Originally Posted by
selka
Sn.Human o nasl sz... Yanl yada doru, ne kadar gzel fikirleriniz ile katkda bulunuyorsunuz.. Ayrca bana akl da verebilirsiniz. ok houma gider, bana deer verdiinizi dnrm.. Aksine hibir ey yazmaz, fikir beyan etmez iseniz o zaman uurumlar alm demektir. Ayrca, Size alnmam olas deildir. Sizde beni bilirsiniz. Sizin yeriniz bende de ayrdr..
Sn.Human TR piyasalarnda ben bilirim demek, hibir ey bilmemektir. Sonuta ikimizde ngrlerde ve tahminlerde bulanabiliriz. Dnya da haftalk politika faizlerine baktm. Sanrm TR ya 3.c yada 4.c srada...
Haftalk politika repo faizi %24 den yukar 2 yada 3 lke filan var.. Arjantin ve Venezuela bunlara dahil... Papua filan Sudan filan bizden aada, o denli...
Sn.Human sizin bankaclk gemiiniz var.. Piyasay lkeyi insanlar benden daha iyi tandnz muhakkak ama Trkiye asla bir Papua nn altnda olamaz, inann bana eksiklerimiz olabilir ama bu kadar uzun boylu deil.
Gnlk brt %24 faiz ise USD n ykselmemesi iin verilen bir bedel... Sn.Human yatrm, kapitalizm biraz acmasz olabilir. Sonuta bu arklar arasnda bizler en az erezyon ile kurtulmann yolunu arayan yatrmclarz..
USD alnabilir, TL satlabilinir.. Tam tersi de olur.. Ama her seenek aslnda bir vazgeitir.. USD almak, TL faizinden vazgemektir.. Oysa TR de son 25 yldr USD tamann bedeli hi bu kadar ar olmamt...
Asla USD satn yada aln demek haddim deildir, sadece fikirlerimi yazyorum. Sonuta burada herkes dierini etkileyebileceini sanmyorum....
USD bu ekilde ykselmez SN.Human..
nk TR girmi olduu her krizin 1 gn ncesi tm ekonomik aktivite tm sradanl ile devam etmitir. Hi kimse zellikle KY kriz olacan ngremeden, hazrlksz PAT diye yakalanr...
Kriz BASKIN demektir.. Amansz milleti, ekonomiyi yakalar milleti silkeler....
Oysa, imdi KY DTH larn 90 milyar USD dan 180 milyar USD a kadar doldurmu, sipere yatm, arjr doldurmu, kurma kolunu ekmi, baskn bekliyor...
Siz olsanz byle bir baskn yapar msnz?
Yabanc da yle...
Bu baskn sonucundan fazladan ald 90 milyar USD 9 yada 10 TL den satp yabancnn parasn alacak; bylece TR de bir ilk gerekleecek ; ilk defa KY 90 milyar USD krizde satp para kanazanacak demektir, USD alrm demek...
Olmaz m? Olabilir... Aksini iddia edecek kadar tecrbesiz bir yatrmc deilim, lakin SN.Human 18 yllk TRADE hayatmda bu tecrbe, memlekette bir ilk olduu kadar; bende de bir ilk olacak.....
KY nn TR de para kazand bir Ekonomik KRZ, diye..
Benim tecrbem yle der...
Bir kriz olacak ise yle olur...
TR nin DTH lar ortalama 110 milyar USD dr... 180 milyar USD dth ile kriz olmaz...
USD 5,70-5,60-5,50-5,3 a kadar indirirler... Burada moraller bozulur.. Psikolojisi en gl olann bile zor dayanaca yerdir.
DTH lar zlmeye balar 180-160-130-100 milyar USD a kadar iner, vade cayr cayr faiz yazar...
Hereyin normalletii dnlmeye balanr, herkes mesut mutlu iken bir allahn kulu KY gidip USD alaym diye aklna gelmez iken; akam yatar sabah kalkarsnz USD 5,10 TL den 10 TL olmutur...
Sn.Human burada amacm asla sizi etkilemek deildir.. Sadece, dncelerimi ve tecrbelerimiz paylamak istedim..
Sayglar...
Yer mleri