Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 153,53 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 903,54 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 140,46 Mn 17,83 / 20,24
6,05 10% 912,65 Mn 5,56 / 6,05
8,92 9.99% 13,43 Mn 8,46 / 8,92
13,14 -10% 936,93 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 197,53 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 6,65 Mn 948,00 / 948,00
12,02 -9.96% 818,17 Mn 12,02 / 12,55
1,22 -9.63% 10,84 Mn 1,22 / 1,30
300,75 -2.43% 17,48 Mr 300,50 / 310,75
431,75 2.74% 15,51 Mr 421,50 / 443,50
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
3,12 -0.64% 14,23 Mr 3,12 / 3,27
70,65 -3.48% 10,97 Mr 70,40 / 73,60
19,04 0.32% 736,85 Mn 18,55 / 19,21
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 3,11 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 608,11 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 169,39 Mn 109,30 / 112,60
31,86 1.53% 170,47 Mn 31,38 / 32,30
10,27 -3.02% 269,79 Mn 10,27 / 10,67
85,95 4.56% 733,04 Mn 82,75 / 86,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 314/1230 ÝlkÝlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,505 - 2,512 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Ayrýca baþta dudu üstad, baþlýðýnda önüne gelenin dümdüz gittiði brisa ayný dönemde 6,4-->7,6 hareketi yapmýþ...%20 ye yakýn gitmiþ...hektas ayný dönemde 9,5-->11,6 hareketi yapmýþ...%22 filan,

Birine methiye düzülüyor... diðeri .tin .ötüne sokuluyor... bu nasýl hesap, bu nasýl mantýk anlamak mümkün deðil.
    O konu biraz farklý üstad. Brisanýn yýllarca testere çizdiðini, Hektaþýn ise yýllarca kafasýnýn dikine yukarý gitmesinin, arasýnda farký tabiki koymamýz lazým. Sadece 1 noktadan olaya bakarsak , fotoðrafýn bütününü kaçýrmýþ oluruz.
    Bugün 7,56 tl olan Brisanýn, tekrar 6,00 bandýna dönme olasýlýðý mý daha fazla, yoksa Hektaþýn 11,67 tl den 9,00'lý fiyatlara inme olasýlýðý mý daha fazla

Grafik pahalýnýn görece çalýþtýðýný bende fark ettim. Lakin sizinde belirtiðiniz gibi bazý istisnai senetler bu kuralýn delinmesine de sebep olacaktýr. Onun temelinde de sektörel fýrsatlar yada konjektürel avantajlar olacaktýr.

Bende brisada var hektaþta var. Ýkisi arasýnda bence de fark var. Brisayý hem taþýyan hemde çok kýzan birisi olarak, cevap verme ihtiyacý hissettim.

Sizin bende özel bir yeriniz vardýr, sizde bilirsiniz. Sizi kýrmadan cevap verdiðimi düþünüyorum.

Sevgiler saygýlar

Batuhan
    Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr

2.  Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
    O konu biraz farklý üstad. Brisanýn yýllarca testere çizdiðini, Hektaþýn ise yýllarca kafasýnýn dikine yukarý gitmesinin, arasýnda farký tabiki koymamýz lazým. Sadece 1 noktadan olaya bakarsak , fotoðrafýn bütününü kaçýrmýþ oluruz.
    Bugün 7,56 tl olan Brisanýn, tekrar 6,00 bandýna dönme olasýlýðý mý daha fazla, yoksa Hektaþýn 11,67 tl den 9,00'lý fiyatlara inme olasýlýðý mý daha fazla

Grafik pahalýnýn görece çalýþtýðýný bende fark ettim. Lakin sizinde belirtiðiniz gibi bazý istisnai senetler bu kuralýn delinmesine de sebep olacaktýr. Onun temelinde de sektörel fýrsatlar yada konjektürel avantajlar olacaktýr.

Bende brisada var hektaþta var. Ýkisi arasýnda bence de fark var. Brisayý hem taþýyan hemde çok kýzan birisi olarak, cevap verme ihtiyacý hissettim.

Sizin bende özel bir yeriniz vardýr, sizde bilirsiniz. Sizi kýrmadan cevap verdiðimi düþünüyorum.

Sevgiler saygýlar

Batuhan
    Ne güzel yazmýþsýn, niye kýrýlayým...keþke herkes senin kadar nazik olsa

Beni hisselerin 3-5 senelik performansý ilgilendirmiyor...biz grafik pahalý muhabbetini ve hektas-brisa kýyaslamasýný 13-14 ay önce yapmýþtýk.

Ben diyorum ki, ne hektas o tarihten bugüne uçtu kaçtý...ne de brisa berbat bir performans gösterdi.

Ben yatýrýmcýlarýn çok duygusal tepkiler verdiðini düþünüyorum..,bunda tabii ki yatýrým yapanlarýn geçmiþ maliyetleri etkili oluyor,,,

Mesela son bir yýla bakýnca burada bol bol övülen politeknik hissesine kimse toz kondurmuyor hala...baþlýðýnda küfreden de yok...neden??? Çünkü 3-5 sene öncesinden kalan yüksek maliyetler yok, hemen herkes ya karda ya maliyetinde...brisa politeknik ten çok daha iyi performans göstermesine raðmen neden bu kadar yerden yere vuruluyor.

Brisa son bir yýlda endekse göre de görece daha iyi performans göstermiþ...nedir bu saldýrý o zaman?

Sadece brisa deðil...Petkim baþlýðý da öyle...4-5 yýldýr malda olan ve nominal olarak zararda olmasa da, reel olarak zararda olan önemli bir kitle var.

Hergün zýr zýr, her gün saldýrý, her gün hakaret vs.

Yahu kardeþim, kriterini belirle, kriterini saðlayamayan hisseyi sat...borsada 300 den fazla þirket var, git baþka hisse al...adam yýllardýr kaðýda, patrona saydýrýyor...ama satmayý düþünmüyor, sanki katolik nikahý kýymýþ,,,babanýn þirketi deðil ki, memnun deðilsen satarsýn,..elinden tutan mý var???

3. Yok Sayýn Hocam... Borsada 300den fazla þirket filan yok. Ama borsada 300den fazla þirketin üçkaðýtçý patronlarý ve açgözlü iþbirlikçileri var. Brisa'da saydýrýrken satmamamýzýn nedeni az da olsa eli yüzü düzgün firma olduðunu düþündüðümüz için... Yoksa maliyetimiz gayet iyi... Þirket yönetimi zamanýnda eldeki nakiti temettü daðýtýp sonrasýnda yatýrým için kredi çekiyor. Utanmasalar bedelli sermaye artýrýmý yapacaklar. Neymiþ 2020ye kadar hedge edilmiþ. Sonra pat bi kredi daha... Ýnsan ister istemez düþünüyor bunlar bankalarla iþ mi çeviriyor diye... Biraz saydýrýp stres atmayý çok görmeyiniz.

Venus E2 Plus Dual cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
     Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Yok Sayýn Hocam... Borsada 300den fazla þirket filan yok. Ama borsada 300den fazla þirketin üçkaðýtçý patronlarý ve açgözlü iþbirlikçileri var. Brisa'da saydýrýrken satmamamýzýn nedeni az da olsa eli yüzü düzgün firma olduðunu düþündüðümüz için... Yoksa maliyetimiz gayet iyi... Þirket yönetimi zamanýnda eldeki nakiti temettü daðýtýp sonrasýnda yatýrým için kredi çekiyor. Utanmasalar bedelli sermaye artýrýmý yapacaklar. Neymiþ 2020ye kadar hedge edilmiþ. Sonra pat bi kredi daha... Ýnsan ister istemez düþünüyor bunlar bankalarla iþ mi çeviriyor diye... Biraz saydýrýp stres atmayý çok görmeyiniz.

Tesekkurler sn. mensuk...

Beni anlayan az sayida kisiden birisiniz..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Yok Sayýn Hocam... Borsada 300den fazla þirket filan yok. Ama borsada 300den fazla þirketin üçkaðýtçý patronlarý ve açgözlü iþbirlikçileri var. Brisa'da saydýrýrken satmamamýzýn nedeni az da olsa eli yüzü düzgün firma olduðunu düþündüðümüz için... Yoksa maliyetimiz gayet iyi... Þirket yönetimi zamanýnda eldeki nakiti temettü daðýtýp sonrasýnda yatýrým için kredi çekiyor. Utanmasalar bedelli sermaye artýrýmý yapacaklar. Neymiþ 2020ye kadar hedge edilmiþ. Sonra pat bi kredi daha... Ýnsan ister istemez düþünüyor bunlar bankalarla iþ mi çeviriyor diye... Biraz saydýrýp stres atmayý çok görmeyiniz.

Ben dahil, pek çok uzun vade yatýrýmcý neden hisse yatýrým koþullarýna ilk madde olarak þirket sahiplik durumunu ekliyor...Yani ilk önce, patrona, patronun iþ ahlakýna ve en azýndan yatýrýmcýsýný düdüklemeyeceðine inanacaksýn, güveneceksin.

Eðer bu koþulu saðlamadýðýný düþündüðün bir hisseye yatýrým yaparsan, sürekli paranoya ile yaþarsýn...her hamleyi art niyet ile yorumlarsýn...günün sonunda bu iþler 2+2=4 kesinliðinde deðil, her hamlenin destekleyeni ya da olumsuz deðerlendireni olabilir...mevzu sadece 1-2 hisse deðil...iþ grubundan, koç grubundan da dümdüz gidilen þirketler var..sabancý da çoðunluk dümdüz gidilse de...kordsa gibi bence borsamýzýn, mevcut durumda, en parlak uzun vade kaðýtlarýndan biri de var....koç kaðýtlarý genelde beðenilse de...tat gýda gibi hem yatýrýmcýsýný performans olarak üzen, hem de kötü yönetildiði konusunda aðýr eleþtirilen bir kaðýt da var.

Üstelik bunlar borsamýzýn kurumsal olarak en öne çýkan, oyak, iþ, koç, sabancý gruplarý...mevzu aslýnda grup ya da þirket yönetimi deðil esasýnda...konu maliyet..konu beklentilerin karþýlanmamasý, zorda kalan ve ümidini bir kaðýda baðlayan yatýrýmcýsýnýn hayal kýrýklýðý sonrasý desarj olma çabasý..kendi kandýrmak yani.

Yani olay, ara sýra birilerine saydýrýp rahatlama olsa çok sorun yok...terapi faliyeti der geçeriz...ama bence bunun çok ötesinde...bir nevi kendini toplu kandýrma ayinine dönüþüyor...küfredenler, saydýranlar, destek olanlar, alkýþlayanlar..ne güzel küfrettin vsvsv...patron suçlu, spek suçlu, makine suçlu...ama biz de hiç kabahat yok..biz her þeyi mükemmel yapýyoruz.

50 bin kere risk bölmekten bahsettik...hala malý mülkü tek hisseye yatýran var...biz ne anlatýyoruz...mal varlýðýnýn en çok %20-30 u borsaya yatýrýlmalý...bunu da en azýndan 3-4 sektöre- 3-5 gruba, en az 5-10 hisseye bölmek lazým diyoruz...böyle yaparsak bir hisse ile kader ortaklýðý yapmayýz...hisse performansýndan çok, portföy performansýna odaklanýrýz...önde koþanda aðýrlýðýmýzý arttýrýr, geride kalan da aðýrlýk azaltýrýz..iyi niyetten þüphe duyduðumuzda satýp çýkarýz.

Bu arada, ahlak abidesi olduðum sanýlmasýn...ben de zaman zaman terapi amaçlý küfür ederim...ama borsada edilen küfürlerin, hakaretlerin, yatýrýmcýya bir fayda saðladýðýný sanmýyorum.

Þunu da belirtmeden geçmeyeyim..Biz uzun vadeli yatýrým açýsýndan yorum yapýyoruz..yoksa kýsa vadeli trade eden, her kaðýda girip çýkabilir..bu þekilde para kazanan için patron vs önemi olamaz...karlý iþlem yapýyorsan sorun yok...spk hiç gerek yokken olaðan dýþý hareket açýklamasý ister..spek alýrken bir anda döner basar....yani spor hisselerinde tam batmýþ adama neden saydýrýyorsun, neden dümdüz gidiyorsun demem...adam zaten kumar oynuyor, þansý yaver gitmeyince de küfrediyor...normal yani.

Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku

Sevgiler saygýlar

Batuhan
    bende de her ikisi de yok. bir doðru yok. kiþiye göre doðru var. bu hisseler alýnmaz demiyorum, ben alamýyorum. zira herkesin yapýsý farklý, hisseyi aldýðýnda rahat etmelisin. sn cauti gibi hektaþ uzun süre hýzlý gitti, daha da gidebilir. lastik firmalarý konusunda genel ön yargým var. çok çok iyi þirketler. lakin bizden çok milliyetçiler, kendi ülkelerinde kar yazdýrýyorlar.
    eregli, petkim ucuzlamakta , alýma baþladým. benim yapýma, iyi þirket bir nedenle kötü bilanço açýklayýp, fiyatý düþtüðünde almak daha uygun. buradaki püf nokta, düþüþ baþladýðýnda hisse nerede durur belli deðil. aðýrlýklý ortalamayý mümkün olduðunca aþaðý çekebilmek için barutun bol olmasý ve kötü zamanda korkmadan alým yapabilmek önemli.

7.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku

Yani olay, ara sýra birilerine saydýrýp rahatlama olsa çok sorun yok...terapi faliyeti der geçeriz...ama bence bunun çok ötesinde...bir nevi kendini toplu kandýrma ayinine dönüþüyor...küfredenler, saydýranlar, destek olanlar, alkýþlayanlar..ne güzel küfrettin vsvsv...patron suçlu, spek suçlu, makine suçlu...ama biz de hiç kabahat yok..biz her þeyi mükemmel yapýyoruz.
    Hocam sene 2019 ve yatýrýmcý hala Petkim'in bedelsiz mi , temettü mü vereceðini tartýþýyor . Adam Petkim ' e dünyayý yatýrmýþ benim lot sayým þimdi ne olacak arkadaþlar diyor Öbürü burada bedeva hisse veriyorlarmýþ , sabaha Vestel'i satýp geliyorum diyor Bu yatýrýmcý profilinden varsa beklentimiz asgari düzeyde tutmalýyýz . Þu hali ile at yarýþlarýný andýrýyor ama güldürüyor da

8.  Alýntý Originally Posted by enkahramanrýdvan Yazýyý Oku
    Hocam sene 2019 ve yatýrýmcý hala Petkim'in bedelsiz mi , temettü mü vereceðini tartýþýyor . Adam Petkim ' e dünyayý yatýrmýþ benim lot sayým þimdi ne olacak arkadaþlar diyor Öbürü burada bedeva hisse veriyorlarmýþ , sabaha Vestel'i satýp geliyorum diyor Bu yatýrýmcý profilinden varsa beklentimiz asgari düzeyde tutmalýyýz . Þu hali ile at yarýþlarýný andýrýyor ama güldürüyor da
    Of of... bana Petkim deme

Yalan doðru bilmem...öyle rakamlar konuþuluyor ki...adam deli deðilse benim risk anlayýþýma göre en az 10-15 milyonu olmalý ki o rakamý bu kaðýda gömsün...300 bin yatýrýp, 200 bin kredi kullanan da var...Allah bilir evi arabasý yoktur, elde avuçta ne varsa bir kaðýda, üstelik Petkim gibi güven vermeyen bir kaðýda gömmüþtür.

Zaten, hisse baþlýklarýnda pek takýlmama kararý aldým...sýrf bu yüzden...küfürler, hakaretler..spek e, makinelere saydýrmalar...adam 5 senedir spor hissesinde, kaðýt 10 da birine inmiþ, ölmüþ de cenazesini kaldýran yok...ne bekledin bunca yýl...bu nasýl bir sabýrdýr arkadaþ.

Öyle batýklar var ki...kaðýt ikiye katlasa yine küfür yemeye devam edecek...lanet okunmaya devam edecek.

Sayfa 314/1230 ÝlkÝlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •