Originally Posted by
onelle
Abi sabah gördüm de yazamadým.... þu yukarýdaki tespitinin doðruluðuna ben de sonuna kadar katýlýyorum... Uzuncularýn büyük derdi bu durum... Bir de Dudu Abi'nin bir stratejisi var bu konuda ... Dudu Abi uzuncu ve temettücü olduðu için (ve sermayede büyük olduðu için ) bu bahsettiðin iþkenceyi ortadan kaldýrma yolu olarak 3ün1i kuralýný uyguluyor ve tavsiye ediyor... Mesela %100 gördü mü kaðýt , hemen 1/3 ü satýyor ve maliyeti neredeyse sýfýrlayýp yola hem temettü hem de ekstra kazanç için komik maliyetle devam ediyor. Böylece psikolojiyi daðýtmýyor ve alttan almak için elde nakite geçiyor... Mantýklý mý ... çok mantýklý... Kaðýtlarýmda 4-5 yýl beklediðim de oldu ama bu süre içinde dediðin tuzaklara yakalanmamak elde deðil... Ýstediðim oranlarý kazandým mý kazandým. Ama daha iyi fýrsatlarý kaçýrdým mý ... evt kaçýrdým... Artýk projeksiyonumu maksimum 2-3 yýllýk yapmaya çalýþýyorum. Sermayem küçükken çok dert etmiyordum bu tuzaklarý ..Yaaa diyodum nasý olsa uzuncu olarak burdayýz tasarruf ediyoruz iþte baðla dursun ,gitsin gelsin, nasý olsa çýkacak ... Ama yýllar içinde tecrübelenip sermayeyi büyütünce bu iþ can sýkýcý oluyor... O yüzden misal endekste ve kaðýtlarda haftalýk indikatörler tavana yapýþtýðýnda þöylecene yaslanýp tekniðimize iyice bi bakýp oradan artýk bavulu toplayýp orta-uzun vade uzaklaþmak en mantýklýsý... nakite , mevduata neye dönersen dön ve tekrar indikatörlerin soðudu zamaný kolla... En azýndan 3ün1ini patlat sonra bekle .... Sevgiler...Saygýlar...
Cunku:
Ucun birini vermeyen adam ucun birini aliyor genelde. 
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri