Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 356/470 ÝlkÝlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon
Arama sonucu : 3759 madde; 2,841 - 2,848 arasý.

Konu: GENYH - Gen Yatýrým Holding A.Þ.

ünal Guest
     Alýntý Originally Posted by Mahulli Yazýyý Oku
    Anlaþýlan önemli dezenformasyon yaþanmakta,genpower üretim yapýyormu,yapmýyormu;Bir görüþ üretim çok kýsýtlý,yönetim giderlerinin karþýlanacaðý kadar,diðer görüþ ise peynir ekmek gibi satýþlarýn yapýldýðý.Hangisi doðrudur,þirket kap bildirimi veya basýnda bir yayýn olmadýðýndan bilgi sahibi olmak imkansýz.
    Bence önümüzde gerçek olan.Ýflas davasýnýn henüz yargýtayda olmasýdýr.Yargýtay kararý henüz sonuçlanmadýðýndan,genpower jeneratör henüz iflas etmemiþtir.(iflasa konu olan gen yatýrým holding deðil).
    Yargýtay 1.derece mahkemenin kararýný bozarsa(kanatim büyük ihtimalle bozacaktýr) iþte o zaman bizim için esas sorun baþlayacak.Acaba Sn.USLU genpower jeneratörü ,genyatýrým holding bünyesinde tutmaya devam edecekmidir, bence eðer genyatýrým holding b tipi hisselerinde ki kontrolü önemli miktar üzerinde deðilse,gen yatýrým bünyesinde genpoweri tutmaz,tutmasý þahsi ekonomik menfatlerine uygun olmaz.
    Gen yatýrým holdingin bünyesinde genpower jeneratör olmazsa,genyatýrým holdingin çöp kadar deðeri kalmaz.Mahkemenin kaararý somut olacaktýr,onay veya iade,bu aaþama daha çok patronu ilgilendirir.Ama kararýn iadesinden sonraki süreç bizim açýmýzdan heyecanlý olacaktýr.
    Tahtanýn açýlmasýna çok takýlmayýnýz,jeneratör kurtulsun ve genyatýrým holding bünyesinde kalsýn borçlarý önemli oranda azalsýn,tahta açýlmasýn,babanýzýn oðluna 20.00 dan satarsýnýz.Tahtanýn kapalý olmasý sýkýntý oluþturmaz.
    yATIRIMCININ YAPACAÐI BÝR ÞEY ÞU AÞAMADA GÖZÜKMEMEKTEDÝR.BEKLEYÝP GÖRECEÐÝZ VE YAÞAYACAÐIZ....
    Aðabey, 5 yýl doldu. Sözleþme süresince; ben paramý alamadým jeneratörümü geri verin demedi. Bu konuda geri verme vs diye genyh de genel kurul yapmadý. Þu an Müjdat ile aramýzda sadece alacak verecek meselesi vardýr. Onun haricinde jeneratör veririm jeneratör alýrým diyemez. Geçti o korku. Haaa genpower jeneratör olmadan, gengayrimenkul ile bile genyh 15 lira eder.

ünal Guest
     Alýntý Originally Posted by manyax Yazýyý Oku
    evet hepsi hayal otesi hatta. bu ulkede adalet yok arkadasim hala anlamadinizmi adalet olsa bu adam bu kadar rahat at kosturabilirmiydi. hadi iflastan kurtuldu diyelim. bildigin genyatirim yuzde 40 i ky da. sence ky hediye edermi fabrikasini bole bi cakal. ha bize lutfetmesine gerekte yok onuda soleyim genyatirim doneminde jenatatirun bedelsiz artirimini yaptim dedi bize 100 veya 200 milyon borcu var mujday beyin once onu versin sonra jenarator benim desin. neyse bunlari 100 defa yazdik daha konusnaya gerek yok. ytd

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Manyax; Tebrikler kardeþim. Baðlý ortak bedelsiz olarak sermaye artýrýmý yapmýþ ise, ki yapmýþtýr. O oranda bize de bedelsiz hisse daðýtmalý idi. Bu konuda haklýsýn.

ünal Guest
     Alýntý Originally Posted by succesful Yazýyý Oku
    Bugün gen yatýrýmýn en son spknýn sitesinde Haziranda ilan ettiði bilançoyu tekrar inceledim. Söz konusu bilançonun öz kaynaklar kaleminde ödenmiþ sermaye kalemi 323000000 tl olarak gösterilmiþ. Halbuki genyh in ödenmiþ sermayesi 10000000 tl. Burada gösterilen ödenmiþ sermayenin toplamý ise genpower jeneratör, izpol, pýrýl makine, gen yatýrým ve gen gayrimenkulün toplam ödenmiþ sermayesi. Geçmiþ yýllar kar ve zararlarý ile dönem karýný da genpower jeneratörün olduðunu farz etsek bile gen yatýrýmýn jeneratör hariç deðeri 15000000 tl civarý eder. Bu da defter deðerini jeneratör hariç 1,5 tl eder. Ha þunu da belirteyim. Müjdat Uslu'nun genel kurul haricinde jeneratörü genyh bünyesinden çýkarmasý imkansýzdýr. Sermaye piyasasý mevzuatýna göre jeneratörü genyh bünyesinden çýkarmasý faaliyete iliþkin önemli iþlem olduðundan ayrýlma hakký doðurduðundan genel kurul onayýna sunulmasý gerekir. Genyh ana sözleþmesine göre Müjdat Uslu bu kararý alabilir. Çünkü elindeki 20 tl nominal bedelli hisse %99 oy hakkýna sahiptir. Yani B grubu hissedarlarýn 9999000 adet hissesi ret oyu bile verse Müjdat Uslunun dediði olur. Ancak genel kurula katýlýp muhalif oy kullanan yatýrýmcýlar ayrýlma hakkýna sahip olur. Ayrýlma bedeli de spk mevzuatýna göre jeneratör dahil baðýmsýz deðerleme þirketi raporuna göre olur. Bu deðerleme de binalarýn, arazilerin, marka deðerinin de bilanço deðerine eklenmesi ile olur. En son açýklanan bilançoda bile þirketimiz 400000000 tl civarýnda bir öz kaynaða sahiptir. Bu da hisse deðerini birim baþý minimum 40 tl yapar. Buradan Müjdat Uslu için en çýkar yol mensa gibi çalýþarak þirketi borsa kotuna döndürülmesidir. Ytd.
    Yanlýþþþþþþþþþþþþþþþþþ
    Kanuna göre beher a grubu hisse azami 15 oy kullanýr. 20 tl lik a grubunun da kullanabileceði oy 300 TL dir. Konu yargýda ayrýca. Diðer bir yanlýþ da, þirket yönetimi kendi hata ve kusurlarý ile ilgili durumlarda kendi leyh veya aleyhlerine oy kullanamaz.
    Üçüncü bir yanlýþ a grubu oylar seçim hakký için. Yoksa genel kurul ibra ve kararlarý için deðil. Þirket ana sözleþmesine bakýnýz.
    Burada tek bir doðru var, o da sadece jeneratör deðil deðerli olan. Çay yolundan Havalimanýna, Samsundan Mersine, Muðladan tokilere kadar birçok gayrimenkul var. Ayrýlma hakký konusuna gelince. Orayý yakalamýþsýn da. Eksiðin var. On kere yüz kere ayrýlma hakkýmýz zaten doðmuþ durumda. Þimdi hakkýmýzý kullansak iflas masasýnýn bilmem kaçýncý sýrasýnda yer alýrýz. Ama bir kurtuldum iflastan desin hele. Ayrýlýrýz. Döve döve.

4. Ünal bey aktardýðýnýz bilgiler için tþkler... Sizden ricam, genyatýrým, jeneratör olmasa dahi çok deðerlidir,ifadenizi þirketin kayýtlý varlýklarý ile detaylandýrmazý(zamanýnýzý almýyacaksan)bekliyoruz... Çok tþkler, slmlar

ünal Guest
     Alýntý Originally Posted by Mahulli Yazýyý Oku
    Ünal bey aktardýðýnýz bilgiler için tþkler... Sizden ricam, genyatýrým, jeneratör olmasa dahi çok deðerlidir,ifadenizi þirketin kayýtlý varlýklarý ile detaylandýrmazý(zamanýnýzý almýyacaksan)bekliyoruz... Çok tþkler, slmlar
    Aðabey bendeki bilgi ve belgelere göre; Çay yolunda (kýymeti milyonlarca dolar) bir çok villa. 14.850 m2 Havalimaný protokol yolunda arsa. Havalimanýnda çýkýnca Ankara'ya geliþ istikametinde genpower totemli ve plastik kaplamalý kafes tel ile çevirili (250 milyon liraya kadar ederi olan) arsa. Ýkametim dediði iþçi lojmaný olarak kullanýlan Sincan'da bulunan daire. Genyh merkezi olarak kullanýlan Çankaya'daki ofis daire. Fabrika arazisi 219 dönüm. Eski fabrika 1. organize sanayide 17 dönüm. Samsun Mersin Muðla da çeþitli arsa... Bunlarýn hiç birisi güncel deðerli deðildir. Rüþvet çarký ile bankalarýn da bu konuya uyanmalarý önlenmiþtir. Fabrikaya dokunmadan sadece bu gayrimenkullerin satýþý saðlansaydý (piyasa haretketliyken 2014-2016), Borç kalmazdý. Ayrýca abartýlý ama 36 milyon euroya alýnmýþ henüz kurulamamýþ bir makina var. Genpower jeneratöre ait. Bu polisacýn eski model kurulamayan makineleri ile karýþtýrmayýn. Onlar belki de hurdacýlar sitesinde birkaç þiþe viski parasýna satýldý. Sanýrým toplam 18 gayrimenkul. Hepsini google maps ten bulup, o civardaki emlakçýlardan fiyat almýþlýðým vardýr. Murat Doðan þahit bu olaya. Murat'ýn kavrayamadýðý þu vardý o zaman. On kere okuttum evraký onbir kere anlamadý. Abim; 50 milyon alacaðý var YKB sýnýn, her gayrimenkule ipotek almýþ. Dosya numarasýna bak hepsi ayný diyordum. Yada HSBC nin 5 milyon alacaðý 6 ayrý gayrimenkulde de ayrý ayrý gibi ama ayný dosya diyordum. Murat her ipotekteki borçlarý alt alta toplayýp 500 milyon borç üretiyordu. Aslen bilançoda da görüleceði üzere toplam 150 milyon lira kadar banka borcu vardý. Diðer borçlar kendi firmalarýmýzýn birbirine borçlarý idi. Bunlar da geçti. Benim savým, bu borçlarýn varlýk þirketine devri ile alakalý idi. Geçen sene YKB nýn varlýk þirketine satýþlarý ile ilgili MKU beye abi bizim borçlar satýldý galiba dedim. O da bize kazýk atan eski dostlara söylemiþ. YKB bizim borçlarý sattý diye. Biliyoruz demiþler onlar da. Ama buraya gelip yok öyle bir þey diye sinkaf yapýp gittiler. Ayrýca HSBC ye en son 40 milyondan çok borç görünüyordu. Temerrütler filan. HSBC Türkiye'den çekilirken tüm alacaklarýný varlýk þirketlerine devredip gitti. Dolayýsý ile HSBC ye olan borç bir anda 2 milyona filan düþtü. Bunlarýn hepsini kuruþ bakiyesi býrakmak suretiyle ortaðýmýz Müjdat kapattý kanaatindeyim. Kuruþ bakiyesini býrakma nedeni de, üzerinden ipotek ve icralar kalkmasýn ki; Mehmet Susuz gibi gýcýk olduðum bir kaç kiþiye icra sýrasý gelmesin ve ben bunlara kuruþ koklatmayayým derdidir. Yoksa Müjdat hepimizi çok seviyor. Bilginiz olsun.

6. Gen yatýrým ýn en son açýklanan bilançosunda borçlarýnýn hala kýsa vadeli olan banka kredileri 40 milyon gözükmekte bu borç yüzünden iflas etmesi hala hileli iflas yada dümen gibi gözüküyor çünkü 40 milyon tl yi þirket sermaye artýrsa 10 milyon tl olan sermayesini 40 milyona çýkarsa yüzde 300 bedelli artýrsa 30 milyon tl ile o borcu kapatýr ve iflas tan kurtulmuþ olurdu bu çözüm sunuldu mu iflas masasýna bilemem ama 40 milyon borç yüzünden dünya nýn en büyük jenaratör fabrikasýnýn batmasý da gülünç oluyor

7. Ne desem bilemedim. Genyh deðeri 15-45 ₺ arasýnda bunu da herkes biliyor. Anladýðým kadarýyla bir tek Müjdat bilmiyor. Bilseydi bir þekilde bu deðerli hisseleri baþkalarýndan önce o alýrdý bizden. Bahsedilen beklentiler sona erdiðinde kim ona 1-2-3 e hisse satar ki. Yada þiþman denilen kiþi. Tüm bunlarý biliyor da neden.... bir sürü soru....

ünal Guest
     Alýntý Originally Posted by meteak Yazýyý Oku
    Gen yatýrým ýn en son açýklanan bilançosunda borçlarýnýn hala kýsa vadeli olan banka kredileri 40 milyon gözükmekte bu borç yüzünden iflas etmesi hala hileli iflas yada dümen gibi gözüküyor çünkü 40 milyon tl yi þirket sermaye artýrsa 10 milyon tl olan sermayesini 40 milyona çýkarsa yüzde 300 bedelli artýrsa 30 milyon tl ile o borcu kapatýr ve iflas tan kurtulmuþ olurdu bu çözüm sunuldu mu iflas masasýna bilemem ama 40 milyon borç yüzünden dünya nýn en büyük jenaratör fabrikasýnýn batmasý da gülünç oluyor
    Borç morç sahte de. Senin gibi dost düþmanlar baþýna. Müjdat senin gibi yatýrýmcýsý olduðunu bilse, %3000 bedelli ile bizi azýcýk daha þey ederdi. %300 az olur. %3000 olsun.

Sayfa 356/470 ÝlkÝlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •