Döviz borcu var mý?döviz artarsa bilançoya nasýl yansýr?YTD
Döviz borcu var mý?döviz artarsa bilançoya nasýl yansýr?YTD
Nedir bu sermaye borc sermaye kar sacmaligi anlayamadim bir turlu thyao nun borcu sermayesinin 16 kati turs in borcu sermayesinin 44 kati ne alakasi var sermaye ile borcun
.... sacmalik alim icin bekleyen cakallarin bok atma operasyonu
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*þeker yatýrým, zorlu enerji hede fiyatýný 1,64 tl'den 1,74 tl'ye revize etti, tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Oyak Yatýrým, Zorlu Enerji hedef fiyatýný 1,8 TL'den 2,0 TL'ye yükseltti
Oyak Yatýrým, Zorlu Enerji hedef fiyatýný 1,8 TL'den 2,0 TL'ye yükselttirken 'AL' tavsiyesini korudu.
Oyak Yatýrým'ýn ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda þu deðerlendirme yapýldý:
"ZOREN: Zorlu Enerji 4. çeyrekte büyük oranda 92mn TL’lik ertelenmiþ vergi gideri nedeniyle bizim beklentimiz (138mn TL) ve piyasa beklentisinin (261mn TL) altýnda 64mn TL net kar açýkladý. FAVÖK 417mn TL ile bizim beklentimizin %12, piyasa beklentisinin de %2 üstünde gerçekleþti. FAVÖK’deki %108’lik büyümeye raðmen artan amortisman ve vergi giderleri net karda daha ciddi bir iyileþmeye engel oldu. Net borç güçlü FAVÖK sayesinde geçen çeyreðe göre %14 azaldý ve net borç/FAVÖK 9.4’ten 6.2’ye geriledi. Bu oranýn önümüzdeki yýllarda daha da düþmesini bekliyoruz. Þirket ayrýca rüzgar enerjisi santralleri ve gaz daðýtým varlýklarýnýn satýþý ile ilgili görüþmelerini sürdürüyor. Satýþýn bu sene içinde bitirilmesi planlanýyor. Söz konusu satýþýn ardýndan net borç/FAVÖK’ün daha da azalmasýný bekliyoruz. Net borçtaki azalmayý dikkate alarak þirket için hedef fiyatýmýzý %11 artýrdýk ve 2.0 TL’ye yükselttik. %31 yükselme potansiyeli ile AL önerimiz devam ediyor."
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...n_20190307.pdf
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Hedef fiyat verenlere inanmayýn piyasadaki arz talep fiyatý belirler fiyat þu an 1,49. Madem 2 olacaksa þeker yatýrýmmýþ, Oyak yatýrýmmýþ, vakýf yatýrýmmýþ neden saldýrýp almýyorlar? hepsi hikaye ben yediðim zarara bakarým zarar kol gibi
('' AVCININ TUZAÐA ATTIÐI YEM ONUN CÖMERTLÝÐÝNÝ GÖSTERMEZ..'')
*zorlu enerji/ak: Satýþlardan toplam 250 milyon dolar beklentimiz var-bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*zorlu enerji/ak: 2019'dan itibaren bilançomuz iyiye gidecek-bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
*zorlu enerji/ak: Finansman giderlerini, refinansmanlarla en az 2-3 puan aþaðý çekebileceðimize inanýyoruz-bloomberg ht
Yer Ýmleri