Hayýrlý olsun yeni baþlýk...
Bende bu hafta alýmýmý pegasustan yana kullanarak portföydeki þirket sayýsýný 15e çýkardým...
En yakýn zaman da bende borsa giriþ yazýsý yazacaðým özendim arkadaþlara)
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Hayýrlý olsun yeni baþlýk...
Bende bu hafta alýmýmý pegasustan yana kullanarak portföydeki þirket sayýsýný 15e çýkardým...
En yakýn zaman da bende borsa giriþ yazýsý yazacaðým özendim arkadaþlara)
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Kasttetiðim þey bugün bir miktar yaþandý aslýnda. Burada amacýmýz elbette günlük al sat deðil ama bazen þüphe uyandýran belirtiler oluyor bunu paylaþýp fikir almak istemiþtim. Sabah 66 dan elimdeki frotolarýn bir kýsmýný sattým sattýðým yere göre %10'a yakýn düþtü oradan gelen parayý diðer uvy kaðýtlarýna yatýrdým. Her ay belirlediðim miktardan froto x birim alacakken satýlanlarý zamanla yerine koymak için froto alým tutarýný 1,5 x birime çýkardým. Toplam portföy büyüklüðüne bu iþlemin pozitif etki edeceðini düþünüyorum. Cauti üstadýn grafik pahalý anlayýþýnýn benzeri oldu sanýrým.
Robert kiyosakinin zengin baba yoksul kitabýnda anlatýlanlarý videolaþtýrmýþlar kitabý okumuþtum videosunu izlemekte güzel oldu.
Fakat bu anlatýlanlarý uygulamak aslýnda Türkiye þartlarýnda maaþa baðlý kiþiler için zor olabiliyor. Bizim gibi orta gelirliler için pasif gelir kaynaðý genelde hisse senedi, mevduat, tahvil,altýn gibi þeyler oluyor genelde. Halbuki aslýnda kiyosakinin zenginliðinin kaynaðýný aslýnda emlak alým satým iþi oluþturuyor kendisi kitabýna nasýl kelepir arsa ev vs alýp onu kaç katýna sattýðýný güzelce anlatmakta tabi Türkiyede bunu gerçekleþtirmek için yüklü bir birikim þart oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Zengin olmak için birkaç inci de benden olsun.Bu topik hiissenetin en deðerli topiði.Kurucusu cautionaryi tebrik etmek lazým.Ýnþallah böyle huzur içinde devam eder ajitasyonda uzak sukunet için de paylaþýmlar da bulunuruz...
Zengin olma meselesine gelince maddi zenginliðin ötesinde gönül zenginliði iman zenginliði anlamlý hayat gibi maneviyatta çok önemli..
1991 de borsa ile tanýþtým.
Düzenli bir iþim ve gelirim vardý.Borsa iki ucu þeyli deðnek gibi geldi bana. Sonra baðýmlý olup onsuz yapamýyorsun.Sermayeyi kediye yüklemekten her zaman korktum.Borsadan kazandýðýmý gayrimenkule yatýrdým O yýllarda mkare fiyatý evlerin 500 liranýn altýndaidi.2001 de 2005 de 2006 ve 2011 de geliþen projelerden ev aldým. En son son 2011 de mkare fiyatý 2400 lira civarý idi sanýrým.Þu an bunlarýn kirasýný alýyom hamdolsun.Ýþime devam ediyom.Oyýllarda kredi oranlarýndaki cazibeyi de deðerlendirdim.0.70 lerle kredi alýnýyordu.
2001 e kadarda dövizde biriktirdim.300 liralardan biriktirdiðim dolarlarý 1500 lerden bozdurduydum.Masþý alýp dövize çevirirdim
Hey gidi günler.Herkesin bu tür hikayeleri vardýr.
Kýsacasý finansal farkýndalýk,su akarken küpü doldurmak olmazsa olmaz þartlardan..
Her þeyin baþý da saðlýk
Tamah ve hýrstan uzak nasibini aramak
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hepinizin bayramý mübarek olsun.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri