martinin yuzde 37 dusukten acmasi gerekmiyormuydu hic bise anlamadim
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
martinin yuzde 37 dusukten acmasi gerekmiyormuydu hic bise anlamadim
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlarin yaptiklari suyu bi surahiye katiyorlar sonra tekrar diger surahiye geri katiyorlar,maksat yesillik olsun
benim elimde hisse kadar martýr var maliyette 1 tl gösteriyor. kurum sanko sizde durum nasýl
Kafalar çok karýþmýþ MARTI bedelsiz süreci hakkýnda kýsa anlatým:
Örneðin : Elinizde 100 adet 1.05 maliyetli hisseniz var, dün ekraný açtýnýz aracý kurum hesabýnýzda 100 adet daha yanýnda R (Rüçhan ) yazan hisse var.
R yazan 100 adet hisseyi eðer bedelli arttýrýmýna KATILMAYI DÜÞÜNMÜYORSANIZ 19 Aralýk seans sonuna kadar rüçhan pazarýnda (þuanki fiyatla) 0,03 krþ'a satabilirsiniz ve parayý cebinize koyarsýnýz, bunu yaptýðýnýzda hala 100 adet 1,05 maliyetli hisseniz hesapta duruyor (0,03 krþ'a R sattýðýnýz için) maliyetiniz 1,05 - 0,03 = 1,03'e düþer.
Yok ben satmayacaðým ve bedelliye KATILMAYI DÜÞÜNÜYORÜM derseniz elinizdeki 100 adet R hissenin % 37,37'ü kadarý için 1 TL den 37,74 TL öder ve 37.74 adet daha hisse sahibi olup toplam hisse adedinizi 137,74'e , maliyetinizide ( 100 adet x 1,05 TL + 37,74 adet x 1 TL) hesabýyla 1,036 TL ye getirmiþ olursunuz.( bu arada tahta þuan 0,89 krþ, bu iþi yapacaksanýz tl ödemek yerine 0,89 krþ'dan hisse alýn adedinizi arttýrýn pahal niye alacaksýnýz)
Hiçbirini yapmaz iseniz 25 Aralýk sonunda 100 adet R yazan hisseniz silinir ve hayatýnýza 100 adet x 1,05 maliyetli eski hisseyle devam eder ve cebinizden para falan çýkmadan mutlu mesut yaþarsýnýz.
Bu arada ;
19 aralýk - 25 Aralýktan arasý tahta fiyatý ne olur ? ben bilmiyorum patron bilir.
25 Aralýktan sonra tahta fiyatý ne olur? 1 TL den bedelliye katýlanlar için, yani Rüçhan'alrý 0,03 krþa toplayýp bedelli için 1 TL ödeyenlar varya , ( bence patron) tabiki zarar etmemek için kaðýdý yukarý taþýmalý, ama neden þuan tahtayý 0,89'da tutuyor diye düþünenler için söyleyeceðim, Patron elindeki hisse sayýsýný max arttýrmak için rüçhanlarý ucuza toplamaya çalýþýyor ve tahta 1 tl bile deðil siz gidip 1 tl'den bedelliye katýlmayýn satýn Rüçhanarý ben alýrým diyor. sebep? elindeki hisse sayýsýný ucuza arttýrmanýn tek yolu bu, yarýn öbür gün birisine hisse satacaksa elinde max hisse olmasý lazým hemde ucuz maliyetli.
[QUOTE=mterdemli;1376777]Þuan elinde hisse olmayan alýrsa bedelli sürecine katýlabilir mi? Katýlmak zorunda mý? Anlayamadým bir türlü bu bedelþi rüçhan iþinden.
Sn.mterdemli,
tahtadan bugün 0,89'a E hisse alýrsanýz bedelli hakkýnýz olmaz dolayýsýyla katýlmazsýnýz
Rüçhan pazarýndan bugün 0,03 krþ'a alýrsanýz yada 19 aralýk tarihine kadar, 25 Aralýk sonunda R hisse için 1 tl bedel ödersiniz.
[QUOTE=EGE2000;1376801]Vallahi analamdým abi. Tamam 3 kuruþa rüçhan aldýk. Rüçhanla normal hisse birleþecek zaten deðil mi? Yani rüçhan alýp daha sonra 1 tl ye tekrar hisse almak mantýklý mý? 89 dan normal hisse almak mý? Veya hiç almamak mý [emoji854]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladýklarýnýzdan deðil.
Stefan Zweig
Yer Ýmleri