Yatırımınız eksi bile olsa üzülmeyin; hiç değilse tasarruf etmiş sayın kendinizi. Üzülüp ,sağlığınızdan ve en önemli olan zamanınızdan olmayın . Sonuçta borsa fiktif fiyatlar , beklentiler ve spekülasyonlardan oluşan bir alışveriş piyasası . Bugün froto 50 küsür lira ama 100 lira da olsa olağan karşılanır , 30 lira da olsa birileri çıkıp bir sebep uydurur. Dikkat ederseniz bu piyasada önce sonuç oluşur sonra buna bağlı en rasyonel neden oluşturulur veya seçilir .

Bana kalırsa borsaların en akla yatkın , en yatırımı dokunulur yapan yanı şirketlerin temettü dağıtmasıdır . Ben yatırımı yaptığım şirketleri sektörlerine göre ( consumer staples , materials , utilities vs ) ayrıştırıyorum ve her sektörden bir şirketi seçiyorum . Payın değeri o günkü gösterge faizinin getirisine değince kara denk gelen kısmını satıp zararda veya daha az karda olan paya aktarıyorum . Böylece min. enflasyon kadar bir getiriyi 'kendimce' garantiye almaya çalışıyorum . Kalan kısmında temettüsünü kar olarak varsayıyorum . Şimdilik kafa kafaya bir durum var . Bugünlerde tasarruf etmek zaten çok zorlaştı malumunuz . Ev kiramız arttı , iğneden ipliğe her şeye daha fazla para veriyoruz ama 12 aydır aynı maaşı alıyoruz . Nereden tasarruf edeceksin ? O yüzden birikimime şöyle bir baktığımda kırmızı veya eksi gördüğümde üzülmüyorum , bu kadar biriktirebilmişim diyorum .