PatrickWeimb nickli adlý bir bot bulaþmýþ, etrafa pislik atýyor. Daha fazla yayýlmadan önlem almalý sonra silmek zor olabilir.
Dowes baþlýðýnda ve diðer baþlýklara da bulaþmaya baþlamýþ.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ECB'ye ne kadar güvenilir bilinmez ama 2018 için FED'in QT si dikkate alýnacak bir olay..malum ECB kesintisi son ''reinvest'' olayýndan dolayý aylýk 60'dan ort. 41 milyar Euro'ya inecek..yani sadece ort. 19 milyar Euro'luk bir kesintiden bahsetmek olasý..diðer taraftan BOJ, SNB havuza para akýtmaya devam ediyorlar..
Þimdi soru þu; globaldeki yatýrýmcýlar yukarýdaki durumlarý orta vadede ciddiye alýp riskli varlýklarda portföy azaltýmýna gidecekler mi?..gitmeyecekler mi?..bu sorunun cevabý bizim yatýrým tercihlerimiz açýsýndan da çok önemli..
Devamý gelir mi bilmiyorum ama yukarýda bahsettiðim sebeplerle Junk(çöp) bondlardan çýkmaya baþladýlar..görüldüðü gibi en önce, en riskli olanlarý..
Borsalarda ise muhtemelen benzer sebeplerle bir yorgunluk belirtisi var gibi..
Sözün kýsasý içinde bulunduðumuz bol ve ucuz para devrinde globalde geliri yetmediði halde vaziyeti ucuz kredilerle idare eden pek çok zombi þirket ve zombi ekonomi mevcut..Para çekildiðinde ve/veya faizler arttýðýnda junk bonolardan sonra ilk sýra bu tür þirketlere ve ekonomilere gelecektir..bir panik için çok zaman olabilir, belki þu sýralar riskli varlýklardan çýkýþ portföy azaltýmý þeklinde olabilir, bilinmez..ancak olabilecek bir satýþta göreceli yoðunlunluðun kimlerden geleceði zombiyi/zombileri tesbit etmek açýsýndan eleveriþli bir yöntem olabilir..
Bende gördüm ciddi biþi sandým
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Devler faiz ödemiyor ama millet geçmediði yolun, kullanmadýðý havalimanýnýn parasýný parasýný ödüyor. Zira artýk borç devlette deðil özel sektörde ve devlet kötü olan batsýn demiyor yüzdürmeye çalýþýyor.
Dünyada araçlarýn akaryakýt sarfiyatý litre cinsinden ölçülürken bizde tl cinsinden ölçülüyor. Daha ne diyeyim ki
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Dolarda 3.50 TL nin altýný gören aldý, yükselince sattý. Yerliler son 7 haftada 7.6 milyar dolar bozdurdu, buna raðmen kurlar yükselmeye devam ediyor.
Mehtap ÖZCAN ERTÜRK
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...lmadi-2087188/
Yer Ýmleri