1 haftadýr unlu bugunde hsbc tahtaya baskýya devam
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSÝYESÝ DEGÝLDÝR
Egm besten kontrol edebilirsiniz,sadece 1 haftada 1.5 milyar fon artmýþ sadece 1 haftada.....19 Kasýmda 34 milyar olan fon buyuklugu 26 Kasým'da 35.5 milyara ulaþmýþ...
CPH1951 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla ortak,dediðin gibi bundan sonra katlanarak artacak fonlar,1 yýl sonra haftalýk 3-4 milyar artarsa sasirmayacagim, 0 dan 100 milyara gelmesi seneler alacak ama 100 milyardan 200 milyara gelmesi sadece bir kaç senede olacak gibi...ve biz sadece yolun baþýndayýz daha ortakCPH1951 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalnýz ben bu haftalýk sert artýþý döviz ve altýndaki artýþada baðlýyorum. Altýn 19 kasým ila 26 kasým farký %6.68
19 kasým 26 kasým dolar artýþý %10
19 kasým 26 kasým euro artýþý %11
Yani kabaca döviz+altýn sepeti %9.22 artarken biz %4.2 artmýþýz( anhyt+agesa/2). Kabaca döviz artýþýnýn %45'i
Çünkü bunda borsa fonlarý tahviller,o bu da var.
Fakat 26 kasým au kapanýþ 668
Euro kapanýþ 14.04
Dolar kapanýþ 12.4
Bugün itibariyle dolar %10.4 artýda 26 kasýma göre
Altýn %17.8
Euro %9.8
3 nün ortalamasý %12.66
Bes portföyler ort %45 büyüyor demiþtik
Demekki þu an itibariyle 26 kasýma göre toplanan primler hariç %5.7 daha büyümesi gerekiyor.
Buda agesa için 37.7 milyar
The bank of ANHYT için 36 milyar eder.
Döviz stabil kalýrsa böyle haftalýk sert artýþlar gelmez. Rutine döneriz. O daha iyi.
Devlet katkýlarý ortalama 4.5 milyar. Hayat aktifler 5 milyar olsa the bank of ANHYT için sene minimum 45.5 milyar aktif büyüklük bekliyorum.çeyreklik minimum %13.2 büyüme olur. Agesa aktif büyüklük bizden bi týk daha iyi idi galiba.
Ama umarým döviz gitmeden yýlý 50 milyar aktif büyüklükle kapatýrýz.45.5 e de Allah bereket versin.
Sizin hesapta, 10 yýl prim Ödeme+ 56 yaþa geldiði için sistemden normal çýkýþ yapacak olanlarýn sebep olacaðý fon çýkýþlarý yok muhtemelen..
Bunlardan yakýnda ciddi fon çýkýþlarý baþlayacak...
Agesa portföyünün ortlama yas+prim ödeme sürelerini kontrol.etmek lazým..
Enflasyonist ortam, aylýk katký paylarýnýn yukselmesi de saðlayacak. Bu ve Yeni girislerden saglanacak ilave fonlar, portföy kaybýný biraz hafifletecektir.
Bileþik getirinin bireysel gelirlerde ucu-bucaðý yok..
Yalnýz BES'de sistemin yapýsý kaynaklý doðal sýnýr var...
Haklisiniz sn TUNGA,illaki cikis ve emekli olanlar olacak,ama yeni katilimlar da olacak hatta daha da artacaktýr...bes sadece 7 milyon toplamda katýlým var 85 milyon nüfusu ele aldýðýmýzda daha yolun baþýndayýz...
Yanlisim varsa düzeltin lütfen,mesela AGESADA katýlým 650 bin kiþi ama fon buyuklugu 38 milyara geldi....türkiye katýlým da tam 2 milyonu aþkýn kiþi var ve fon buyuklugu AGESA dan az....agesadakiler tuzu kuru kiþiler galiba...nerdeyse 1/3 u kadar ama fon büyüklüðü daha fazla...bu krizde besten ayrýlacaklarini düþünmüyorum hatta daha fazla bile yatýrýrlar...ama Türkiye katýlýmdakiler daha çok orta kesim calisani olarak algýladým ve bu krizde ayrýlmalarý daha kolay olur...ekmek götürmek bile zorlasirken her ay 150-200 lira bese ayýrmak aðýr olabilir o kiþiler için...bilmem böyle düþünüyorum yanýlýyor da olabilirim saygýlar CPH1951 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri