18'li rakamlara geldi, þaka gibi, ihale de güme gitti.
Bu fon satýþý tahtayý bozdu bence.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Cidden merak ediyorum bu tarz þirketlerin patronlarý kendi haklarýnda sosyal medyadaki yorumlari goruyorlardir hiç mi *****za avradiniza çocuðunuza soyunuza herseyinize küfür edilmesi sizi rahatsýz etmiyor gerçekten ilginç..
Þirketimiz Yönetim Kurulu 24.12.2021 tarih ve 2021/24 sayýlý toplantýsýnda,
Ýþtirak ve sermaye yapýlarý açýsýndan daha sade bir yapýya kavuþulmasý ve operasyonel verimlilik artýþý saðlanmasý amacýyla, Þirketimizin %6,43 oranýnda iþtiraki olan Smartiks Yazýlým Anonim Þirketi'nde sahip olduðu 862.500 adet A grubu ve 1.062.500 adet B grubu olmak üzere toplam 2.045.000 adet (%6,42) nama yazýlý imtiyazlý hissenin tamamýnýn borsa dýþýnda beher pay baþýna 7,824 TL fiyatla 16.000.000 TL karþýlýðý Mad Yazýlým ve Teknoloji Yatýrýmlarý Anonim Þirketi'ne satýþýna karar verilmiþtir.
Yukarýda detaylarý verilen Finansal Duran Varlýk Satýþý iþleminin, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-23.1 Önemli Nitelikteki Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði'nin Önemlilik Kriteri baþlýðýný taþýyan 6. Maddesinde düzenlenen sýnýrlarýn altýnda kaldýðý deðerlendirilmiþtir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/986091
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
Þirketimiz üçüncü taraf bir telekom firmasý tarafýndan düzenlenen "Yazýlým Ürünleri Grubu Lisans ve Bakým Anlaþmasý" konulu ihaleyi kazanmýþtýr. Ýhale bedeli 37.750.000 TL olup, 3 yýllýk hizmet süresini kapsamaktadýr.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
07.12.2021 tarihli Özel Durum Açýklamamýzda Kýrgýzistan Biþkek merkezli, telekomünikasyon sektöründe yazýlým ürün ve hizmet saðlayýcýsý olan "MEIR International KG" ye yatýrým yapýlarak þirket ortaðý olunmasýna iliþkin görüþmelere baþlandýðý bilgisi verilmiþti.
08.12.2021 tarihinde (bugün), taraflar arasýnda karþýlýklý hak ve yükümlülüklerin belirlenmesi ve müzakere süreçlerinin baþlatýlmasý niyetini içeren ve baðlayýcý olmayan bir niyet mektubu imzalanmýþtýr.
Konu ile ilgili geliþmeler kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Þirketimiz Amerika merkezli üçüncü taraf bir global yazýlým hizmetleri saðlayýcýsý ile 01.09.2021 tarihinde yürürlüðe girmek üzere Test alanýnda "Hizmet ve Personel Tedariki" konulu Partnerlik Sözleþmesi imzalamýþ olup, ilgili sözleþme 03.12.2021 tarihinde (bugün) tarafýmýza ulaþmýþtýr. Sözleþme süresiz olup, feshedilene dek yürürlükte kalacaktýr.
Aralýk baþýndan beri KFEÝN:
1. ABD de Partnerlik sözleþmesi
2. Kýrgýzistanda ortaklýk görüþmesi ( sektörün geliþmeye açýk bir pazarý)
3. 37.7 mly tek kalem ihale alýmý BÜRÜT YILLIK CÝRONUN %22 sine karþýlýk geliyor.
4. Ýþtirak satýþý ( Borsa fiyaýnýn hayli üzerinde bir deðerleme ile satýldý) 16 mly peþin para ile satýþ..
KAP larýný yolladý ve her seferinde SATIÞ yedi....
23.50 den 18.50 ye kadar verdiler...
Yani BIST rekorlar kýrarken bu kadar olumlu habere raðmen býrakýn artmayý veya yerinde saymayý %20 üzerinde hisse deðer kaybederek HALKA ARZ FÝYATI olan 1.08 $ lar seviyesine kadar çekilmesini açýklayacak / açýklayabilecek varsa beri gelsin... temmuz 2021 de 3.46 $ / þubat 2021 de 5.12 $ kapanýþ 1.6$
Kasasýnda DÖVÝZ var / döviz borcu YOK..
Yani ben çözemedim...
Bu ara da %11 iþtirak olan PAPÝL de 119 bin Avro ihale almýþ... PAPÝL e de olumlu yansýr mý ki?! yansýrsa sn kalender'in bilanço tespitinde PAPÝL fiyat kapanýþý ile kurulan kolerasyon nedeni ile olumlu olabilir yýl sonu bilançosu açýsýndan...
Alýnan ihale/ iþtirak satýþý / PAPÝL ödemelerinin Agustos 21 itibari ile bitecekti ancak 31 milyonluk son taksit ileri tarihe ertelenmiþ ödeme bu dönemde yapýlmaz ise KAR ile kapatmasý muhtemel olacaktýr.
Þu kaplarýn 10 da 1 i baþka hisseye gelse taklacý güvercinler gibi hoplata zýplata götürürlerdi...
bu garibime de vayy senmisin KAP gönderen al sana SATIÞ... þeklinde çöktüler.. lakin çuvala sýðmamaya baþladý artýk ne yapacaklar ?! illa ki ederini bulacak ama BIST in en çirkin en adi baskýsý bunun açýklamasý izahý yok...
Son düzenleme : borsa tilkisi; 25-12-2021 saat: 10:14.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/985591
Ýsbankasi fonu bir yýl önce ortalama 3 dolar maliyetle aldýðý malý neredeyse bir dolara satýyor hemde þirkete belkide halka arzýndan beri gelen en iyi ihale haberinin olduðu gün,ne tesadüftür ki isbankasi fonu geçen yýl o alýmlarý yaparken ben Kafein'in deðerini bulduðunu düþünüp hisseleri mi satmýþtým ve o alýþlarýn birlerinin ricasý ile kýyak yapmak için alýndýðýný düþünüyordum, sonuç olarak iþ fonu bu hisseleri satýyor sa yine rica minnet satýyordur ve yatýrým zamaný geldi diye düþünüyorum, bakalým zaman ne gösterecek.
Yer Ýmleri