"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
UN Global Compact ilgili sayfasýndan:
Katýlmanýn faydalarý:
1. 160'tan fazla ülkede neredeyse her endüstri sektörünü ve boyutu temsil eden BM Küresel Ýlkeler Sözleþmesi katýlýmcýlarýyla benzeri görülmemiþ að eriþimi
2. En iyi uygulamalarý ve ortaya çýkan çözümleri paylaþmak için çeþitli paydaþlarla ortaklýklara eriþim
3. En iyi uygulama kýlavuzu - 15 yýllýk baþarýlar üzerine kurulmuþtur
4. Araçlar, kaynaklar ve eðitimler
5. 85 ülkede Yerel Að desteði
6. Birleþmiþ Milletler'in ahlaki otoritesi, bilgisi ve tecrübesi
Kötü bir þey deðil ama yatýrýmcý için kýsa vadede bir artýsý yok, firmaya bir kültür kazandýracaðý kesin ama mesela Twitter da her gün edilen küfürleri engellemeside beklenemez 😀... Patron hem borsacý hemde yazýlýmcý, o yüzden yatýrýmcý beklentisi ile uygun zamanlý bir yükseliþ beklemek hayal olur, geçen yýl deðerinde hatta birazda pahalý buluyordum ancak bu yýl enflasyon ve þirketin büyümesi, smart satýþýndan gelen nakit vs. sebeplerle cazip hale geldi diyebiliriz ancak ucuz olmak yükselmeyi garanti etmiyor,ayrýca sektördeki diðer þirketlere göre de fiyat düþük kaldý mesela logo yüzde 1 prim yaptýðýnda farký kapatmak için kafein en az yüzde 5 prim yapmalý, mevcut durumda bu kadar ucuz kalmak yoðun ky ilgisine maruz býrakýyor ve bu dezavantaj aslýnda, muhtemelen her yükseliþte ky acaba bu sefer yürür mü diye alýma geçiyor ve hissedeki robotlara yem oluyor, ben þahsen portfoyün yüzde 20 si ile trade ediyorum ve mantýðýma ters gelen her iþlemde para kazandým, biliyorum ki bu hissede normal düþünerek kazanmak kolay deðil, bildiðim tek þey buralardan alýp hiç izlemeden bekleyenler belli bir vadede büyük ihtimalle iyi bir kar elde edecektir, 3. Çeyrek bilanço karlýlýkda yükselme bekliyorum, sebebide 2. Çeyrek deki sabit giderler bu çeyrek de olmayacaktýr, ayrýca geçmiþ yýllarda 4. Çeyrek cironun ve karýn diðer dönemlere göre yüksek olduðu çok net görülüyor, bakalým bu gelenek bu yýlda devam edecekmi.
Iþýk Ökte'nin sektör ve hisse deðerlendirmesi:
https://www.youtube.com/watch?v=hj5PG2Snsbc
Yer Ýmleri