Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 146,25 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 134,88 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,16 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,73 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 60,20 Mn 52,90 / 52,90
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
13,14 -10% 926,47 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 193,35 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,50 Mn 948,00 / 948,00
12,03 -9.89% 635,20 Mn 12,03 / 12,55
303,00 -1.7% 12,80 Mr 301,25 / 310,75
295,75 4.14% 12,12 Mr 281,00 / 303,75
429,25 2.14% 11,65 Mr 421,50 / 443,50
3,22 2.55% 9,82 Mr 3,16 / 3,27
70,80 -3.28% 7,39 Mr 70,40 / 73,60
18,95 -0.16% 467,58 Mn 18,55 / 19,18
295,75 4.14% 12,12 Mr 281,00 / 303,75
729,00 -1.69% 2,07 Mr 725,50 / 745,50
93,20 0.81% 468,37 Mn 92,95 / 95,20
109,50 -2.14% 120,46 Mn 109,30 / 112,60
31,74 1.15% 125,55 Mn 31,38 / 32,30
10,31 -2.64% 210,74 Mn 10,27 / 10,67
84,25 2.49% 427,18 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1066/1230 ÝlkÝlk ... 665669661016105610641065106610671068107611161166 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,521 - 8,528 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Evet size sordum... Fiyat hareketlerinden para kazanma veya lot artýrma iþi çok güzel gözükse de inancým o ki çok yanlýþ... Zira büyük para kendi zararýna iþlem yapmaz veya kendi aleyhine iþleme müsade etmez. Biz iþlem yapýp portföy büyütüyorsak veya nakit rezervimizi artýrýyorsak baþka bir küçük yatýrýmcýnýn da portföyü küçülüyor nakit rezervi azalýyor demektir. Zira psikolojik anlamda asimetrik üstünlüðe sahip olan büyük para kolay kolay yaþ tahtaya basmaz. Yani baþarýlý bir sat al ile lot artýrdýðýmýz zaman ya da baþarýlý bir al-sat ile nakit ürettiðimiz zaman kendimiz gibi bir küçük yatýrýmcýyý zarara uðratýyor olmamýz çok muhtemel... Bu nedenle hem para babalarýna yem olmamak hem de ah almamak adýna uzun zaman önce kýsa vadeli al-sat ya da sat-al iþlemlerimi durdurdum. Borsacýlýk üsulumü kademeli alým olarak belirledim ve adýný vermeden bahsettiðiniz hektaþý da adýný vererek sözünü ettiðiniz tüpraþý da belli periyotlarla alýyorum. Ben alýp tuttuðum için mal kaptýrmak gibi bir korkum yok. Pahalý maliyetleniyor olsam da 5 yýl sonra bu þirketlerin geleceði yerleri kestirebiliyorum, bana ikinci bir emekli maaþý vereceklerini biliyorum ya da kesin konuþmayalým öngörebiliyorum. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle tavsiye ederim. Ama sizin yaklaþýmýnýzý benimseyip baþarýlý iþlem yapmak için iþin pro'su olmak gerekiyor ki bu topic'te bile çok fazla olduðunu düþünmüyorum.

Not: Hep kendimden bahsettiðim için forumdaþlardan özür dilerim ancak forumdaþlarýmýzýn da "...adam meþhur balon tarým hissesini 6 tl den almýþ, 15,50 görmüþ oradan bariz dönmüþ 14 lerde takýlmýþ uzun süre satmamýþ, þimdi 11,xx lere gelmiþ , maliyetim 6 onunda altýna gelirse yine alýrým satmam beklerim vs vs diyor. Halbuki sat 15 lerden veya 14 lerden geri aldýðýnda maliyetin 4,x lere gelir. Bindir güçlükle elde edilmiþ karýný eritmiþ yazýk..." tarzý acýma hissi dolu yazýlar yerine ben olsaydým þöyle þöyle yapardým diye yazýp yargý ve takdiri okuycuya býrakmasýný beklerdim.
    Birincisi borsa bir ticarettir ve karþýlýklý uzlaþma ile alýþ satýþ olur. Siz satarken baþka biri de (eðer maniplasyon yok ise) kendi tezlerine göre alým yapýyordur. Hanginizin tezi daha iyiyse ve piyasa ile uyumluysa o kazançlý çýkar. Son 3 yýlda 100 iþlem yaptýysam bunun enfazla %60 ýnda baþarýlý oldum. Yani her tezde kazanan taraf olmadým zaten olamam da. Bazen piyasayý yanlýþ okuyup erken sattým bazen de yanlýþ alým yapýp stop olmak zorunda kaldým. Pandemi öncesi thy de takas, temel ve tekniði beðenerek girip stop olduðum halde bile ciddi zarar yazdým. Ama orada ýsrar etseydim sonucunu herkes thy fiyat grafiðinden görebilir.
    Bence borsada eðer ki fiyatlarý etkileyen yazý, paylaþým vb maniplasyona müsait þeyler yapýp tersi yönünde iþlem yapmýyorsanýz bence vicdanýnýz rahat olarak iþlem yapmalýsýnýz. Aksi borsanýn yapýsýna terstir her fiyattan alabileceðiniz gibi her fiyattan da satabilirsiniz.
    Hektaþ konusuna çok takýldýðýn için þöyle açýklayayým, acýma hissi ile yazýlmýþ bir yazý deðildi o. Hektaþ 1-2 yýl önce yatýrým yapan hissedarýna borsada ender bulunacak fýrsatlardan birini sundu. Kýsa zamanda yüksek beklentiyi fiyatladý. Ben kendi adýma hektaþý o zamanlarda almýþ olsaydým, enazýndan karýmýn bir kýsmýný realize ederdim. Bir taktik olarak ana para kadar satýþ yapýlýp sýfýr maliyetliler ile devam etme olabilir. Ama hiçbir þirketin fiyatýný ve temel verilerini bizler kontrol etmediðimiz için hisse ile gönül baðý kurmadan gerektiði yerde duygusuz olabilmeliyiz. Günden güne zorlaþan piyasa koþullarýnde ayakta kalmadýn yollarýndan biri de duygusuz olmaya aklýn yolunu izleme çalýþmaktýr her ne kadar insan davranýþlarýnýn büyük çoðunluðu irrasyonel olsa da...
    Umarým yanlýþ anlaþýlma olmadan derdimi anlatabilmiþimdir...
    Bol kazançlar
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

2.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    @pit,

Yazdýklarýný, yatýrým stratejini anlýyorum...zaten yazdýklarýmý okusaydýn, benim de %90 oranýnda benzer yatýrým stratejisi ile hareket ettiðimi bilirdin. Hatta orta vade elimde sadece deva hissesi olduðunu da çoðunluk bilir...artýk uzun vade deðil de neden orta vade diyorum...çünkü BÝST’in yatýrým ufkunun en fazla 2-5 yýl olduðunu, daha uzun vadenin ülkemiz için verimli olmadýðýný düþünüyorum.

Yazýlarýndaki itiraz noktam þu...herkes senin yaptýðýn kadar derinlemesine iþin içine girmeyebilir. Nasýl düþecek dediðin hisseyi short lamak sana uymuyorsa...senin ya da benim tarzým, pasif temettü yatýrýmý yapan, sadece alým yapýp biriktirme hedefinde olana da uymayabilir.
    herkesin görüþüne saygý duyuyorum, seninle yatýrým stratejilerimiz uyumlu bunu tüm yazýlarýný okuduðum için biliyorum
    sadece fikir paylaþýmý ile kendi hatalarýmý da anlatarak belki bir faydam olur diye yazdým.
    Deva protföyümde hep bulundurmak için fýrsat kolladýðým bir hisse benimde. Ama dediðim gibi portföy büyütme evremi bitirir bitirmez risksiz enstrumanlar ve döngüsel olmayan hisselerde daha uzun vadeli yatýrýmcý olmaya çalýþacaðým.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

3.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    herkesin görüþüne saygý duyuyorum, seninle yatýrým stratejilerimiz uyumlu bunu tüm yazýlarýný okuduðum için biliyorum
    sadece fikir paylaþýmý ile kendi hatalarýmý da anlatarak belki bir faydam olur diye yazdým.
    Deva protföyümde hep bulundurmak için fýrsat kolladýðým bir hisse benimde. Ama dediðim gibi portföy büyütme evremi bitirir bitirmez risksiz enstrumanlar ve döngüsel olmayan hisselerde daha uzun vadeli yatýrýmcý olmaya çalýþacaðým.
    Anladým...plazalar artýk seni boðmaya baþlayýnca, ciðeri 5 para etmeyen üst düzey yöneticilere rapor hazýrlamak canýna tak ettiðinde...benim þu an yaptýðýmý yapacaksýn. Bunun için kimisi 1 milyonu, kimisi 5 milyonu yeterli görür...herkesin eþik seviyesi farklý.

Yani ileride düþündüðün tarzý, ben zaten þu an uyguluyorum...mesela hala portföyümün %60 i altýnda..bazý arkadaþlar bu seçimi fazla muhafazakar buluyordu bir yýl önce...ama gördük ki çok doðru bir tercihmiþ...zaten bir noktadan sonra esas amaç varlýklarýnýn deðerini reel olarak korumak, þahsen fazlasýnda gözüm yok, ama sonuçlar beklediðimden çok daha iyi gerçekleþiyor çok þükür,
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

4.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Anladým...plazalar artýk seni boðmaya baþlayýnca, ciðeri 5 para etmeyen üst düzey yöneticilere rapor hazýrlamak canýna tak ettiðinde...benim þu an yaptýðýmý yapacaksýn. Bunun için kimisi 1 milyonu, kimisi 5 milyonu yeterli görür...herkesin eþik seviyesi farklý.

Yani ileride düþündüðün tarzý, ben zaten þu an uyguluyorum...mesela hala portföyümün %60 i altýnda..bazý arkadaþlar bu seçimi fazla muhafazakar buluyordu bir yýl önce...ama gördük ki çok doðru bir tercihmiþ...zaten bir noktadan sonra esas amaç varlýklarýnýn deðerini reel olarak korumak, þahsen fazlasýnda gözüm yok, ama sonuçlar beklediðimden çok daha iyi gerçekleþiyor çok þükür,
    aynen öyle 21 yýllýk beyaz yakalý hayatýmda, doyumsuz patronlar ve yöneticiler, verimsiz çalýþanlar, samimiyetsiz iþ ortamlarý bezdirdi. Planým yakýnda kendi portföy yönetimim ile finansal özgürlük...

5. Sayýn Pit; piyasalarda eskiyiz... Eski olmak iþi bildiðimiz anlamýna gelmese de tecrübenin önemli olduðuna inanýyorum. Sayýn aLL_oFFs'un topiðinde deðer analizi ile çok hisse yakaladýk ve inanýlmaz paralar kazandýk, Benjamin Graham'ýn formülasyonu hakikaten çok güçlü bir formülasyon... Tüm satýrlarýný kendim yazarak bu formülasyonu kodlara döktüm (unuttum kaç yýl oldu?) kareller, þarkuysanlar, nibaslar, hektaþlar ve yakýn zamanda nuhcm ve arena hatýrladýðým çok iyi örnekler.. elbette sadece tarama sonucunda elde edilen veriyle iþlem yapýlmaz ama sektörel uyarlama ve birkaç oran takibiyle bile güzel hamleler yapýlabiliyor. Ancak dediðim gibi artýk sadece hobi amaçlý yapýyorum... her ne kadar temel analiz üzerinden trade yapýyor olsaydým da yukarýda yazdýðým sebeplerden dolayý psikolojik olarak yoruluyordum. Hektaþ topiðinde (baþka tahtalarda) çok iyi paralar kazandýðýnýzý yazdýðýnýzý da göz önünde tutarak size itiraz ettim. Kapitalizmin en önemli çýktýsý insanýn hýrs ve kibir sahibi olmasýný teþvik etmesidir. Her ne kadar ölçünün sadece para olduðu ortamlarda para kazanma amacýnýn ortaya konmasýndan daha doðal bir þey olmasa da bunun da bir ölçüsü, terazisi olmasý gerektiðine inanýyorum. Malesef hayatta paranýn olmasý gereken yerinin ne olduðunu geç öðrendim, para kazanmak uðruna zaman harcamanýn anlamsýzlýðýný geç fark ettim. Olsun geç olsun güç olmasýn demiþ büyüklerimiz... Ben de Cautionary hocam gibi kendi küçük bahçeciðimde fasülye, biber, domates yetiþtiriyorum yazlarý, üç beþ meyve aðacým var onlarla uðraþýyorum çocuklarýmla müsait oldukça... Müsait olmak için, bunlara zaman ayýrmak için de çaba harcýyorum. Bir yandan da pasif temettü yatýrýmý yaparak emekliliðimi planlýyorum. Pasif alýmlarýn hektaþta olduðu gibi kýsa vadeli rallileri yakalayabilme gibi bir büyüsünü de yaþadým; Anladýðým kadarýyla siz portföy büyütmekle asset inþa etmek arasýnda portföy büyütmeyi tercih etmiþsiniz, zamana karþý bu yarýþýnýzda baþarýlar dilerim. Bense yavaþ yavaþ asset inþa etmeyi seçtim ve en deðerli varlýðým olan zamanýmý kendimce daha önemli gördüðüm alanlarda harcama yolunu seçtim. Eski forumda Nasýl para kaybedilir topiðinde Sayýn Nüvit Topaloðlu net bir þekilde özetlemiþti borsada para kazanmanýn yolun..."Halka arz olmuþ þirketiniz yoksa asla kazanamazsýnýz..." diye yazmýþtý. Neyse uzatmayayým... Son bir kitap tavsiyesiyle bitireyim... Kemal Sayar'ýn Yavaþla Bu hayattan bir defa geçeceksin kitabýný þiddetle öneririm.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

6.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Sayýn Pit; piyasalarda eskiyiz... Eski olmak iþi bildiðimiz anlamýna gelmese de tecrübenin önemli olduðuna inanýyorum. Sayýn aLL_oFFs'un topiðinde deðer analizi ile çok hisse yakaladýk ve inanýlmaz paralar kazandýk, Benjamin Graham'ýn formülasyonu hakikaten çok güçlü bir formülasyon... Tüm satýrlarýný kendim yazarak bu formülasyonu kodlara döktüm (unuttum kaç yýl oldu?) kareller, þarkuysanlar, nibaslar, hektaþlar ve yakýn zamanda nuhcm ve arena hatýrladýðým çok iyi örnekler.. elbette sadece tarama sonucunda elde edilen veriyle iþlem yapýlmaz ama sektörel uyarlama ve birkaç oran takibiyle bile güzel hamleler yapýlabiliyor. Ancak dediðim gibi artýk sadece hobi amaçlý yapýyorum... her ne kadar temel analiz üzerinden trade yapýyor olsaydým da yukarýda yazdýðým sebeplerden dolayý psikolojik olarak yoruluyordum. Hektaþ topiðinde (baþka tahtalarda) çok iyi paralar kazandýðýnýzý yazdýðýnýzý da göz önünde tutarak size itiraz ettim. Kapitalizmin en önemli çýktýsý insanýn hýrs ve kibir sahibi olmasýný teþvik etmesidir. Her ne kadar ölçünün sadece para olduðu ortamlarda para kazanma amacýnýn ortaya konmasýndan daha doðal bir þey olmasa da bunun da bir ölçüsü, terazisi olmasý gerektiðine inanýyorum. Malesef hayatta paranýn olmasý gereken yerinin ne olduðunu geç öðrendim, para kazanmak uðruna zaman harcamanýn anlamsýzlýðýný geç fark ettim. Olsun geç olsun güç olmasýn demiþ büyüklerimiz... Ben de Cautionary hocam gibi kendi küçük bahçeciðimde fasülye, biber, domates yetiþtiriyorum yazlarý, üç beþ meyve aðacým var onlarla uðraþýyorum çocuklarýmla müsait oldukça... Müsait olmak için, bunlara zaman ayýrmak için de çaba harcýyorum. Bir yandan da pasif temettü yatýrýmý yaparak emekliliðimi planlýyorum. Pasif alýmlarýn hektaþta olduðu gibi kýsa vadeli rallileri yakalayabilme gibi bir büyüsünü de yaþadým; Anladýðým kadarýyla siz portföy büyütmekle asset inþa etmek arasýnda portföy büyütmeyi tercih etmiþsiniz, zamana karþý bu yarýþýnýzda baþarýlar dilerim. Bense yavaþ yavaþ asset inþa etmeyi seçtim ve en deðerli varlýðým olan zamanýmý kendimce daha önemli gördüðüm alanlarda harcama yolunu seçtim. Eski forumda Nasýl para kaybedilir topiðinde Sayýn Nüvit Topaloðlu net bir þekilde özetlemiþti borsada para kazanmanýn yolun..."Halka arz olmuþ þirketiniz yoksa asla kazanamazsýnýz..." diye yazmýþtý. Neyse uzatmayayým... Son bir kitap tavsiyesiyle bitireyim... Kemal Sayar'ýn Yavaþla Bu hayattan bir defa geçeceksin kitabýný þiddetle öneririm.
    açýkcasý kibirli bir insan deðilim. Endüstri mühendisiyim, MBA yaptým, açýk öðretimde sosyoloji okudum. Yýlda enaz 30 kitap okurum ama kibir yapacak hiçbir durumum yok bilakis niteliklerimi arttýrdýkça eksiklerimi daha fazla fark edip daha sakin ve aðýr kanlý bir insana dönüþüyorum.
    Evet yýl içerisinde iniþ çýkýþlar olabilse de zamana karþý iyi bir ortalama getirim var. Benimde sizler gibi kendimi en azýndan finansal özgür yapana kadar hýrslý bir büyüme stratejim var. Þuan o stratejimin %30-35 ine ulaþýp risksiz enstrumanlara geçtim.
    Hektaþ özelinde topikteki objektiflikten uzak sürekli olumlu algý yaratacak paylaþýmlar yapýlmasýný doðru bulmadýðým için birkaç kez yazdým, çok seviyesiz yazýlarla karþýlaþtým. Çünkü bu tür paylaþýmlar 15 li fiyatlarda da yapýldý (ki yapanlarý iyi tanýyýp niyetlerini de biliyorum) þuanki fiyatlama bir süre daha devam etsin o þahýslara bu sefer kötü söylemler olacaktýr. Tüm varlýðýný o yazýlarý okuyarak hektaþa yatýrmýþ insanlar var. Bu konu beni ürkütür, vebal almaktan korkarým. O nedenle her yazdýðým yerde objektif yorum yaparým. Yorumum o hisse ile ilgili çok olumlu olsa bile fiyatýn piyasa tarafýndan oluþturulduðunu ve bunun kesin olarak tahmin edilemeyeceðini hep hatýrlatýrým.
    Çok yakýn akrabam olduðu için portföyünü yönettiðim 2 kiþi daha var, onlarýn zarar göreceði korkusu çoðu zaman uykularýmý kaçýrýr. Onlarýn portföylerini kendiminkinden daha baþarýlý yönetmiþim ki bileþik getirileri benim üzerimde þuan. TR borsalarýnda iþlem yapmak maalesef ciddi yýpratýr, yorar ama kendi adýma bir süre daha dayanmalýyým buna, tüm eforum bu...
    neyse herkese yolunda baþarýlar diliyorum.
    bol kazançlar

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Anlattýðýn yatýrým tarzý, benim tarzýma benziyor. Ancak bu tarz nispeten piyasayý aktif takip eden ve teknik temel detaylý analizlere vakit bulan, piyasa Bilgi düzeyi nispeten yüksek kiþiler için geçerli.

Zaten þunu kabullenmek gerek. Bir yatýrým tarzý herkese uymaz, neden bu konuda ýsrar ediyoruz. Ayrýca bahsettiðin tarzý doðru uygulatan, bu konuda baþarýlý olan biri, her yýl ortalama %50 kazanç saðlar, 10 yýlda hatrý sayýlýr bir serveti olur. Yani bunu beceren zaten bence 1000 de bire girmiþ olur baþarý olarak.

Gelelim bahsettiðin hisselere. Elimde maliyeti 5 TL altýnda olan hektaþ olsa ben de satmazdým. Çünkü bu bilanço kötü geldi. Benim uzun vade yatýrýmdan çýkýþ þartým iki bilançonun üst üste kötü gelmesi...14 diyorsun, 13 diyorsun...peki bilanço iyi gelse geri alým fýrsatý vermese ne olacaktý, malý kaptýrmýþ olacaktýn....yani anlattýðýn tarzý becerebilen olabilir, yapabilene zaten saygý duyarým. Ben de iyi bir trader sayýlmam zaten.

Ha hektaþa bu fiyatlardan Giriþ yapar mýyým...hayýr, son iki yýl olduðu gibi, buradan da giriþ yapmam...niye sistemime göre grafik Pahalý olduðu için...sýfýrdan giriþ yapmam demek, elimde düþük maliyetten olsa satarým demek olmuyor.

Tüpraþ ayrý hikaye.,,ama hepsi ayný yere varýyor...kiþi yatýrýmcý profilini belirleyip, ona göre stratejisini belirlemeli.

Mesela, sana sorsam vadeli iþlemlerde iþlem yapýyor musun? Bu kadar piyasanýn içinde ve trendleri bu kadar iyi yakalayabiliyorsan, 140 dan Tüpraþ ta short yapsan, parayý koyacak yer bulamazdýn...uyar mý sana?
    Tüpraþtan 140’tan short yapan adam 70’e kadar bekler miydi. Aslýnda diðer soruda bu
    Bence vadeli piyasa bu tarz düþünceler için ideal yer. Elinde tüpraþ mý var þiþtiðini mi düþünüyorsun. Aç shortu. En fazla elindeki malýn fiyatýný sabitlersin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

8.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    ...Benimde sizler gibi kendimi en azýndan finansal özgür yapana kadar hýrslý bir büyüme stratejim var....

...Hektaþ özelinde topikteki objektiflikten uzak sürekli olumlu algý yaratacak paylaþýmlar yapýlmasýný doðru bulmadýðým için birkaç kez yazdým, çok seviyesiz yazýlarla karþýlaþtým. Çünkü bu tür paylaþýmlar 15 li fiyatlarda da yapýldý (ki yapanlarý iyi tanýyýp niyetlerini de biliyorum) þuanki fiyatlama bir süre daha devam etsin o þahýslara bu sefer kötü söylemler olacaktýr. Tüm varlýðýný o yazýlarý okuyarak hektaþa yatýrmýþ insanlar var. Bu konu beni ürkütür, vebal almaktan korkarým. O nedenle her yazdýðým yerde objektif yorum yaparým. Yorumum o hisse ile ilgili çok olumlu olsa bile fiyatýn piyasa tarafýndan oluþturulduðunu ve bunun kesin olarak tahmin edilemeyeceðini hep hatýrlatýrým....
    Herkes kendi tuttuðu yolun en iyisi olduðuna inanýr, insanýn doðasý bu, kabul ettiðiniz hýrslýlýðýnýza da diyecek tek bir sözüm olur; o da "Bana uygun olmadýðý"; bu söz de beni de bu hýrsa dahil ettiðiniz için... benim itirazým kimin ne yaptýðý, nasýl bir yöntem uyguladýðýna deðildi asla... Bu niyet okumalarý, zanna dayalý çýkarýmlarýn hakikatmiþ gibi ortaya dökülmesinden rahatsýz oluyorum. Tanýdýðýnýzý iddia ettiðiniz kiþileri ben de tanýyorum. Sizin de katýldýðýnýz bazý þirket genel kurullarýnda bu kiþilerin hesaplarýný görme þansým oldu. Yazdýklarýyla hesap hareketlerinin uyumlu olduðunu görmesem belki ben de þüphelenir acaba mal mý pazarlanýyor diye düþünürdüm. Ama asla adres göstererek iftira sayýlabilecek yazýlar yazmazdým. Hem vebal almaktan korktuðunuzu yazýp hem de yanlýþ olma ihtimali olan bir duruma kesin doðru gözüyle bakarsanýz, sonrasýnda etki/tepki prensibi gereði þahsýnýza -asla uygun bulmadýðým- hektaþtaki ralliyi kaçýrdýðýnýz kuyruk acýsý paylaþýmlarýyla karþýlaþmanýz gayet doðal... Hep beraber kendi yolumuzu tutalým ve kendi yöntemimizi savunalým; eyvallah... Ancak niyet okuma iþi sakýncalý... St Agustine'e ait olduðunu düþündüðüm þu sözü hatýrlatýp konuyu kapatayým: "counting other people's sins does not make you a saint..."
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

Sayfa 1066/1230 ÝlkÝlk ... 665669661016105610641065106610671068107611161166 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •