Sayfa 98/1002 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ben mail attım rpd'ye biz faiz üstü istikrarlı getiriniz için almıştık fonu siz 3 günde -10 yazdınız, keşke en başından politikanızı böyle belirleseydiniz mağdur olmazdık diye o da cevap verdi değişken fonların hepsi bazen agresif olabilir kısa vadeli bakmayın hala döviz tutuyoruz şeklinde. dövizin artık yükseleceğini tahmin etsem de kısa vadeli baktığım için bu fonla işim olmuyor. yarın bistten de gol yiyebilir, altından da. orta uzun vade düşünüyorsan risk alabilirsin.
    Yalnız konuştuğun kişi umarım portföy yöneticisi değildir, çünkü senin çok doğru soruna verdiği cevap yanlış.Fonların hepsinin izahnamesinde alacakları risk yazılı.Risk seviyesi 2-3 olan bir fon agresif tavırlar sergileyemez.Ben öyle durumda risk seviyesi 6 olan IPB alıyorum zaten, seni mevduatı birkaç puan geçesin diye alıyorum.TJI da RPD de benim mevduatçı kardeşlerime senin düşüncenle aldığım fonlar ve şu anda ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası.Buradan acayip kötü bir sonuç çıkıyor, fonlarda risk kontrolu kavramı falan yokmuş.Bu cevap beni gerçekten çok sarstı.Bu konu üzerinde konuşulması gereken bir konu.Aslında aldım/sattım laflarından daha önemli.Böyle bir cevap olamaz, biz de hatalıyız galiba 3-4 yıllık geçmişi olmayan fonlara bulaşmamak gerekirmiş.Fon piyasası inandığım bir piyasa ama dediğim gibi bu cevap beni çok sarstı.

Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Saat 15:30'da...
    Sağ olasın.

3. Selamlar,geçmişte borsada Mutlu akü hissesi vardı.Şirket yabancılara satılınca borsadan paylarını çektiler.Geleceğin yatırım alanı olduğu için karı paylaşmak istemediler diye düşünüyorum.Dünyada elektrikli araç yada küçük el aletleri için pil üretimi önem arzetmektedir. İçeriğinde pil üreten firma hissesi taşıyan fon biliyormusunuz.Veya ABD,ÇİN,TAYVAN HİSSE piyasasında pil üreten borsaya kote şirketlerin hissesini Türkiyedeki aracı kurumlar vasıtası ile alabilirmiyiz.Bilgi sahibi olan arkadaşların paylaşımını rica edeceğim.Teşekkürler.

4. Fonlardan sepet yapacağıma, hisselerden sepet yapsaydım şu dönemi daha az kayıplamı atlatırdım acaba ,
    (sesli konuşuyorum.)

5.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Yalnız konuştuğun kişi umarım portföy yöneticisi değildir, çünkü senin çok doğru soruna verdiği cevap yanlış.Fonların hepsinin izahnamesinde alacakları risk yazılı.Risk seviyesi 2-3 olan bir fon agresif tavırlar sergileyemez.Ben öyle durumda risk seviyesi 6 olan IPB alıyorum zaten, seni mevduatı birkaç puan geçesin diye alıyorum.TJI da RPD de benim mevduatçı kardeşlerime senin düşüncenle aldığım fonlar ve şu anda ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası.Buradan acayip kötü bir sonuç çıkıyor, fonlarda risk kontrolu kavramı falan yokmuş.Bu cevap beni gerçekten çok sarstı.Bu konu üzerinde konuşulması gereken bir konu.Aslında aldım/sattım laflarından daha önemli.Böyle bir cevap olamaz, biz de hatalıyız galiba 3-4 yıllık geçmişi olmayan fonlara bulaşmamak gerekirmiş.Fon piyasası inandığım bir piyasa ama dediğim gibi bu cevap beni çok sarstı.
    Çok doğru bir tespit ama daha önce suç üstünde yakalanan ve ceza almadan kurtulan yaıtrım şirketleri olduğu düşünülürse, neden bu kadar rahat hareket ettikleri anlaşılır diye düşünüyorum.

6. Fon yöneticileri ne yapabilir ki? Bir hafta içinde hem TL, hem döviz-altın-gümüş, hem de borsa aynı anda çöktü.

Şaka coinler bile bu ülkedeki finansal enstrümanlardan daha istikrarlı ve stabil.

İstediğiniz kadar sepet yapın bütün sepetlerdeki yumurtaların hepsini kırdılar.

Türkiye'de finansal yatırım işi bitmiştir. NOKTA

----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by ubatu Yazıyı Oku
    Selamlar,geçmişte borsada Mutlu akü hissesi vardı.Şirket yabancılara satılınca borsadan paylarını çektiler.Geleceğin yatırım alanı olduğu için karı paylaşmak istemediler diye düşünüyorum.Dünyada elektrikli araç yada küçük el aletleri için pil üretimi önem arzetmektedir. İçeriğinde pil üreten firma hissesi taşıyan fon biliyormusunuz.Veya ABD,ÇİN,TAYVAN HİSSE piyasasında pil üreten borsaya kote şirketlerin hissesini Türkiyedeki aracı kurumlar vasıtası ile alabilirmiyiz.Bilgi sahibi olan arkadaşların paylaşımını rica edeceğim.Teşekkürler.
    Akbank Alternatif Enerji Fonu var. Sanırsam diğer Temiz Enerji (Garanti, QNB, Yapı Kredi vs) fonları da bu çerçevededir.

https://www.akportfoy.com.tr/docs/ftd/AOY-ftd.pdf

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Fon yöneticileri ne yapabilir ki? Bir hafta içinde hem TL, hem döviz-altın-gümüş, hem de borsa aynı anda çöktü.

Şaka coinler bile bu ülkedeki finansal enstrümanlardan daha istikrarlı ve stabil.

İstediğiniz kadar sepet yapın bütün sepetlerdeki yumurtaların hepsini kırdılar.

Türkiye'de finansal yatırım işi bitmiştir. NOKTA

----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Dijjj güçler derken bildiğiniz kendi halkına operasyon çekti adamlar

Sayfa 98/1002 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •