Sayfa 983/1002 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,857 - 7,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1. İnsan gibi yaşamayı 5000 Tl ile hatta eşiyle beraber 10000 tl ile başaran varsa büyük başarı. Adamın sadece ev almak için yapması gereken tasarrufu düşünün, çocuk eğitimi, evin eşyası vs vs. Bir ailenin arabası olması 21 yy. da hala lüks müdür? Neyi tartışıyorsuz.

Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Hocam bu dönemde işini kaybeden eşinin ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamayan borç harçla geçinen insanlardan da bahsedin biraz.

Siz x mesleğinin mevcut durumdaki çalışma şartlarının ne kadar ağırlaştığından bahsediyorsunuz. Ben bu dönemde 5 bin alan ve geçinemeyeden bir hocadan...

Bu durumundan faydalanamayan bir hoca yoktur mu diyorsunuz siz? Hepsi sizin eşiniz gibi mesleğini tam olarak yaptığına emin misiniz ?

Adamı işten çıkartıyor firma git diyor işten çıkarma ödeneği al geçin... diğer tarafta 5 bin az diyen!

Ya bırakın bu işleri cidden ben bir meslek sahibi olmadan o işte kim ne maaş alır bilir seçim yaparım.
    Bu yazınız da bana göre saçma . hatalı mantık. Ülkemiz çok zor durumda , başımızdakilerin durumu ortada zaten. 1138 TL ye mahkum yaşayan , hatta bunu bile kazanamayıp aç olanlar elbette var. Ama 5 bin tl alan hocaların geçinememe sıkıntısı çekmemeleri , bunları hiç kazanamıyanlara haksızlık olacağı mantığı da hatalı. Herkesin hayat standardı kendine göre. 150 bin tl alıp geçinemediğini söyleyen küçücük azınlıklar da olabilir.
    Mesela eski bir öğretmen olarak 25 senelik bir öğretmenin 5 bin tl alması ile bıyığı bile terlememiş yeni atanmış bir imamın buna yakın bir ücret alması (tabi ki daha fazla alsın) ülkenin kıt kaynaklarının optimal kullanılması mantığına göre ters gelmiyor mu size?

3. bi şarkı dinleyelim dedik ... neyse ....
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4. lafı fazla çekiyorsunuz. anlaşamadığınız kısım üzerinden gidin, sağa sola dağıtınca iş büyüyor. meslek grupları arasında maaş tartışması hiçbirimize fayda sağlamayacak. bir süre sonra gereksiz ayrımcılığa dönüyor. asıl nokta kaçıyor.

bu arada hangi meslekten olursa olsun, insanların yaşam şartlarını iyileştirmek için daha fazla maaş istemesi yanlış değil.
    aldığı maaş yetmiyor olabilir, insanların ümitleri var.

şu şunla şu paraya geçiniyor, e sor bakalım o insana.. daha fazlasını istemez mi? demek ki şu an için elindeki bu, ama hiçbir zaman daha fazlası alması gerektiği gerçeğini değiştirmez.

Benim açımdan asıl nokta: TR de maaşlar az arkadaş. Asgari ücreti de az, bilmem kimin aldığı da. Bu rakamlarla da geçinilmez. Geçinmeye çalışan tüm arkadaşlara kolay gelsin.

Umarım işler düzelir de asgari ücret Tr de en az aylık 1000 dolar olur. (Fazla hayal perest tamam.. ama dileğim bu)

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    bi şarkı dinleyelim dedik ... neyse ....
    Ver gelsin biz de dinleyelim. Yorulduk yav akşam akşam.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    İnsan gibi yaşamayı 5000 Tl ile hatta eşiyle beraber 10000 tl ile başaran varsa büyük başarı. Adamın sadece ev almak için yapması gereken tasarrufu düşünün, çocuk eğitimi, evin eşyası vs vs. Bir ailenin arabası olması 21 yy. da hala lüks müdür? Neyi tartışıyorsuz.
    Çocuklardan birisi öğretmen olacağım derse ağzının üstüne üstüne vururum . Ya bekçi olacak ya da imam .

7.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ver gelsin biz de dinleyelim. Yorulduk yav akşam akşam.
    plak kapağında üstsüz hanımefendi resmi var ... du bakayım olmayanından göndereyim
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.

8. lonliyğ şapırt ... fausto dayı zıngırdatıyor.... sezen cumhur önal sunuyor ... fecri ebcioğlu falan hey gidi ne günlerdi be o günler. ...

Sayfa 983/1002 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •