Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
ABD de bu konuda (büyükelcu şehit etmekten) 41 yıl yatıp şartlı tahliye olan var. Erkek öğrencisi ile ilişkiye giren 20 yıl ceza alan var. Türkiye de adam öldürüp 5 sene yatan var. İki kişi biliyorum. Covid döneminde çoğu 5 sene yapmışsa ve uslu durmuşsa dışarı çıktı biri benim amcaoğlu. Bir tanıdığın babası. Bu beş sene 6 olur 7 olur ama öyle on yıllar yok. Zaten 3/2 sini yatıyor.
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Bu iyi binalar ruhsat aldıktan sonra da özellikle banka ve marketlere kiraya verilenler projeye göre her yıl denetlenmeli. Bu kolon kesme olayına karşı kiraya verilen dükkan ya da benzeri yerlerde geniş alan yada benzeri mantıkla binayı zayıflatacak tadilat olabilir. Anadolu da çok mümkün değil ama İstanbul da olabilir kimyasal imalat ya da çalışma yapan firmalara ruhsat verilmemesi gerekir. Bu kimyasal atıkların imzasını belediye yada ruhsatlı firmalar para karşılığı yapıyor para vermemek için banyo WC ye dökebilir bunlar tahriş edici zarar verici maddeler. İstanbul da yüzlerce merdiven altı diye bilinen firma vardır böyle. Firma ruhsat alırken denetleniyor sonrası olmuyor ya da içerde adamı varsa haberdar edilip öyle denetleniyor. Oğlan dan duydum memurlar artık işi düşenlerden çeşitli bahanelerle bir nevi rüşvet istiyor. Çok açık yazamıyorum. Kiraların bu kadar yüksek olduğu bir ortamda memurlar da yolunu illaki bulur
Bu ülke nasıl düzeltilir diye çok düşünüyorum. İlk yapılacak şey tamamen digital paraya geçmek. Fiziki altın dolar alacaklar için evinde bulunduranlar da beyan etme zorunluluğu olmalı. Buna göre düzenlemeler yapılmalı. Şuan RTE bile istese bu güce rağmen çok büyük direniş olur milletvekililerinde çıkaramaz. Herkes milletvekili maaşı ile sahip oluyor o servete. Ama bu ülke düzelecekse bununla başlanmalı. Kayıt dışı ve rantta birikmiş para ne kadardır.15- 20 trilyon çıkar mı. Deniz hocaya sorayım.
Yer İmleri