimşek çaktı, bunda dedim bir iş var, herkes aynı şeyi düşünüyorsa nasıl olacak bu iş Bütün sattıklarımı daha aşağıdan lot arttırarak yerine koydum. Ve kısa sürede yükseliş devam etti. Böyle bu işler, KMX kitabındaki karikatüründe dediği gibi; 'burası borsa, kim kime corsa'

2.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Flat devam Çıkarsa Short Düşerse Long koşturacağım
    anlasildi ....

3.  Alıntı Originally Posted by TCM Yazıyı Oku
    Uzuuuun yıllar önce, forumda Arman Afrashi var, KBB uzmanı doktor (nick KMX idi galiba), borsa ile ilgili kitapları, yabancı işlemlerini (büyük paranın işlemleri) takip eder piyasada. Bir de estimi mangalda kül bırakmayan cinsten bir arkadaş, forumda fanları var, ağzı laf yapan. Bu ikisinin yıllarca aynı şeyi söylediğine denk gelmemiştim hiç. Bir hafta sonu piyasada herkes borsanın ciddi düşeceğini konuşuyor, bende seans açılmadan satış emirlerini verdim ve bekliyorum. Gerçekten seans sert satışla açıldı, forumda dolaşırken baktım bu iki arkadaş ta ciddi düşüş olacağı konusunda hem fikir. Tabi çoğu forum kıdemlisi de aynı şeyi düşünüyor, yani borsa düşecek. Kafamda şimşek çaktı, bunda dedim bir iş var, herkes aynı şeyi düşünüyorsa nasıl olacak bu iş Bütün sattıklarımı daha aşağıdan lot arttırarak yerine koydum. Ve kısa sürede yükseliş devam etti. Böyle bu işler, KMX kitabındaki karikatüründe dediği gibi; 'burası borsa, kim kime corsa'
    Sercanhan burda mi bak ne diyorlar

Saka bir yana bu ustadcik takimi hepsi ayni. Mangalda kul birakmazlar grafik ustune grafik.
    Sonuc batan onlarca insan.
    Bunlari takip etmeyip piyasaya bakmayan dahi bircok insan da inanilmaz kazanclar sagliyor.

Cok ciddiyim.bu anneaneler cok daha iyi bu konuda. Alip bekliyorlar satiklari en tepe oluyor. Evladim cok dusmus dur biraz alayim diyorlar ordan hareket basliyor cok geçmeden.

Grafik dur orada gecsin haa ortalamalarda al versin direnc 60 lik sat verdi zirvaligi derken...batik yığınlar

4.  Alıntı Originally Posted by TCM Yazıyı Oku
    Borsa daha 6 binlerde iken arman afrashi en az 40 bin hedefi veren bir temel analisttir..kendisiyle 2004 te 2 liradan eşzamanlı Tofaş almışlığım vardır..ne zaman hangi ortamda borsanın düşeceğini söylemiş çok merak ediyorum..

Denize gitmeden son gördüklerimi de yazıp gideyim.

Kanal analizine göre (benim yorumum),

U30 da pivot 130.900, direnç 137.000, destek 124.000 olup,
    130.900-137.000 arası 3 birim sat, 124.000-130.900 arası 1-2 birim al şeklinde
    mal dağıtım bölgesi olup, yeterince satıştan sonra 124.200 kırılıp,
    114 desteğinin test edilmesini beklerim.
    Yani 124-137 arası tepe salınım bölgesidir.
    Dediğim gibi tamamen kendi yorumum olup,
    okuduktan sonra deli saçması deyip, unutabilirsiniz.
    Bu arada 124-137 arasında yani 13.000 puanlık dilimde batarım diyorsanız,
    bu aralıkta teminat ayarlayamıyorsanız,
    bence Viop'tan uzak durun,
    ukalalık değil, gerçek bir dost tavsiyesidir.

Bu yorum U30 137.000 üzerinde hükümsüzdür çünkü 137 üstü kanal dışıdır,
    ciddi bir savrulmadır. Yeni kanalın sınırlarının görülmesi gerekir.

20 Kasım sonrası görüşmek üzere,
    Tüm Dostlara bol kazançlar.

6.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Denize gitmeden son gördüklerimi de yazıp gideyim.

Kanal analizine göre (benim yorumum),

U30 da pivot 130.900, direnç 137.000, destek 124.000 olup,
    130.900-137.000 arası 3 birim sat, 124.000-130.900 arası 1-2 birim al şeklinde
    mal dağıtım bölgesi olup, yeterince satıştan sonra 124.200 kırılıp,
    114 desteğinin test edilmesini beklerim.
    Yani 124-137 arası tepe salınım bölgesidir.
    Dediğim gibi tamamen kendi yorumum olup,
    okuduktan sonra deli saçması deyip, unutabilirsiniz.
    Bu arada 124-137 arasında yani 13.000 puanlık dilimde batarım diyorsanız,
    bu aralıkta teminat ayarlayamıyorsanız,
    bence Viop'tan uzak durun,
    ukalalık değil, gerçek bir dost tavsiyesidir.

Bu yorum U30 137.000 üzerinde hükümsüzdür çünkü 137 üstü kanal dışıdır,
    ciddi bir savrulmadır. Yeni kanalın sınırlarının görülmesi gerekir.

20 Kasım sonrası görüşmek üzere,
    Tüm Dostlara bol kazançlar.
    iyi tatiller sevgili dostum
    Ne teknik analiz, nede insanlar 1 dakika sonrasını bilemez. Grafikler sadece "ne olursa ne yapmanızı yada yapmamanızı" gösterebilir. Fazlası değil...

8. Dün akşam dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım...ben de ayıyım, OK, ama piyasayı ayı gözlüğü ya da pozisyona göre değil, objektif değerlendirebilmek lazım.

Eğer, pozisyonunuz bir haber vs sonucu size zengin olma hayalleri kurduracak kadar büyükse, ilk iş pozisyonunuzu makul seviye indirin...ne zaman ayda 4-5 bin tl düzenli kazanç hedefledim, o zamandan bu zamana gayet başarılıyım.

yani 20 bin tl para ile, 10 kontratı geçmeden, ayda 5000 tl kazanmak mümkün ve olasılığı yüksek.

Önemli not: başka bir birikiminiz yok ve tüm varlığınız bu 20 bin tl ise...bunun da bir başkasının 1 milyon tl sinden farkı yoktur..önemli olan kaybedilebilecek yani riske atılabilecek paranın sizin için çok bir şey ifade etmemesi..gece tuvalete kalkınca asya ne olmuş, dowf ne yapmış diye bakıyorsanız, pozisyonunuzda bir sorun var demektir.

Sayfa 978/1006 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •