Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
38,94 10% 644,23 Mn 35,50 / 38,94
132,00 10% 146,27 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 134,94 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,16 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,73 Mn 410,50 / 410,50
13,14 -10% 928,38 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 193,39 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,53 Mn 948,00 / 948,00
12,05 -9.74% 643,46 Mn 12,03 / 12,55
302,75 -1.78% 12,95 Mr 301,25 / 310,75
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
432,50 2.91% 12,10 Mr 421,50 / 443,50
3,21 2.23% 9,88 Mr 3,16 / 3,27
70,85 -3.21% 7,55 Mr 70,40 / 73,60
18,90 -0.42% 473,10 Mn 18,55 / 19,18
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 2,10 Mr 725,50 / 745,50
93,35 0.97% 470,90 Mn 92,95 / 95,20
109,60 -2.06% 123,99 Mn 109,30 / 112,60
31,74 1.15% 126,72 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 211,27 Mn 10,27 / 10,67
84,55 2.86% 436,46 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 133/250 lklk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,057 - 1,064 aras.

Konu: Trkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Byme ve Makro Ekonomik Deerlendirmeler

1.  Alnt Originally Posted by selka Yazy Oku
    Sn.Cumartesi hakl olabilirsiniz. Tezat tekil edebilir. Lakin, Mustafa Kemal Paa bize biz olmay, millet olmay, ulus olmay retmitir. Benim dncemde; Osmanl bir Trk Devleti olmaktansa, tebaa devleti olup arap alfabesi ve vahabi kltr ile gerekte znden kopmutur.

Kendisini Trk olarak tanmlayanlarn; Osmanl y atas olarak grp, "Ne Mutlu Trk'm diyene!" vecizesini syleyen Mustafa Kemal'e zmzden uzaklatrd yaftas vurmak, en hafif tabirim ile hakszlktr, deyip konuyu kapatmak isterim...

nk bu tip konularda tartmalar ile bir arpa boyu maalesef yol alnmyor.. Bence Mustafa Kemal'i de, Osmanl Tarihini de bamsz kaynaklardan okuyup, kiisel olarak karar vermek gerekir..

Salcakla...
    Kendisini ucu bucu diye tanmlayanlarn tam ters ynde hareket ettiine ahidim. Konuyla balantl ancak farkl olarak unu ilave etmek isterim ki imparatorluk,kk bir devlet yapsyla yrtlemeyecei gibi kk bir devleti de imparatorluk gibi yaplandrmak,bana nemli bir yapsal sorun olarak grnyor. Mesela ABD'nin eyaletlerinin birisi talyanlara,dieri ngilizlere ait olsa ABD dnya imparatorluuna soyunabilir miydi? Ayn ekilde elde kalan 780bin kilometrekarelik bir alana bir ulus yerine, yedi dvelden insan toplamak ne kadar baar salar? Bu nedenle armuta benzemedii iin elmaya kzmak veya elmaya benzemedii iin armuta kzmak sama geliyor.
    te yandan ulus devletten de imparatorlua geme idealini bir kenara atmann da anlam yok,yaplamaz deil,yaplm da var.Ama bunun da bir yolu yntemi var,basit i deil,sorun zmek yerine sorunlar arttrarak ii arapsana evirerek,kltr,sosyal yapy garabet haline dntrmek,hele bir de bu sahada gl rakipler varken ekonomiye nasl yansyacan kestirmek g deil. Ulus devlet gibi daha az karmak bir yapda bile yeterli baar salanp salanmad kiiye gre deiir, baarsz grenlerin oynad ise byk bir kumar. Tercihini gerekletirmek iin doru admlar atlmazsa, neyi tercih ettiinin de pek nemi kalmyor,ayn piyasalardaki gibi.

2. Tweet bu:

https://twitter.com/KomradCelal1/sta...05128653217798

Alnt yapt orjinal OXFORD ve CAMBRIDGE niversiteleri basm kitab bu:

Alnt Originally Posted by cumartesi71 Yazy Oku
    Kendisini ucu bucu diye tanmlayanlarn tam ters ynde hareket ettiine ahidim. Konuyla balantl ancak farkl olarak unu ilave etmek isterim ki imparatorluk,kk bir devlet yapsyla yrtlemeyecei gibi kk bir devleti de imparatorluk gibi yaplandrmak,bana nemli bir yapsal sorun olarak grnyor. Mesela ABD'nin eyaletlerinin birisi talyanlara,dieri ngilizlere ait olsa ABD dnya imparatorluuna soyunabilir miydi? Ayn ekilde elde kalan 780bin kilometrekarelik bir alana bir ulus yerine, yedi dvelden insan toplamak ne kadar baar salar? Bu nedenle armuta benzemedii iin elmaya kzmak veya elmaya benzemedii iin armuta kzmak sama geliyor.
    te yandan ulus devletten de imparatorlua geme idealini bir kenara atmann da anlam yok,yaplamaz deil,yaplm da var.Ama bunun da bir yolu yntemi var,basit i deil,sorun zmek yerine sorunlar arttrarak ii arapsana evirerek,kltr,sosyal yapy garabet haline dntrmek,hele bir de bu sahada gl rakipler varken ekonomiye nasl yansyacan kestirmek g deil. Ulus devlet gibi daha az karmak bir yapda bile yeterli baar salanp salanmad kiiye gre deiir, baarsz grenlerin oynad ise byk bir kumar. Tercihini gerekletirmek iin doru admlar atlmazsa, neyi tercih ettiinin de pek nemi kalmyor,ayn piyasalardaki gibi.

Alnt Originally Posted by selka Yazy Oku
    Sn.Human iyi akamlar dilerim.. Umarm her ey yolundadr... Katknz iin teekkr ederim. Ben maalesef bu konuda sizin ile ayn fikirde deilim. S400 krizi dahil bu yl maksimum 2019/12 vade iinde tahminim 6,50 TL dir... USD derse faizlerin ykseleceine deil, deceine inanyorum...
    Sn.selka merhaba.iyi dilekleriniz iin teekkr ederim.Ben szie dolar u anda Trkiye de 8-9 aras dersem ne dersiniz? u anda 8-9 dan ilem gryor desem? Muhtemelen burada okuyanlar bu adam kafay yemi der.. Ama dolarn 3,80 lerde olduu zamanlarda politika faizi 13-14 lerde geziyordu.u anda ise 20 lerde geziyor.2 yllk gsterge tahvili ise 24 lerde. Yani dolar 5-6 arasnda tutmann maliyeti %100 bir faiz art oldu.Ya dolar ykselie devam edecekti, yada faiz ykselecekti.Faiz ykseltildi ve dolar buralarda geziyor.

Ama olay aslnda bunlarda deil.Bunlar sadece hastaln darya yansmalar.Trkiye yllarca dk kur dk faiz politikas gibi literatrde yrtlemiyecek bir politika yrtt.nk lkeye dier lkelerin MB lerinin parasal genilemesi nedeniyle srekli para giriyordu.Yani bakkal mterisine ykl mal alma hakk tand.Ve veresiye defterine yazd.

Trkiye srekli ak veren bir lke.ben sadece d ticaret andan da bahsetmiyorum.Tasarruf edememekten kaynaklanan birde i bor amz var.Srekli rettiinden ok tketen bir toplum haline geldi. Eer faizleri indirmeye kalkarsanz (FED nedeniyle bile olsa bile faizin reel seviyeye gelmek ve faiz kur dengelenmesini salamak iin ) kur bir ka ay iinde 8-9 bandna gidecektir.Zira psikolojik olarak da dolarizayona yakalanan bir halkmz var.
    Trkiye enflasyon yalanna kanp faizi indirmemeli.Reel enflasyonun ok daha fazla olduu biline biline 18 enflayon var deyip faizleri indirirse hkmet inann byk kur sramas olur.Bu belki ilk etapta ok fazla olmayacaktr.Ama baz etkisi geince faizler MB nin kontrolnden kacak reelde daha da ykselecektir.
    Ltfen akl vermeye altm dnmeyin.Size ayr bir deer veririm .bilirsiniz. Sadece benim dncelerim bunlar. Yanlda olabilir. Sayglarmla
    Burdaki tm yorumlarm yatrm tavsiyesi deildir.

Alnt Originally Posted by Byccx Yazy Oku
    hocam
    zamannda lkemizde aramal reten tesisler kapanmasayd(veya alsayd) dediine katlrdm
    ancak imalat sanayi aramal ihtiyacnn yzde 85'ini yurtdndan alyor.
    ihracat yapmak iin nce ithalat yapyoruz. dediiniz yksek kur ihracat dndn gibi artramyor. ihracat biraz artsa da art hz gittike yavalyor.
    Bugnlerde ok seslendirilen dier yn ise;
    Yksek kur,ucuz i gc sayesinde maliyet azaltarak ihracat artrmay dnyorsun sanrm.bugn lkemizdeki Suriyeliler 250-300 dolar aras altrlyor. inde bile bu cret 400 dolar civar inden bile ucuz iilik var.Daha ne kadar decek bu cret.
    Bari fabrika sahipleri ekmek-su-barnak versinler onlara alalm
    selam.kardeim sn.selkaya yazdkalrm sizede cevap olsun.sayglarmla

5.  Alnt Originally Posted by human01 Yazy Oku
    Sn.selka merhaba.iyi dilekleriniz iin teekkr ederim.....
    Ltfen akl vermeye altm dnmeyin.Size ayr bir deer veririm .bilirsiniz. Sadece benim dncelerim bunlar. Yanlda olabilir. Sayglarmla
    Sn.Human o nasl sz... Yanl yada doru, ne kadar gzel fikirleriniz ile katkda bulunuyorsunuz.. Ayrca bana akl da verebilirsiniz. ok houma gider, bana deer verdiinizi dnrm.. Aksine hibir ey yazmaz, fikir beyan etmez iseniz o zaman uurumlar alm demektir. Ayrca, Size alnmam olas deildir. Sizde beni bilirsiniz. Sizin yeriniz bende de ayrdr..

Sn.Human TR piyasalarnda ben bilirim demek, hibir ey bilmemektir. Sonuta ikimizde ngrlerde ve tahminlerde bulanabiliriz. Dnya da haftalk politika faizlerine baktm. Sanrm TR ya 3.c yada 4.c srada...

Haftalk politika repo faizi %24 den yukar 2 yada 3 lke filan var.. Arjantin ve Venezuela bunlara dahil... Papua filan Sudan filan bizden aada, o denli...

Sn.Human sizin bankaclk gemiiniz var.. Piyasay lkeyi insanlar benden daha iyi tandnz muhakkak ama Trkiye asla bir Papua nn altnda olamaz, inann bana eksiklerimiz olabilir ama bu kadar uzun boylu deil.

Gnlk brt %24 faiz ise USD n ykselmemesi iin verilen bir bedel... Sn.Human yatrm, kapitalizm biraz acmasz olabilir. Sonuta bu arklar arasnda bizler en az erezyon ile kurtulmann yolunu arayan yatrmclarz..

USD alnabilir, TL satlabilinir.. Tam tersi de olur.. Ama her seenek aslnda bir vazgeitir.. USD almak, TL faizinden vazgemektir.. Oysa TR de son 25 yldr USD tamann bedeli hi bu kadar ar olmamt...

Asla USD satn yada aln demek haddim deildir, sadece fikirlerimi yazyorum. Sonuta burada herkes dierini etkileyebileceini sanmyorum....

USD bu ekilde ykselmez SN.Human..

nk TR girmi olduu her krizin 1 gn ncesi tm ekonomik aktivite tm sradanl ile devam etmitir. Hi kimse zellikle KY kriz olacan ngremeden, hazrlksz PAT diye yakalanr...

Kriz BASKIN demektir.. Amansz milleti, ekonomiyi yakalar milleti silkeler....

Oysa, imdi KY DTH larn 90 milyar USD dan 180 milyar USD a kadar doldurmu, sipere yatm, arjr doldurmu, kurma kolunu ekmi, baskn bekliyor...

Siz olsanz byle bir baskn yapar msnz?

Yabanc da yle...

Bu baskn sonucundan fazladan ald 90 milyar USD 9 yada 10 TL den satp yabancnn parasn alacak; bylece TR de bir ilk gerekleecek ; ilk defa KY 90 milyar USD krizde satp para kanazanacak demektir, USD alrm demek...

Olmaz m? Olabilir... Aksini iddia edecek kadar tecrbesiz bir yatrmc deilim, lakin SN.Human 18 yllk TRADE hayatmda bu tecrbe, memlekette bir ilk olduu kadar; bende de bir ilk olacak.....

KY nn TR de para kazand bir Ekonomik KRZ, diye..

Benim tecrbem yle der...

Bir kriz olacak ise yle olur...

TR nin DTH lar ortalama 110 milyar USD dr... 180 milyar USD dth ile kriz olmaz...

USD 5,70-5,60-5,50-5,3 a kadar indirirler... Burada moraller bozulur.. Psikolojisi en gl olann bile zor dayanaca yerdir.

DTH lar zlmeye balar 180-160-130-100 milyar USD a kadar iner, vade cayr cayr faiz yazar...

Hereyin normalletii dnlmeye balanr, herkes mesut mutlu iken bir allahn kulu KY gidip USD alaym diye aklna gelmez iken; akam yatar sabah kalkarsnz USD 5,10 TL den 10 TL olmutur...

Sn.Human burada amacm asla sizi etkilemek deildir.. Sadece, dncelerimi ve tecrbelerimiz paylamak istedim..

Sayglar...

6.  Alnt Originally Posted by selka Yazy Oku
    Sn.Human o nasl sz... Yanl yada doru, ne kadar gzel fikirleriniz ile katkda bulunuyorsunuz.. Ayrca bana akl da verebilirsiniz. ok houma gider, bana deer verdiinizi dnrm.. Aksine hibir ey yazmaz, fikir beyan etmez iseniz o zaman uurumlar alm demektir. Ayrca, Size alnmam olas deildir. Sizde beni bilirsiniz. Sizin yeriniz bende de ayrdr..

Sn.Human TR piyasalarnda ben bilirim demek, hibir ey bilmemektir. Sonuta ikimizde ngrlerde ve tahminlerde bulanabiliriz. Dnya da haftalk politika faizlerine baktm. Sanrm TR ya 3.c yada 4.c srada...

Haftalk politika repo faizi %24 den yukar 2 yada 3 lke filan var.. Arjantin ve Venezuela bunlara dahil... Papua filan Sudan filan bizden aada, o denli...

Sn.Human sizin bankaclk gemiiniz var.. Piyasay lkeyi insanlar benden daha iyi tandnz muhakkak ama Trkiye asla bir Papua nn altnda olamaz, inann bana eksiklerimiz olabilir ama bu kadar uzun boylu deil.

Gnlk brt %24 faiz ise USD n ykselmemesi iin verilen bir bedel... Sn.Human yatrm, kapitalizm biraz acmasz olabilir. Sonuta bu arklar arasnda bizler en az erezyon ile kurtulmann yolunu arayan yatrmclarz..

USD alnabilir, TL satlabilinir.. Tam tersi de olur.. Ama her seenek aslnda bir vazgeitir.. USD almak, TL faizinden vazgemektir.. Oysa TR de son 25 yldr USD tamann bedeli hi bu kadar ar olmamt...

Asla USD satn yada aln demek haddim deildir, sadece fikirlerimi yazyorum. Sonuta burada herkes dierini etkileyebileceini sanmyorum....

nk TR girmi olduu her krizin 1 gn ncesi tm ekonomik aktivite tm sradanl ile devam etmitir. Hi kimse zellikle KY kriz olacan ngremeden, hazrlksz PAT diye yakalanr...

Oysa, imdi KY DTH larn 90 milyar USD dan 180 milyar USD a kadar doldurmu, sipere yatm, arjr doldurmu, kurma kolunu ekmi, baskn bekliyor...

Yabanc da yle...

Bu baskn sonucundan fazladan ald 90 milyar USD 9 yada 10 TL den satp yabancnn parasn alacak; bylece TR de bir ilk gerekleecek ; ilk defa KY 90 milyar USD krizde satp para kanazanacak demektir, USD alrm demek...

Olmaz m? Olabilir... Aksini iddia edecek kadar tecrbesiz bir yatrmc deilim, lakin SN.Human 18 yllk TRADE hayatmda bu tecrbe, memlekette bir ilk olduu kadar; bende de bir ilk olacak.....

Benim tecrbem yle der...

TR nin DTH lar ortalama 110 milyar USD dr... 180 milyar USD dth ile kriz olmaz...

USD 5,70-5,60-5,50-5,3 a kadar indirirler... Burada moraller bozulur.. Psikolojisi en gl olann bile zor dayanaca yerdir.

DTH lar zlmeye balar 180-160-130-100 milyar USD a kadar iner, vade cayr cayr faiz yazar...

Hereyin normalletii dnlmeye balanr, herkes mesut mutlu iken bir allahn kulu KY gidip USD alaym diye aklna gelmez iken; akam yatar sabah kalkarsnz USD 5,10 TL den 10 TL olmutur...

Sn.Human burada amacm asla sizi etkilemek deildir.. Sadece, dncelerimi ve tecrbelerimiz paylamak istedim..

Sayglar...
    Peki herkeste dolar var ise borlar ne olacak? Versinler borlarn kurtulalm dolar basksndan
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

Alnt Originally Posted by selka Yazy Oku

Yabanc da yle...

Benim tecrbem yle der...

Sayglar...
    sn.selka teekkr ederim.Gerekten ufuk ac bir yaz.Herzamanki gibi.elinize salk.

8. Selam dostlar sayfalar incelerken yazlarnz grdm. Bir katk da ben yapaym dedim.
    Arjantin sevdiim bir lke hereyi ile bize ok benziyor. Dnyann br ucunda olsa bile. Populist yneticiler dahil
    Aadaki yazda Mauricio Macri adn Trkiyedeki edeeri ile deitirin..
    2001 krizlerimiz bile ayn. Arjantinde neler oldu-oluyor internet kaynaklarndan incelemenizi neriyorum. Ekonomik sorunlarda genellikle zmler ayndr..

"Arjantin ve Trkiye’de poplizmin faturas"
    Ekonomik kriz denince ilk akla gelen lkelerden biri olan Arjantin geen hafta borlanma faizini %40’a ykselterek piyasalar artt. Finans piyasalarnn en riskli Ykselen Pazar(YP) lkesi olarak grd Arjantin’de merkez bankasnn uzunca bir sre direndikten sonra faizleri artrmaya balamas lkeden para kn nleyemeyince merkez bankas 5 milyar dolarlk dviz rezervini eritti ama bu nlem de ters tepti, lkeden para ka hzland. Son are olarak uygulanan ve faizleri %40’a ykselten geen haftaki faiz oku Arjantin pesosunun bir miktar toparlanmasn salad ama ‘hastann’, yani Arjantin ekonomisinin salk durumu vahametini koruyor.

Arjantin ekonomisindeki hastaln temel nedeni, Arjantin’i “poplizm illetinden kurtarp normal bir lke” haline getireceini vadederek 2015 ylnda iktidara gelen Devlet Bakan Mauricio Macri’nin, iddial reform programn zamana yayarak durumu idare etmeye almas. Bte ann bymesini ve cari an trmanmasn nleyecek reformlar savsaklayan ve ykselen enflasyona set ekemeyen Macri piyasalar oyalamaya alrken, son haftalarda ABD dolarnn ykselie gemesi, en riskli lke olarak grlen Arjantin’den sermaye kan hzlandrd. Pesonun deer kayb hzland ve lke yeni bir krizin eiine geldi.

Piyasalar, reformlar sulandran ve ekonomik istikrar salayamayan Macri’yi cezalandrrken krizin eiine gelen lkede halkn Bakan’a verdii destein de azalmaya balad belirtiliyor.

Arjantin’den sonra Trkiye mi?

Kresel finans piyasalar, Arjantin’den sonra en yksek riskli YP lkesi olarak Trkiye’yi gryor. YP lkelerinin risk sralamasyla ilgili her deerlendirmede bu srann deimediini gryoruz. ABD dolarnn deer kazanmasyla birlikte YP lkelerinin ykselen riskleri tartlrken de Arjantin’den sonra ilk akla gelen lke Trkiye oldu. Financial Times gazetesi nceki gn, “Frtnal hava ykselen pazarlar vuracak” balkl bayazsnda unlar yazd: “Arjantin’den sonra ilk akla gelen lke Trkiye. Trkiye’nin de byk bir yapsal cari a var ve enflasyon oran ykseliyor. Arjantin’de olduu gibi Trkiye’de de yatrmclar merkez bankasnn bamszl konusunda kaygl. Trkiye’nin buyurgan Cumhurbakan Erdoan’n Merkez Bankas’na emirler yadrd biliniyor.”

Geen yln bandan beri Trkiye’de uygulanan poplist ekonomi politikalarnn piyasalardaki kaygy besledii ve Trkiye’nin riskini art grlyor. 2017 ylnda ekonomiyi canlandrmak ve bymeyi hzlandrmak iin uygulanan kredi genilemesinin ve eitli kesimlere salanan dier desteklerin cari a byttn, enflasyonu azdrdn ve kamu maliyesini zorlamaya baladn herkes gryor. Petrol fiyatndaki ykseliin kalc olmas halinde bunun da cari a bytecei ve Trkiye’nin byyen cari a finanse etmekte zorlanaca da biliniyor. Trk liras en hzl deer kaybeden YP paras sralamasnda en balarda yer alrken dolar baznda borlanm olan Trk irketlerinin sorunlar yaayaca da konuulan konular arasnda. Erken seim karar sonrasnda eitli kesimlere yaplan cmert vaatler de poplist uygulamalarda ipin ucunun katn ve ekonomideki dengesizliklerin artacan dnenlerin kayglarnn artryor.

TARH: 09 Mays 2018 https://www.dunya.com/kose-yazisi/ar...aturasi/414799

Bir yl nce yazlm bir yaz...Perembenin gelii arambadan belli demekki. Geen bir yl hep birlikte ekonomik felaketle yaadk.

Burada belirtmek istediim husus Arjantinde halkn bankalarda ciddi miktarda dviz hesab varken %105 devaluasyon gerekleti. Yani herkesin dolarize olmas parann deer kayb iin engel deil. Arjantin bu yaznn tarihinden 1 ay sonra yani haziran 2018 de IMF ile anlamaya gitti..ve halen rpnyor kurtulmu deil...Gelelim bize: Trkiye iin de IMF ile anlamaktan baka yol yok. 2019 ylnda 200-210 milyar dolar dvize ihtiyacmz var. Hereyin en iyisini bilen ynetimimiz mucize enerji kaynaklar altn vb bulamazlarsa yolumuz Arjantin yolu..Herkese sevgiler..

Sayfa 133/250 lklk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •