Originally Posted by
wiseinvestor
Sayýn human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peþindesiniz, belli ki amacýnýz üzüm yemek deðil, gidin baþkalarý ile yapýn polemiklerinizi veya yazýlarýmý okumayýn veya yasaklayýn.
Bana göre herþey çok açýkken ve dönemsel hareketlerin ve senetlerin para kazandýrdýðýný anlatýrken, ayný örnekleri verip farklý birþey anlatýrmýþ ki karþý argüman sunduðunuzu mu zannediyorsunuz. Cýmbýzla senet çekerek ve belli dönemleri alarak, borsanýn kazanç saðladýðýný anlatmaya çalýþýyorsunuz. Endeksin tarihsel deðeri apaçýk ortada, içinden senet çekip performansý budur derseniz gülerler adama, borsanýn ortalama performansý endekstir.
90'larda 20 milyar dolar piyasa deðerlerine gelmiþ bankalar 3-4 milyar dolar piyasa deðerine gelmiþ, hala kriz sonrasý çýkýþlarý gösterip uzun vadede para kazandýrýr diyorsunuz, tutarlýlýk bunun neresinde.
Þimdi geriye bakýp banka alýnýr mý diyorlar, o günleri yaþadýn mý acaba, banka almayaný, hatta ömürlük banka almayaný dövüyorlardý þimdi egeen dediðiniz gibi.
Bizim söylediðimizi tekrar rakamla gösterip tekrar bize anlatýyorsunuz. Ortada rekor enflasyon var, kaç sene öncenin Tl'si ile karþýlaþtýrma olabilir mi? Eur dolarý da alýr saklarsýn zannediyorlar, euroboond nedir, mevduat nedir, bileþik faiz nedir yok lugatlarýnda.
Sayýn cautionary lütfen moderasyon için yardýmcý olun, daha önce de benzer provokasyonlar oldu burada biliyorsunuz, yine ayný noktaya taþýmaya çalýþýyorlar, hiç hoþ deðil. Hatta kapattýnýz açtýnýz ayný durum yine hayretler içindeyim nedir bu gayret.
En iyisi ben yazmayým diyorum sürekli provokasyon. Neyi tartýþýyoruz hala, 10 yýl önce endeks 5,1 cent iken bugün 1,5 cent'lere gelmiþ, hala içinden cýmbýzla senet çekip borsa uzun vadede kazandýrýrý ýspatlama kavgasý var.
Bu bir realite, kabak gibi ortada, hala tersini iddia etmenin akýlla baðdaþýr bir tarafý var mý? Efendim þu senet kazandýrdý, biz de bunu yapmaya çalýþýyoruz zaten, baþka birþey mi diyoruz, bu kadar da olmaz yahu, pes doðrusu.
Yer Ýmleri