haklýsýn riskli bir kaðýt riski almamýn sebebi yabancý giriþi olmasý krdmr in hýzlý çýktýðý dönemi anýmsattý o zaman cesaret edemedim krdmr e piþman oldum, þimdide kozaa nýn biraz daha marjý var gibi görünüyor, ecilc da sattýðým doaþ gibi tam manasýyla içime sinmiyor ama % 10 civarý portfoyumde var araþtýrýyorum onuda...
Ýyi cesaret iki bin usd satýp almak. Tebrik etmek lazým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
benim de portföyümün %40'ý þu an kira sertifikasý fonunda
kalan %60ý 6 hisseye daðýttým
%5 aygaz+%5 tüpraþ =%10 aslýnda aygaz'ý çýkartacaktým ancak kýyamadým tüpraþla paylaþtýrdým.. böylece bir aygaz-tüpraþ anonim ortaklýðý kurmuþ oldum
%10 isdemir, %10 isyatýrým, %10 pergamon status dt, %10 soda, %10 tcell..
bakalým seçime kadar ihtiyatlý davranýp sonra azar azar toplamaya devam etmek istiyorum... güzel sonuçlar olur inþallah hepimiz için ...
ben al-sat yerine uzun vadeli yatýrýmý tercih eden herkese saygý duyuyorum sonuçta hem ülkemizin kalkýnmasýna katký oluyor, hem kazancýmýz baþkasýnýn zararý olmuyor... iyi akþamlar herkese
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
bu kýzcaðýzýn dediði hisselerin ikisi dýþýnda hiç de ucuz olmadýklarýný düþünüyorum. Önerdiði hisseleri kendi alýyor mu acaba? Ayrýca üst solunum yolu enfeksiyonu geçtikten sonra videoyu çekseydi daha inandýrýcý ve izlenir olurdu.
Yahu bir de yazmayayým yazmayayým, hisse adý vermeyeyim diyorum da bir isdmr furyasý var her yerde. yahu ereðli'den ne gördük de isdmr coþacak beklentisine sokuyorsunuz milleti? bu fiyattan alana da hayýrlý uðurlu olsun. ben beklerim biraz daha bakalým ne olacak nerelere gelecek.
Bu mesajda kendime biraz eleþtiri yapacaðým; belki durum hakkýnda yorum yapacaklar/eleþtirecekler veya benzer þeyi hissedenler vardýr.
Þu sýralar çeþitlendirme(diversification) konusunda sýkýntý çekiyorum, iki açýdan;
- Biraz "hisse senedi" almanýn büyüsüne kapýldým sanýrým ve kenara bir lot hisse koymakla bir miktar dolar veya altýn koymak ayný yatýrým hissiyatýný vermiyor, bu nedenle portföy dengesini bozma yönünde bir eðilimim var malesef.
- Ayrýca ucuz olduðunu düþündüðüm ve dikkatimi çeken fakat ayný zamanda da oturup üzerine hiç vakit harcamadýðým bazý þirketler var, bir yandan bunlarý katmayý düþünürken; öte taraftan 5-6 þirketi aþmamayý ve hatta birkaçý üzerine özelleþip çok da fazla daðýlmadan bunlarda maksimum sayýda lot biriktirme eðilimim var.
Bu tarz çeliþkiler içerisindeyim þu anda..
Mutlu haftasonlarý.
Þirketlerin son çeyrek karlarýnýn %15 aþaðýsý 4 çeyrek devam ederse oluþabilecek prospektif fk ve temettü verimlerini inceledim.
https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...049329152?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
https://qr.ae/TUhQsn
Erken baslamanin onemi....
Zamani kendine calistirmak acisindan erken baslamak cok cok onemli tablodan da goruldugu gibi.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri