14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Geçmiþ olsun. Bu mevzuyu hep dile getiriyorum ve gerçeðin farkýnda olmayanlardan çok tepki alýyorum. Ýstatistikler ortada: Al-sattan sürdürülebilir bazda kazananlar sadece %2. %98 kaybeder. Bir veya bir kaç kez kazanabilirsiniz, 6 veya 12 ay iþler yolunda gidebilir ama ters bir harekette yakalandýðýnýzda kazandýklarýnýzý fazlasýyla geri verirsiniz. BÝST'te KY'larýn sayý itibariyle oraný %90'dýr. Bu %90 da çoðunluk itibariyle acemidir, amatördür, tecrübesizdir, bilgisizdir, duygusaldýr, dürtüleriyle hareket eden bir güruhtur ve bu güruh al-satlardan para kazanmayý çok kolay sanýr. Maalesef gerçek çok farklý. Al-sat ortamý bambaþka bir ortamdýr, kendine özgü kurallarý vardýr, tecrübe bilgi ve profesyonellik gerektirir, kural ihlali yapmanýn maliyeti de çok büyüktür. Umarým bundan sonra bilinçli davranýrsýnýz ve gereksiz zararlara yol açmazsýnýz.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yukarýda #254 nolu yorumda aynen þöyle demiþtim: Dünyadaki lokomotif piyasanýn lokomotif sektörü olan ABD bankalarý çok güzel performans gösteriyorken ve kârlarda patlama yaþanýyorken dünyanýn lokomotif borsasý olan ABD borsalarý çýkýþ trendine devam edecektir ve TR de dahil diðer ülkelerin borsalarýný da peþinden yukarýya doðru sürükleyecektir, iþte benim savunduðum tez budur.
Ýþte bu cümle benim 2018 borsa/ekonomi beklentimi çok güzel özetliyor. Dünyanýn lokomotif ekonomisinde þu an ciddi sorun yok, þirketlerin performansý gayet güzel. TR borsasý (özellikle de banka hisseleri) þu anda geliþmekte olan ülkelere oranla ciddi iskontolu iþlem görüyor. Ayrýca dolarýn deðeri bizzat ABD hükümeti tarafýndan tüm para birimleri karþýsýnda düþürülmeye çalýþýlýyor. Bu parçalarý bir araya getirdiðimde 2018'de 100 endeksin 150,000'e çýkacaðýna ve ekonominin en azýndan geçici bile olsa iyileþme sürecine gireceðine inanýyorum. Armageddon zamaný henüz gelmedi, kýyametin kopmasýna daha zaman var.
Yer Ýmleri