Originally Posted by
umtbra
Yakam beyaz ama aldýðým maaþ asgarinin bir týk üstü. Þu anda aylýk hisse alabileceðim miktar 200 TL. Yaþ 35. Amacým 50 yaþýnda emekli olabilmek. En azýndan yýllýk 12 asgari ücret kadar temettü alabilmek.
Önümde 15 sene var. Aylýk 200 Tl ile bu amaca ulaþabilirmiyim bilmiyorum. Ýlk alýmýmý yaptým. Asels, petkm ve soda. Ýlk olarak portföyü büyütmek gerektiði için prim yapabilecek hisselere yöneldiðimi sanýyorum. Belli bir büyüklüðe ulaþýnca düzenli temettü hisselerine yöneleceðim.
Maaþ þartlarým bu þekilde devam ettiði sürece alýmlarýmý her yýl enflasyon oranýnda revize edeceðim. Daha fazlasý imkansýz malesef.
Sizlere sormak istediðim þu; Bu þartlar altýnda amacýma ulaþabilirmiyim yoksa hayalmi görüyorum?
Teþekkürler. Saygýlar, sevgiler.

Originally Posted by
Spartan
Merhaba,
Kolay gelsin ve baþarýlar dilerim. Aylýk 200 lira yatiriminiza yýllýk 10% temettü alsanýz ve temettüleri de yatýrýma yonlendirirseniz, 15 yýl sonunda yaklaþýk aylýk 600lira elde edebilirsiniz. Aylýk 2200 akar için yýllýk 17% temettü elde edebiliyor olmanýz lazým.
Bu hesapta hisse temettüleri üzerindeki reel CAGR dahil deðil. Bunun pozitif olmasýný saðlayacak hisseler bulabilmeniz umuduyla baþarýlar dilerim.
Saygýlarýmla
Reel CAGR oraný pozitif olacak hisseleri bulduðunuz anda varsayýmlarý ile birlikte incelemek üzere yazmanýz dileðiyle...
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri