Sayfa 986/1000 İlkİlk ... 486886936976984985986987988996 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,881 - 7,888 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ekmeği köprüye banın yiyin deseydin
    nasıl olsa köprünün parasınıda kendileri ödüyor tabi bende
    Bugün 2 defa Osmangazi köprüsünden geçtim hadi iyisiniz 260TL azalttım borcunuzu [emoji3][emoji3]
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    expat.hsbc.com linkini incelerseniz yurtdışında yaşıyor olma, çalışıyor olma vb şartların aranmadığını, isteyen herkesin, hatta hayatında hiç yurtdışına çıkmamış bir TC vatandaşının dahi kolayca açabileceğini göreceksiniz. Yurtdışı ile hiç ilgisi olmayan, TR'de yaşayan, ikametgahı ve işi TR'de olup da HSBC Expat hesabı bu şekilde online başvuru ile açan ve kullanan tanıdığım var.
    Paranın Türkiye ile göbek bağı kalıyor mu? Ben konuyu inceleyim.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye için sınırlayıcı kanun Türk parasının değerini koruma hakkında 32 nolu karar.

Ancak asıl kısıtlayıcı olan Avrupa ve Amerika bankalarının özellikle son yıllarda koyduğu çok sıkı kurallar.

Bu kurallar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmekle birlikte aşılması ancak yüksek meblağlarda pratik oluyor. (>250.000USD)

İsviçre'de Züricher Kantonalbank vardı. Türk vatandaşları için 250kUSD'nin de altındaki meblağları kabul ediyordu. Ancak şu anki durumu nedir bilemiyorum. Züricher Kantonalbank'ın en güzel özelliği de Odeabank ile muhabir banka anlaşması olması. Yani çok daha ucuza swift imkanı var.

Benim durumum sizinkinin tam tersi olduğundan zaman zaman benzer problemleri ben de Türkiye'de yaşıyorum. Örneğin enpara, cepteteb v.b bankacılık kanallarından hesap açmama izin verilmiyor.

Küçük meblağlar için bir başka sorun da yurt dışı bankaların özellikle yabancılara uyguladıkları hesap işletim ücretlerinin (yerlilerin 3-4 katına kadar varabiliyor) yüksek olması. O nedenle küçük meblağlar için yurt dışı anlamını yitirebiliyor.
    250 bin yok . İsviçre bankasını araştırayım en az 1 milyon dolar istiyorlar diye biliyordum ama bakayım.
    Hesap açabildikten sonraki konu ama hesap işletim ücreti nedir tahminen 100 , 300 , 500 dolar ?

Amerika da aracı kurumlarda hesap açıp Amerikan borsasından kağıt alarak birikim yapmak sizce nasıl bir fikir ?

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by beadeyes Yazıyı Oku
    yurt disinda yasiyorum .. cevap veriyorum ... acamazsin .. 40 tane prosudur var hesap acabilmen icin en onemli kriterde hesap actigin ulkede yasiyor yada calisiyor olacaksin.
    Çok acıttı

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Sudan sıkıntılı başımıza iş açmayalım , gidilmez
    Zamanında Sudan da arazi kiralayip tarım yapmayı düşünmüştük bir kaç arkadaş. Yazışmalar falan filan ,her şey kusursuz biçimde mantıklı. Arazi işçilik makina her şey tamam. Üstelik Avrupa ya gümrüksüz satış.
    Sonra baktık ki adamlarda çok ama çok ileri bir demokrasi varmış vazgeçtik.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Paranın Türkiye ile göbek bağı kalıyor mu? Ben konuyu inceleyim.

250 bin yok . İsviçre bankasını araştırayım en az 1 milyon dolar istiyorlar diye biliyordum ama bakayım.
    Hesap açabildikten sonraki konu ama hesap işletim ücreti nedir tahminen 100 , 300 , 500 dolar ?

Amerika da aracı kurumlarda hesap açıp Amerikan borsasından kağıt alarak birikim yapmak sizce nasıl bir fikir ?
    Kuralların az da olsa esnetilebileceği tek ülke İsviçre. Bahsettiğim gibi Züricher Kantonalbank Türklere düşük meblağlı hesaplar için de hesap açıyordu. Ancak hesap işletim ücretinin yanı sıra başka bir problem daha var.

Büyük kampanya diye yazmışlardı. Ben de merak edip bakmıştım. 500.000 frank ve üzerine size özel %0 faiz veriyoruz yazıyordu. Yani kampnaya buymuş. Bu da aslında 500.000 frank altına yıllık eksi faiz uyguladıkları anlamına geliyor. İsviçre'de politika faizi sanırım -%0.75. en iyi ihtimalle yıllık maliyet 400-500 USD'yi bulabilir.

@Human01 'in bahsettiği gibi yurt dışından oynaklığı düşük hisse senetleri almak ta bir çözüm ama parasal varlıklar kadar risksiz bir çözüm değil.

HSBC Expat sisteminin de off-shore banka olma ihtimali çok yüksek. Pek hoşuma gitmedi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Bu 5.69 çok zorlu bir direnç çıktı.
    ben yukarıdan öyle emir gelmiş diye yorumluyorum...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kuralların az da olsa esnetilebileceği tek ülke İsviçre. Bahsettiğim gibi Züricher Kantonalbank Türklere düşük meblağlı hesaplar için de hesap açıyordu. Ancak hesap işletim ücretinin yanı sıra başka bir problem daha var.

Büyük kampanya diye yazmışlardı. Ben de merak edip bakmıştım. 500.000 frank ve üzerine size özel %0 faiz veriyoruz yazıyordu. Yani kampnaya buymuş. Bu da aslında 500.000 frank altına yıllık eksi faiz uyguladıkları anlamına geliyor. İsviçre'de politika faizi sanırım -%0.75. en iyi ihtimalle yıllık maliyet 400-500 USD'yi bulabilir.

@Human01 'in bahsettiği gibi yurt dışından oynaklığı düşük hisse senetleri almak ta bir çözüm ama parasal varlıklar kadar risksiz bir çözüm değil.

HSBC Expat sisteminin de off-shore banka olma ihtimali çok yüksek. Pek hoşuma gitmedi.
    0 faiz işi vadelidir galiba . Ben yine oradaki hesapla fon falan almak isterim aslında. Neyse bu kısım sonraki işler.

Düşük meblağı beden almıyorlar anlamıyorum. Mademki 1 milyon dolara hesap açıyorsun. Küçük meblağlar da ulaşacak o miktara . Bunu Türkiye mi kısıtlıyor acaba, sermaye çıkışı olmasın diye ?

Bir iş fikri olarak ; neden 1 dolar dahi olsa toplayabilecek bir fon kurulmuyor. Yani var sayınki 20 kişi birleşip 1 milyon dolarlık ortak hesap açtı.
    Tabi bu düz mantık. Yasal prosedürü nedir ne değildir fikrim yok .

En kolay yol bitcoin ve yurtdışı aracı kurum . Amerikan borsalarında çöktüğü bir zaman girmek .

Bitcoin i nakite geçeceğiniz zaman her banka hesap açmak zorunda gibi bir efsane geziniyor , bilginiz var mı?

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Arkadaşlar yurtdışı hesap konusunda paylaşım yapan bütün arkadaslara başta rxpu olmak üzere ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sayfa 986/1000 İlkİlk ... 486886936976984985986987988996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •