Borsa düþmediði sürece yukarý hareket sahte
MI 5 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa düþmediði sürece yukarý hareket sahte
MI 5 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
risk primi artan ülkedeki faizin yabancýyý tatmin etmemesinden artan kur
temmuza kadar isler iyi gidiyordu. japon ev hanýmlarý bile yen satýp turk lirasi alarak carry trade'in zevkini cikariyordu. derken artik aga babalari bu kadar riskli ulke icin faiz az dediler. en son 3 lerden baslayip 3.9 a kadar suren atak doneminin bir benzerindeyiz. nasil tcmb glp faizini arttirdi buna bir set cekti. benzer bir durum olana kadar kurda cosku bitmez. tahvil faizleri son iki ayda %10 dan 12.5 lere geldi. hazinenin son 18 milyarlýk ihalesine yerli bankalar bile gonulsuz girdi. kamu bankalarinin tam destegine ragmen hazine 2 milyar eksik borclandi.
27 kasim da eger 6 bankaya ceza istenirse bir kopus yasanabilir. trump turkiyeyi gozden cikardi mi bunu gorecegiz. bunu odememe gibi bir ihtimal kuzey kore gibi dis dunyaya kapali ekonomi modeli olmadan imkansýz. her turlu dolarla olacak islem abd uzerinden yurur. siz burdan dolar alip sattim derken muhtemelen hsbc ya da citi uzerinden abd kaynakli bir muhabir banka kullanýrsýnýz.
egerki bir de bu sirada abd faizi arttýrýr, trump da sahin olan adayi fed baskani yaparsa ayvayý yedik
ytd
IMF ile ilgili görüþmeler ne zaman baþlayacak bakalým
belkide baþlamýþtýr bile
Erdoðan bir kaç gün önce MB dolar rezervlerini 125 milyar dolara çýkaracaðýz demiþti...
Belki de son borçlanmalarla dolar alacaktýr piyasadan...
Belki de o alýmlar bu sahte çýkýþlara neden oluyordur.
Latife latife...
200 mlyr usd civarý toplam deðeri olan Bist i
usd ile kýyaslamak için nasýl bir bakýþ açýsýna sahip olmak gerekir
yani bana da borsa balon görünüyor keza baktýðýnýzda bankalar da zirvelerinden bayaðý aþaðý inmiþ durumda.
varlýk fonundaki denetimsiz para da bir yere kadar borsaya takviye yapacak gibi bunun yaný sýra DOLAR ENDEKSI 94,90 % 0,30
dxy 94'ü kýrdý geçti.
borsadaki düzeltme hareketlerinden küçük miktar para ile vurkaç yapýyorum fakat uzun vade yatýrým yapmaktan çekiniyorum, dolarda kafam daha rahat. 3.50 maliyet ile %70 dolar 4.08 maliyet ile %10 Sterlin gerisi fon, borsa, enpara vadeli try ...
Küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar.
Þimdi bir çanak yaptý kulbu yapar ise hedefi Fizan olur. Ondan sonra da bir güZel batarým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri