Hayirli ve basarili olmasi dilegiyle
Hayirli ve basarili olmasi dilegiyle
Gayet manidar bir noktaya parmak basmýþsýn trendciðim; belki de bu -en azýndan H.Atilla yönüyle tamamen kadük kalmýþ- düzmece davanýn asýl konusu bu ?..Mevcut seviyelerden ikincil halka arz yapmak salaklýk olurdu hele hele OFAC kararý belli deðilken.
Selam...Takipteyim...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Esasýnda iktidar için de hisseyi yeni conilere paylaþtýrmak her türlü kazan kazan olurdu...PD'ndeki deðer düþüklüðü olasý cezaya karþýlýk sayýlabilir mesela...Son dönemdeki ekonomik ataklarýn altýnda -bence- bu olasýlýðý da gözardý etmemek gerek...Çok komplovari bir þey oldu yaw...Kendim bile týrstým...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Selam Yeðen, seni tekrar görmek beni mutlu etti. Artýk sen de elini taþýn altýna koy ve yorum yap, beklentilerini söyle. ASELS'ý ben de yakýndan takip ediyorum. Hisse 47 tl den 26 tl ye göçmüþ durumda ancak hala ikincil halka arz baskýsý devam ediyor. Bu halka arz mevzusu belli olana kadar ASELS'e bulaþma, beklemeye devam et. Neden dersen, bu ikincil halka arzýn detaylarý hala bilinmiyor. Ýlk ilan edildiði zaman 25 tl gibi bir fiyattan %15 (150 milyon adet) "yeni" hisse satacaklardý ve þirkete böylece 1 milyar dolara yakýn bir nakit girecekti ama o zamandan bu yana genel piyasada þu önemli deðiþiklikler oldu: Dolar kuru ciddi þekilde %10 dan fazla zýpladý, borsanýn görünümü olumsuz yönde etkilendi, en önemlisi yabancý kurumlar bu halka arzda yer almaya yanaþmadý yani sadece yerli kurumlar yer alacak bu halka arzda. Bu faktörlerin ýþýðýnda 2 ayrý sonuç doðacak: a) büyük ihtimalle 25 tl olan gösterge halka arz fiyatý daha da aþaðý çekilecek, b) bir ihtimal bu halka arz iptal olacak aynen geçmiþte olduðu gibi. (a) nýn ihtimali (b) ye göre daha yüksek. O yüzden bekleyip halka arz fiyatýný görmek lazým, iþte mümkünse o fiyatýn altýndan alým yapmak gerekir. Eðer halka arz piyasa koþullarý kötüleþtiði için iptal olursa hisse fýrlayýp kendini 30 tl nin üstüne atar. Sabret yeðenim sabret. Seni burada sýk sýk görmek isterim, tabii yorumlarýnla beraber. Kendine iyi bak. Dayýn TH
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
ABD'de liquidition (tasfiye) felsefesi her zaman ön plandadýr hatta onlar "liquidation society=tasfiye toplumu" dierler, "eðer olur da kanuna aykýrý bir þey yaparsam, bu icraatýmýn sonucunda varlýklarým zarar görebilir, tasfiye edilebilir" mantalitesi her zaman þirket yönetimlerinin hatta bireylerin bile aklýndadýr, iþte bu yüzden HALKB'deki pýsýrýk ABD'li fonlar OFAC'tan bir mali ceza gelmesi durumunda hissedar olduklarý için dolaylý yoldan kendileri ceza yemesinler diye son haftalarda ellerindeki hisseleri fiyata bile bakmaksýzýn satma cihetine gittiler.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Ayhan Baþkaným bana eski günleri hatýrlattýn saðol varol. O ortam oldukça hararetli ve uber atýþmalý bir ortamdý ama yine de çok güzel bir ortamdý. Eskilerden Sen, Yetkisiz, Gazmanbaba, Damgacý Abi, STAH, Baþkent var burada bildiðim kadarýyla. Gaddar Kuzu filan buradalarsa bir ses versinler.
Aðzýna saðlýk, ben de ayni frekansta düþünüyorum. Süleyman Aslan, en üst yönetim, Reza vs vs tarafýndan Halkbank alenen kullanýlýp istismar ve de maðdur edilmiþtir. Suçlu deðil, maðdurdur. Dediðin gibi bankayý batýrmaya güçleri yetmez bunlarýn. Benim bu hissede ciddi manada gördüðüm tek risk aslýnda budur yani bankanýn batma riski taþýyýp taþýmadýðý. Þahsen böyle bir riskin sýfýr olmasa bile dikkate alýnmayacak kadar ufak olduðuna inanýyorum.
Yer Ýmleri