Ben teþekkür ederim..saðolun.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sevgili dostlar aylýk 130 dolar ödemeli 85.000 dolar ölüm tazminatlý prim iadeli hayat sigortasý baþlattým. Baþlattýktan sonra tabi yorum almak ne kadar doðru bilemem ama yorumlarýnýzý rica edeceðim.Koþullara göre 12 yýldan önce çýkarsak zarar ediyoruz. Vade sonu beklendiði takdirde paramýzýn herhangibir þekilde deðer kazancý veya kaybý yok , benim prim ödememde yaklaþýk 19.000 dolar geri alacaðým. Bir de her ay yaklaþýk ödediðimin kabaca yüzde 13 ü miktarda vergi iadesi alýyorum yani 18-20dolar civarý. Ben 35 yaþýndayým 3 yaþýnda bi çocuðum var ve malesef 1 yýldýr kenara attýðým 3-5 kuruþ dýþýnda hiçbirþeyim yok. Bu sigortayý sýrf birikim yapamadan, ev alamadan ölürsem diye yaptýrdým, para biriktirmek ikinci planda. Eleþtiri ve yorumlara açýðým saygýlar.
Deðerli kardeþim bunlarýn hepsi içinde en önemli konu senin tasarruf yapýyor olman. Þöyle ki: akbank teknoloji fonu alýrsan belki uzun vadeli borçlanma araçlarý fonuna göre %5 az gelir getirir. Borsada aselsan yerine thy ye yatýrým yaparsan belki %5 fazla gelir getirir. Ancak en önemli konu sen 40 yaþýna geldiðinde elinde borç deðil tasarruf olmasý.
Buradaki herkes zaten senin gibi, konularýn temeli de "nasýl birikimlerimi enflasyona karþý koruyabilirim mümkünse enflasyon +%10 getiri saðlayabilirim." Siz en zor olan adýmý atmýþsýnýz, gerisi bizim gibi gelir.
Fonlara yatýrým yapmak uzun vade için ve ciddi getiri bekliyorsanýz %2.5 E varan komisyon oranlarý sebebiyle pek mantýklý gelmedi bana siz yine de deneyebilirsiniz. Nasdaq takip etmek pek bir havalý ama herkes de global krizden bahsediyor .
Þahsen benim portföy %50 gram altýn %20 döviz sepeti %20 mevduat %10 hisse senedi. Gram altýn herhangi bir öngörü sebebiyle deðil haným faktörü yüzünden![]()
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Nil Satis Nisi Optimum
Açýklanan raporlar geçmiþe dönük, Mayýs'ta görebileceðiniz rapor Nisan ayýnýn portföyünü içerir.
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesela iþbankasi iþtirakleri fonu..portföy pek deðiþmez.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri