kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Ustadım o zaman ,
GARAN ın 50 Milyar tl PD inin olduğu yerde
QNB nin PD 132 Milyar tl..
QNB GARAN dan daha küçük bir banka olması nedeni ile..
Hemen hemen 80-90 Milyar tl yabancı varlık değerinin YABANCI takasından düşülmesi gerekir diye düşünüyorum..
Çünkü QNB nin halka açıklığı 0.12
Ki bir zamanlar bu hisse 270 Milyar tl PD i ile değerleniyordu..
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
tekrar okuyunca, ben bile bir şey anlamadım yazdığımdan.
özeti şu, halka açık olan kısımların %40 civarı yabancıda.
toplam piyasa değeri üzerinden değildir.
halka arz oranları piyasa değeri üzerinden hesaplanır
halka arz ne ? kafayı sıyırttık . takas oranları
takas oranları toplam piyasa değeri üzerinden hesaplanır. halka açık olmayan kısım da dahil
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri