Þimdi bugün erdoðanýn konuþmalarýný izliyorum rekor kýrýyoruz diyor. Bak ne güzel tespit.
konuyu bi hafta geriden takib eden bi moruk olarak
þu son taze baþgan fed den burnumun aldýðý gogu dedittirtirttir ki:
ecb deðil, us barasal sýkýlaþma yolunda
hoþ insanlarýn derd i ni parasal sýkýlaþmada ben daha ömrü hayatýmda çözmüþte deðilim
mesela merhum demir leydi teçýr margaret thatcher
ne me lazýma o dönem england da parasal sýkýlaþma uyguladý ki
hatta okullarda süt daðýtýmýný dahi durdurduydular
adamlar geri kaldý :-)
yani parasal geniþleme gerisi :-)
yani rxpu bey öyle bir soylemde bulunmuþsun ki (olumlu yönden) býraksan 3 sayfa yorumlanýr da, herkez kendine yorumlasýn
Son düzenleme : Moruk; 03-11-2017 saat: 19:57.
Bir kaç satýr yazayým diyorum ama sallýyormuþum hissi uyanýyor þimdilerde..neden acaba...
Neyse biraz sallamada ben yapayým..
Daha önce hangi ABD verisi gelse kulak kabartmayan piyasalar bugün iyi gelen ABD verisine kulak kabartmýþa benziyor.bugün iþsizlik verisi ve saatlik kazançlar iyi gelmezken daha sonra açýklanan fabrika sipariþleri ve servis sektörü rakamlarý beklentilerden iyi gelmiþ..bazý kaynaklar buna dayanarak ABD ekonomisinin canlandýðý ve FED'in faiz artýþlarýna gidebileceði dolayýsýyla EM'lerden çýkýþ yaþandýðýný yazmýþ..
Belki biraz heyacanlandýk..belki bir süre sonra piyasalar sakinleþek ve beklemeye geçecek, ancak yukarýdaki haber gerçeði daha çok yakalýyorsa..dolar çöp olmaktan kurtulacak demektir..
Piyasalar artýk dolara doðru dönüyor, Euro'ya kulak týkayacak gibi..bence..
Hele 2018'de EM'lerin histeri, nöbet vb. geçirmesi olasýlýk dahilinde iken..![]()
parite yeniden 1.10lara gelirse doalr iyi yerlere gelir
bir halt olacaðý yok.
bankacýlýk endeksi..-3,43
sanayi endeksi -0,52...
Abi'ler tabi abla'lar
bakýn bu sýkýlaþma
ilginç biþeydir
önce GB yokarda dedim
sýkýlaþtýrdý kendini thatcher zamaný idi
sonra Avro parasý çýktý
yani öküz altýnda buzaaa aramayýn tabi de
sýkýlaþma deyince hep bi sebeb yani hareketin devamýný ararým ben