Reisin Eski Mahalle arkadaþý Rafi Sadi Yazdý ; Yahudilere Göre
" Zarrab davasýnda kim ne kadar suçlu "
Rýza Zarrab veya Reza Sarraf
Kýsaca özetlemek gerekirse Rýza Bey birkaç açýdan suçlu görülüyor.
1- Uluslararasý çapta "para aklama".
2- Ýran'a karþý uygulanmakta olan yaptýrýmlarý delmek.
3- Bu iþlemleri "Halk Bankasý" aracýlýðý ile gerçekleþtirmiþ olmasý nedeni.
Ýlave de, Halk Bankasýnýn devlet bankasý olmasý nedeniyle bu yaptýrýmlarýn delinmesinde Türk Hükümeti de suçlu veya en azýndan sorumlu tutulmaktadýr.
4- Bu kara para aklama ve altýn ticareti takasý veya hatalý iþlemlerden doðan kârlarýn ne denli beyan edilip edilmediði ve devlete ödenmesi gereken vergilerin ödenip ödenmediði de olasý suçlardandýr.
ABDYÝ ÝLGÝLENDÝRMÝYOR
Son madde aslýnda ABD yönetimini hiç ilgilendirmiyor ve dava dosyasýnda da anladýðým kadarýyla pek sözü edilmiyor.
Peki, ABD'yi ilgilendiren nedir? Yaptýrýmlar bu þekilde delinmiþse ve de bu Türkiye hükümetince bilinerek yapýlmýþsa, iki ülke arasýndaki ittifaký bozucu niteliktedir.
Þayet, kuþkulanýldýðý gibi Rýza Bey itirafçý olduysa ve de bu olayý aydýnlatacak bütün delilleri ve ifadeleri ortaya koyarsa neler olacak?
HÝÇBÝR ÞEY OLMAYACAK
Hani Komplo teorisi diyoruz ya, birazcýk ondan yazarsak:
Bence hiçbir þey olmayacak. Sadece ABD'nin Türkiye ile istediði pazarlýk ortamýna yardým edecek ve muhtemelen ABD, Mevcut Türk hükümetine istediði birçok konuda onay verdirecektir. Kuzey Irak politikasý, Suriye, Ýdlib, Afrin, hatta Kuzey Irak Kürdistaný ve Kuzey Suriye Kürtlerinin de Akdenize açýlmasý konusunda esneklikler temin ettirilebilecektir. Bunun karþýlýðýnda da Zarrab davasýnda itiraflarýn neler olduðu gizli kalacaktýr. Tabii ki ABD'nin baþka ne gibi tavizler alabileceði de kimsenin bilemeyeceði ortamlarda kalacaktýr. Ýran'a karþý Türkiyenin tutumunun nasýl belirleneceði dahil, bu pazarlýklarýn içinde yer alacaktýr kuþkusuz. S-400 alýmý ve NATO iliþkileri de yeni baþtan düzenlenebilir gibi bir durum söz konusudur.
AKP hükümetinin elinde, önÅ“ Zarrab da FETÖcüdür deme imkâný olsa bile itiraflarýn ne kadar detay ve belge içereceði de, bu karalamanýn ne kadar iþe yarayýp yaramayacaðýna baðlýdýr.
Kýsaca bütün bu olaylar; pazarlýklarý masaya koyabilmek adýnadýr.
Hayýrlý olsun
Rafael Sadi / Tel Aviv
Odatv.com
http://odatv.com/zarrab-davasinda-ki...211171200.html


Güzel günlerdi.


Yer Ýmleri