Brisa ne güzel alým fýrsatý verdi 6 tl altýnda...aslýnda hiç inmemeliydi, ama birileri daha ucuza alým fýrsatý vermek istedi..saðolsunlar.
5,85 den 7,28 e 2 hafta bile olmadý...ne diyelim, masallah.
Tofaþta 692 milyon kar gelmiþ geçen seneye göre %21 yukarýda görüþlerinizi alabilirmiyim
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...64d763ccf148ff
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Sýkýntý þirketlerde deðil enflasyon faiz dolar üçgeninde.Basit bir hesapla tofaþýn en iyi ihtimal 2 tl temettü verebileceði bir ortamda temettü verimi %10 eder.Neden yatýrýmcý %10 için hisse taþýsýn.6 ayda mevduattan alýr %10.Hisselerin geçmiþteki fiyatlarýndan çok düþtü diye düþünmeyin.Firmalar yatýrýmlarýný kur yüzünden erteliyor.Büyüme oranlarý yavaþlayacak.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tofaþta iç piyasa %23 daralýrken dýþ piyasa %12 civarý daralmýþ ancak ihracattan yýrtmýþ.
Þu anda 9,4 milyar gelirin 7,2 si ihracattan geliyor. Dolayýsýla kabaca gelirin %76’s Türkiyeden þimdilik etkilenmiyor.
Maliyetim 24 civarý gelecek yýl bugün 28,5 olsa yüzde 18 enflasyonu kurtarýyor.
Üstüne ne kadar temettü daðýtýrsa benim için kar ayný hesabý mevduatta yaptýðýmda yüzde 21 mevduat faizi alýrsam ancak enflasyonu yenebiliyorum kar etmem içinse üstüne artýþ gerekiyor.
Mevduatla fark ise alýnan riskte zira hisse geçen seneye göre %25 eksi’de tek yatýrýmým hisse olmadýðý için bu riske belli oranda girmekte sakýnca görmüyorum.
YTD deðildir.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri