Öncelikle topiðe hoþ geldiniz...Sayfa sayýsý gözünüzü korkutmasýn, þiir gibi, sýkýlmadan okursunuz hepsini. Zaten katký veren arkadaþlar sað olsun, gereksiz polemik ve laf kalabalýklýðý yok gönderilerde...10 gönderinin 9 u faydalý bilgiler içeriyor.
Reklam kýsmýndan sonra sorunuza gelelimEmeklilik sistemi, BES vs konuþtuk daha önce, ama spesifik olarak sorunuzu tartýþmadýk. Bu yüzden bu konuyla ilgili hem forum sayfalarýný okumanýz, hem de emeklilik sistemi ile ilgili nette araþtýrma yapmanýz faydanýza olur.
Bildiklerimi yazayým, detaylý bilgiye ben de sahip deðilim. SGK nýn þöyle bir hizmeti var, sicil bilgilerini girdiðiniz de ne zaman emekli olacaðýnýzý ve bugünkü gün sayýnýzla emekli olsaydýnýz ne kdar emekli maaþý alabileceðinizi öðreniyorsunuz. Evet, çalýþma hayatým botunca sigorta primim tavandan yattý (çalýþma hayatýmýzýn ilk yýllarýnda tavan çok yüksek deðildi, bu nedenle iyi bir þirkette iþe baþladýðýnýzda, ilk yýllarýnýzda bile sigortanýz tavandan yatmýþ oluyordu)...Ve emeklilik sistemi, çalýþmadýðýnýz süre boyunca hak edeceðiniz emekli maaþýný düþürmüyor...ilave çalýþýrsanýz, hak edeceðiniz emekli maaþý az da olsa artýyor, ama günü doldurduktan sonra hak edeceðiniz emekli maaþý çalýþmadýðýnýz süre için düþmüyor.
Eðer düþük maaþla çalýþmaya devam ederseniz, tavandan yatmayacaðý için maaþta düþüþ olur ama. Bu nedenle yarý zamanlý çalýþma derken, kurumsal bir iþi kastetmedim...Bað bahçe iþleri, kendi portföyümü yönetmek gibi iþlerden bahsediyorum. Yarý hobi, yarý iþ gibi.

Emeklilik sistemi, BES vs konuþtuk daha önce, ama spesifik olarak sorunuzu tartýþmadýk. Bu yüzden bu konuyla ilgili hem forum sayfalarýný okumanýz, hem de emeklilik sistemi ile ilgili nette araþtýrma yapmanýz faydanýza olur.

Yer Ýmleri