"Yeni müzik öğretim programları müzik eğitimi ve sanatına uygun değildir'

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM MÜZİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMLARINA YAPILAN MÜDAHALELER ANAYASA'YA, YASALARA, YÖNETMELİKLERE, EĞİTBİLİM İLKELERİNE, MÜZİK EĞİTİMİ VE SANATININ ÖZELLİKLERİNE UYGUN DEĞİLDİR

1. Programlara kimler tarafından ''müdahale edildiği'' belli değildir
2. Programlara yapılan ''müdahaleler''de hangi kaynaklardan yararlanıldığı belli değildir
3. Programlara ilk ''müdahale'': ''dinî günler'' kavramı ve ilkokul birinci sınıftan itibaren ''ilâhî'' öğretimi yedinci sınıfta ''Tekbir ve Salât-ı Ümmiye''
4. Programların ''müdahale''cileri çoksesliliğe karşıdır. Çoksesli Çağdaş Türk Müziği, ''Türk Müziği türleri'' arasında sayılmamış ''düzeyine uygun çoksesli şarkılar ve kanonlar'' yerine mehter ve dinî müzikler getirilmiştir.
5. Popüler Müzik yerini mehter müziğine ve dinî müziğe bırakmıştır. Eski Programda var olan Barış Manço, Moğollar vb. sanatçılar yeni programda kendine yer bulamamıştır.
6. ''Çalgı çalma'' öğretimi programdan kaldırılmıştır
7. ''Yeni'' Programda yer alan kazanımların, konuların sınıflara göre düzenlenmesinde tutarsızlıklar ve çelişkiler vardır.
8. Atatürk'ün müzik devrimine ilişkin önceki programlarda yer alan konular çıkarılmış veya önemsizleştirilmiştir.
9. Anadolu liselerinde müzik dersleri iki saate çıkarılmış; ilkokul müzik dersleri için müzik dal öğretmeni görevlendirilmemiştir.
10. İlan edilen müzik dersi öğretim programları ''yenilikçi'' değil Cumhuriyet'le çatışmacı, eklektik ve yetersizdir.

http://www.egitimajansi.com/haber/ye...ri-60278h.html