Günaydýn dolarcilar ..
Günaydýn dolarcilar ..
Son düzenleme : MedwiG; 25-05-2018 saat: 07:00.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ya arkadas ben bu isi valla anlamiyorum
ben gencken yani 30-40 sene once koylusu ciftcisi bu hayvanlari nasil besliyordu dogurtuyordu besliyordu ?
hayvan ayni hayvan koylu ayni koylu
ama hersey cok daha ucuz ve boldu o zamanlar hickimsenin bankaya yada kredi kartina borcu yoktu zaten boyle bir seye ihtiyacida yoktu
Simdi herkesin heryere borcu var hayvanla bitkiyle ugrasan hayattan bikmis hep zararda bir de bunun ustune ne etin ne sutun ne domatesin tadi var
Peki 40 senede ne degisti ben onu anlamadim. Biz nasil bu durumda dustuk?
batýnýn hayat standartlarýný aldýk, tembelleþtik. Adam o rahat hayatý yaþýyor ama o rahat hayat için bilim üretmiþ. Ürettiði bilimle yaþadýðý hayatý dünyanýn dört yanýndaki sömürgelerine özendirmiþ ve o sömürgeler o rahat yaþasýn diye çalýþýyor. O da içlerinden iþine yarayaný yanýna alýp ödüllendiriyor ki köleler umudunu koruyarak çalýþmaya devam etsin.
Senin afedersin bi mokun yok, zaten kendin sömürgesin kalkýp adamýn hayatýný birebir kendine kopyalýyorsun. Yetmiyor o standartlarý bile aþýp lükse kaçýyorsun. Þimdi kim samanýn sapýný kesecekte kurutacakta balyalayacakta ahýrdaki ineðe verecek?
2 senede bir telefon 4 kiþilik aile hepsi iphone 4bintl*4=16bintl/24 ten 750tl aylýk telefon cihazý masrafý var bir ailenin. faturalarý konusmalarý etti 1000. Önceden esnaf lokantasýnda bile yemek lüksken þimdi evde yemek yapan yok. Eskinin sokak köftecileri kebabçýlarý 3 kuruþa sattýðý kebablarý restoranda 20 kuruþa satýyor. Herkes hergün dýþarýda yiyor.
Herþeyi geçtim nimet israfý had safhada. Ekmekler atýlýyor, halkta ekmeðin deðeri ettiði para kadar. O ekmek 1 senede yetiþiyor ama o öküz bunu bilmiyor. Senin 40 sene önce dediðin türkiyede çiftçi ekmek için toptancýya tarladan topladýðýný takas eder aldýðý unu çuvalla alýrdý. Az ekþiyen unlardan çaktýlarmý 2 ay ekþi ekmek yemek zorunda kalýrdý.
Eskiden hazýr kýyafet yoktu alanda aldýðýný seneyede giyerim hesabýyla alýrdý ama þimdi millet bir giydiðini bir daha giymiyor.
Bunlarý hak etmek için batýlýnýn ürettiði bilimi üretmemiþsin hatta düþmanýsýn. Doðal kaynaklarýn petrolün de yok.
Yaptýðýn tek þey hammaddesi dýþarýdan gelen malzemeleri, batýlýnýn azmedip ürettiði makinenin önüne koyup düðmesine basmak. Yani üretip sattýðýn tek þey iþgücü. O da böyle dolar fýrlayýnca öyle bir ucuzluyor ki sana o sipariþi verenler için yemede yanýnda yat.
40 sene öncede farklý deðilmiþ hoþ ama o zaman nüfus az, standartlar düþük ve üretilen kendine yetiyormuþ.
Yazýlacak çok þey varda hem boþa yazarým uzun olur hemde nasýlsa deðiþmeyecek. Kimse de deðiþtiremez.
Bu un, su ve mayayla piþireceðin ekmeðin en iyisi bu. Daha iyisi için ülkenin halkýný resetlemen lazým.
Ytd
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Bu Dolar artýþý kendi adýma çok kötü bir zamanda geldi. Ay sonuna toplu alacaðým var ve Dolar bazýnda yüzde 22 kaybým olacak. Bilen bilir, 2 senedir elime geçen her kuruþu akþama kalmadan Dolar'a çevirdim/çeviriyorum. Ama bu sefer hemen Dolar'a çevirmek yerine gidip ev falan mý alsam diye düþünüyorum. Tabiki öyle birþey yapmayacaðým sonuçta bu noktaya bizi bu inþaat-rant ekonomisi getirdi ve fiyatlar bence bir 10 sene en iyi ihtimal bu seviyede kalýr.
TL devalüe oluyor ve olmaya devam edecek. Yalnýz Venezüela noktasýna düþmemek için acil olarak mevcut yönetimden kurtulmak ve liyakat sahibi kiþileri yönetime getirmek gerekiyor. Bir önceki merkez bankasý baþkaný ile mevcut baþkan arasýndaki farka bakýnca kafayý yememek elde deðil. Mevcut baþkanýn bu konuda temel eðitimi yok, senelerce kafa patlattýðý bir konu deðil, e iþ tecrübesi de kýytýrýk torpille yürüyen yerlerde geçmiþ. Herþeyi geçtim dünyanýn neresinde sosyal bilimci adamý merkez bankasý baþkaný yapýyorlar, böyle bir saçmalýk olabilir mi.
Erdem Baþçý
Lise: TED Ankara
Lisans: OTDÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliði
Yüksek lisans: Bilkent Ýktisat, Johns Hopkins University Ýktisat
Doktora: Bilkent
1995 – 2003 yýllarý arasýnda Bilkent Üniversitesi Ýktisat Bölümünde öðretim üyesi olarak çalýþmýþtýr.
Ders verdiði konular; Para Ýktisadý, Finansal Ýktisat, Makro Ýktisat Kuramý ve Matematiksel Ýktisat'tý
Murat Çetinkaya
Lisans: Boðaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasý Ýliþkiler bölümü
Yüksek lisans: Boðaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Albaraka Türk Katýlým Bankasýnda, bankacýlýk hayatýna baþladý, uluslararasý bankacýlýk ve hazine alanlarýnda farklý alanlarda görev aldý. 2003 yýlýnda Türkiye Halk Bankasýnda Uluslararasý Bankacýlýk ve Yapýlandýrýlmýþ Finansman Daire Baþkaný ve Uluslararasý Bankacýlýk ve Yatýrýmcý Ýliþkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý görevlerini üstlendi. 2008 yýlýndan 2012 yýlýna kadar Kuveyt Türk Katýlým Bankasý A.Þ.'de Hazine, Uluslararasý Bankacýlýk ve Yatýrým Bankacýlýðýndan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý olarak görev yaptý.
Yer Ýmleri