-

Originally Posted by
Omerva
yok artık diyorum bu bana bile afaki geldi
SM-C7000 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 ekimden bu yana yükseliş trendinde olan endeks tepeden büyük bir hacimle döndü ve yol ayrımına geldi.
Çarşambanın gelişi pazartesi netleşecek aslında ama haber akışı ile birlikte bakınca aşağı kırması yüksek ihtimal.
Write less do more..
-

Originally Posted by
derinlikler
Buyrun

Originally Posted by
epikurus

söylememe gerek var mı bilemiyorum ama
tabi ki R3

Bir R serisinin daha sonuna geldik
-
Şimdi bugün erdoğanın konuşmalarını izliyorum rekor kırıyoruz diyor. Bak ne güzel tespit.
-

Originally Posted by
rxpu
ECB'nin parasal sıkılaşmaya geçmesi. (şu an zor ama ileride mümkün olabilir), Ve bu süreçte belki ECB'nin sıkılaşma sürecine paralel bir zamanlama ile (belki 2-3 yıl sonra) amerikanın tekrar resesyona girmesi ve tekrar faiz düşürerek parasal genişlemeye geçmesi.
Böyle bir durumun bize etkisi olumlu olur. İhracatımız ağırlıklı olarak Euro ile ithalatımız yoğun olarak USD ile.
konuyu bi hafta geriden takib eden bi moruk olarak
şu son taze başgan fed den burnumun aldığı gogu dedittirtirttir ki:
ecb değil, us barasal sıkılaşma yolunda
hoş insanların derd i ni parasal sıkılaşmada ben daha ömrü hayatımda çözmüşte değilim
mesela merhum demir leydi teçır margaret thatcher
ne me lazıma o dönem england da parasal sıkılaşma uyguladı ki
hatta okullarda süt dağıtımını dahi durdurduydular
adamlar geri kaldı :-)
yani parasal genişleme gerisi :-)
yani rxpu bey öyle bir soylemde bulunmuşsun ki (olumlu yönden) bıraksan 3 sayfa yorumlanır da, herkez kendine yorumlasın
Son düzenleme : Moruk; 03-11-2017 saat: 19:57.
-
Bir kaç satır yazayım diyorum ama sallıyormuşum hissi uyanıyor şimdilerde..neden acaba...
Neyse biraz sallamada ben yapayım..
Daha önce hangi ABD verisi gelse kulak kabartmayan piyasalar bugün iyi gelen ABD verisine kulak kabartmışa benziyor.bugün işsizlik verisi ve saatlik kazançlar iyi gelmezken daha sonra açıklanan fabrika siparişleri ve servis sektörü rakamları beklentilerden iyi gelmiş..bazı kaynaklar buna dayanarak ABD ekonomisinin canlandığı ve FED'in faiz artışlarına gidebileceği dolayısıyla EM'lerden çıkış yaşandığını yazmış..
Belki biraz heyacanlandık..belki bir süre sonra piyasalar sakinleşek ve beklemeye geçecek, ancak yukarıdaki haber gerçeği daha çok yakalıyorsa..dolar çöp olmaktan kurtulacak demektir..
Piyasalar artık dolara doğru dönüyor, Euro'ya kulak tıkayacak gibi..bence..
Hele 2018'de EM'lerin histeri, nöbet vb. geçirmesi olasılık dahilinde iken..
-
parite yeniden 1.10lara gelirse doalr iyi yerlere gelir
bir halt olacağı yok.
-
bankacılık endeksi..-3,43
sanayi endeksi -0,52...
-
Abi'ler tabi abla'lar
bakın bu sıkılaşma
ilginç bişeydir
önce GB yokarda dedim
sıkılaştırdı kendini thatcher zamanı idi