Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 146,71 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 138,90 Mn 17,83 / 20,24
38,94 10% 780,86 Mn 35,50 / 38,94
8,92 9.99% 13,23 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 60,55 Mn 52,90 / 52,90
13,14 -10% 931,30 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 194,80 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,77 Mn 948,00 / 948,00
1,22 -9.63% 8,40 Mn 1,22 / 1,30
302,50 -1.87% 14,05 Mr 301,25 / 310,75
433,25 3.09% 13,13 Mr 421,50 / 443,50
293,75 3.43% 12,92 Mr 281,00 / 303,75
3,19 1.59% 11,28 Mr 3,16 / 3,27
70,90 -3.14% 8,60 Mr 70,40 / 73,60
18,97 -0.05% 591,48 Mn 18,55 / 19,21
293,75 3.43% 12,92 Mr 281,00 / 303,75
731,50 -1.35% 2,44 Mr 725,50 / 745,50
93,35 0.97% 500,15 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 135,50 Mn 109,30 / 112,60
32,12 2.36% 144,45 Mn 31,38 / 32,30
10,31 -2.64% 228,43 Mn 10,27 / 10,67
84,75 3.1% 553,82 Mn 82,75 / 85,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 320/1230 ÝlkÝlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,553 - 2,560 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Þiþli-Ýstanbul
    Gönderi
    1,691
     Alýntý Originally Posted by thron Yazýyý Oku
    Yaþ 35 vade birkac yil
    Aklim altina kayiyor ama bes hesabi agirlikli altin oldugu icin tereddutluydum
    Fiziki altin guzel olabilir dolar alsamda fiziki alirim
    Ttrak, doaþ, alark alýrdým vade birkac yýl ise.

2. Herkese merhabalar;

Forum ile tanýþmam bu topic sayesinde olduðu için ilk yazýmý da merhaba diyerek buraya paylaþmak istedim.
    Ben de sessiz takip eden ekiptenim. Büyük bir keyifle iki baþlýðý da okuyarak bitirdim.
    Þahsi kanaatim emsalsiz bir kaynak Türkçe olarak.
    Kitap þekline getirilmesi ile ilgili görüþleri paylaþan arkadaþlar olmuþ kesinlikle katýlmakla birlikte alanýnda tek olur diye düþünüyorum.
    Ýçi boþ nice bloglar kitap oldu binlerce sattý.

Kendimden bahsedersem sözleþmeli memur statüsünde spesifik bir alanda çalýþýyorum.
    Eþimle meslektaþýz fakat farklý görev tanýmlarýyla çalýþýyoruz.Ýþ hayatýnda baþlayalý 4 seneye yaklaþtý
    Çok þükür 2 kiþi çalýþýnca bereketli kazanýyoruz.Çalýþmaya baþladýktan sonra aldýðým ilk maaþý idrak etmem 1 ay sürdü.
    Öðrencilikten çýkan biri için maaþ almak bir de bunun her ay tekrarlanacaðýný bilmek çok çýlgýnca bir þey.
    Nitekim ilk bir sene, ay sonunda ekside olmayým yeter mantýðýyla hakkýný vererek yedim.

Sonrasýnda malum ülke gündemini ilgilendiren olaylar patlak verince ilk defa o zaman geleceði planlamak gerektiðini fark ettim.
    Düðün arefesi de olduðu için yatýrýmý altýna yaptým.O zamanlar hareketliydi altýn.
    Her Türk genci gibi bizde aman ailelerin istediði olsun, aman konu komþu eþ dost memnun ayrýlsýn,hayatta bir kere yapýlýyor eksiði olmasýn diyerek,
    varý yoðu düðüne verdik.Aile destek çýktý ama yine de katmerli bir borç ile düðün iþlerinden sýyrýldýk.
    Maalesef insan bu iþlerin fazlasýnýn gereksiz olduðunu ancak düðünden sonra idrak edebiliyor.

Sonraký 1,5 yýlým borçlarla geçti.
    Eksiye düþmüyorduk ama farkettim ki artýya da hiç çýkamýyorduk.
    Borc kalemleri bir bir eksilmeye baþladý fakat kenara koyabildiðim 3 5 ne varsa bir þekilde harcanýp gidiyordu.

Bir süre sonra sürekli baþladýðým yere dönmenin ruh halimi etkilemeye baþladýðýný hissettim.
    Sadece ben mi böyleyim acaba diye araþtýrýp sorgulamaya baþladýkça finans dünyasýyla tanýþtým.
    Forumda da adý geçen kitaplarýn bir kýsmýný okudum.
    (Talihsizliðim ilk kitap olarak B. Graham-Akýllý yatýmcý olunca tabi beni bir hayli zorladý.).
    Alým-satým yapmadan amatör olarak borsayla ilgilenmeye baþladým.

Bol bol okudum, fiyatlarý takip ettim, kendimce simülasyonlar yaptým.
    Yaklaþýk 9 ay önce artýk zamaný geldi diyerek borsaya adým atacaktým ki evdeki hesap çarþýya uymadý.
    Aylýk gelir gider dengesinde elimde olmayan bir bozulma oldu.Sonucu olarak borsaya giriþ ertelendi.

O zamanlar takibimde EGEEN,TUPRS ve BIM ile ilgileniyordum.
    Alabilmiþ olsaydým acemi þansý bana oldukça yardým etmiþ olacaktý ama her þey kýsmet iþi.
    Nitekim Aðustos ayýnda ilk alýmým ile birlikte aylýk tasarruf amaçlý borsaya giriþimi yaptým.
    Arkasýndan Ekim ayýnda iþ deðiþikliði olunca tekrar bütçe baþa döndü.
    Hemen hemen hepinizden acemi olduðum gibi portföyümde oldukça küçük.
    Ama beni sevindiren nokta Aðustos ayýndan bu zamana az çok bakmadan her ay portföye ekleme yapabildim.

Yabancý kaynaklarý okumak keyifli olsa da ülkemizi anlatmadýklarýný,genel prensipler hariç de bizdeki uygulanabilirliðinin zayýf olduðu düþüncesindeyim.
    Türkçe kaynak arayýþý içindeyken burayý buldum ve fazlasýyla ihtiyacýmý giderdim.BU vesile ile baþta baþlýðýn kurucusu
    sn. Cautionary hocama ve paylaþýmda bulunma lütfunu gösteren tüm diðer üstadlara þükranlarýmý sunuyorum.
    Geldiðim noktada hemen her hafta yeni þeyler öðrenip denemeler yapýyorum.
    Sizin çok temel olarak gördüðünüz bazý konularý ben ilk defa duyup araþtýrýnca ufkum geniþliyor.
    Ayný zamanda burda paylaþým yapanlarý gördükçe uzun vadeye olan inancým artýyor.

Portföyümde ufak ufak 12 adet hisse var.Deneme olarak kullanýyorum portföyü henüz uzun vadeli portföy oluþturmadým.
    Nasýl kazanýlacaðýný öðrenmek istediðim gibi nasýl batýlacaðýný da portföy küçük iken tecrübe etmek istiyorum.
    Krizlerin hiç birini yatýrýmcý olarak görmedim.Yaþamadan da nasýl tepki vereceðimi kestiremiyorum.
    Ama en azýndan ileriye dönük kenarda birþeyler tutmak beni mutlu ediyor.
    Uzun vade de dolara karþý endeks kazandýrmýyor olabilir fakat benim amacým köklü þirketler ile ortak olabilmek.
    Yatýrýmlarýmý da kar beklentisinden çok ,ucuz fiyat üzerine kurmaya çalýþýyorum.
    Yakýn takip ederek Sn. Dudu gibi uzun yýllar bir yatýrým geçmiþim olmasý amacým.

Portföyümde hisse senedi küçük bir yer kaplýyor.Diðer portföy bileþenleri ise TL-DÖVÝZ-ALTIN.Ev-arsa yok, bir aracým var.
    Portföyüdmde 12 hisse var, bunlarý büyük,temettü verimi yüksek,geliþim gösterebilecek ve kötü günleri atlatýrsa getiri getirebilecek hisseleri harmanlayarak yapmaya çalýþtým.

Farklý aðýrlýklarda TUPRS,BIMAS,HEKTS,ISYAT,SÝSE,SODA,BRISA,POLTK,TOAS O,DOAS,ULUUN,TTRAK portföyü oluþturuyor.
    Becerebilirsem önümüzdeki yýllarda biraz daha sayýyý azaltabilirim.
    Ayný zamanda da EREGL,EGEEN,SARKY,KORDS takibimde uygun fýrsat gelirse portföye ekleyebilirim.

Yazý çok uzadýðý için herkesten özür dileyerek baþlýðýn uzun ömürlü ve daha hareketli olmasýný temenni ediyorum.
    Çevremde benimle ayný yaþ grubunda olan insanlara bakýnca maalesef ekonomi okur yazarlýðýnýn sosyoekonomik sýnfý yüksek olan kesimde bile çok zayýf olduðunu görüyorum.
    Burada konuþulanlardan ufak bir þeyler anlatmaya çalýþtýðýmda hayat kýsa falan diyerek kestirip atýyorlar.
    Umarým tasarruf kültürü eskilerde olduðu gibi yeniden hak ettiði deðeri bulur.
    Þahsi kanaatim benim gibi yaþý genç katýlýmcýlar için piyasa þartlarýnda yapýlabilinecek en iyi borsa yatýrýmý büyük oyunculardan önce temeli saðlam küçük þirketler bulup onlarda ýsrarcý olmak.
    Tabi böyle bir þey mümkün ise.

Saðlýcakla kalýn...Saygýlarýmla...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    Uzun yazi icin tesekkurler, zevk alarak okudum.

Kolay gelsin.

Her sey gonlunuzce olsun..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alýntý Originally Posted by MeDe Yazýyý Oku
    Herkese merhabalar;

Forum ile tanýþmam bu topic sayesinde olduðu için ilk yazýmý da merhaba diyerek buraya paylaþmak istedim.
    Ben de sessiz takip eden ekiptenim. Büyük bir keyifle iki baþlýðý da okuyarak bitirdim.
    Þahsi kanaatim emsalsiz bir kaynak Türkçe olarak.
    Kitap þekline getirilmesi ile ilgili görüþleri paylaþan arkadaþlar olmuþ kesinlikle katýlmakla birlikte alanýnda tek olur diye düþünüyorum.
    Ýçi boþ nice bloglar kitap oldu binlerce sattý.

Kendimden bahsedersem sözleþmeli memur statüsünde spesifik bir alanda çalýþýyorum.
    Eþimle meslektaþýz fakat farklý görev tanýmlarýyla çalýþýyoruz.Ýþ hayatýnda baþlayalý 4 seneye yaklaþtý
    Çok þükür 2 kiþi çalýþýnca bereketli kazanýyoruz.Çalýþmaya baþladýktan sonra aldýðým ilk maaþý idrak etmem 1 ay sürdü.
    Öðrencilikten çýkan biri için maaþ almak bir de bunun her ay tekrarlanacaðýný bilmek çok çýlgýnca bir þey.
    Nitekim ilk bir sene, ay sonunda ekside olmayým yeter mantýðýyla hakkýný vererek yedim.

Sonrasýnda malum ülke gündemini ilgilendiren olaylar patlak verince ilk defa o zaman geleceði planlamak gerektiðini fark ettim.
    Düðün arefesi de olduðu için yatýrýmý altýna yaptým.O zamanlar hareketliydi altýn.
    Her Türk genci gibi bizde aman ailelerin istediði olsun, aman konu komþu eþ dost memnun ayrýlsýn,hayatta bir kere yapýlýyor eksiði olmasýn diyerek,
    varý yoðu düðüne verdik.Aile destek çýktý ama yine de katmerli bir borç ile düðün iþlerinden sýyrýldýk.
    Maalesef insan bu iþlerin fazlasýnýn gereksiz olduðunu ancak düðünden sonra idrak edebiliyor.

Sonraký 1,5 yýlým borçlarla geçti.
    Eksiye düþmüyorduk ama farkettim ki artýya da hiç çýkamýyorduk.
    Borc kalemleri bir bir eksilmeye baþladý fakat kenara koyabildiðim 3 5 ne varsa bir þekilde harcanýp gidiyordu.

Bir süre sonra sürekli baþladýðým yere dönmenin ruh halimi etkilemeye baþladýðýný hissettim.
    Sadece ben mi böyleyim acaba diye araþtýrýp sorgulamaya baþladýkça finans dünyasýyla tanýþtým.
    Forumda da adý geçen kitaplarýn bir kýsmýný okudum.
    (Talihsizliðim ilk kitap olarak B. Graham-Akýllý yatýmcý olunca tabi beni bir hayli zorladý.).
    Alým-satým yapmadan amatör olarak borsayla ilgilenmeye baþladým.

Bol bol okudum, fiyatlarý takip ettim, kendimce simülasyonlar yaptým.
    Yaklaþýk 9 ay önce artýk zamaný geldi diyerek borsaya adým atacaktým ki evdeki hesap çarþýya uymadý.
    Aylýk gelir gider dengesinde elimde olmayan bir bozulma oldu.Sonucu olarak borsaya giriþ ertelendi.

O zamanlar takibimde EGEEN,TUPRS ve BIM ile ilgileniyordum.
    Alabilmiþ olsaydým acemi þansý bana oldukça yardým etmiþ olacaktý ama her þey kýsmet iþi.
    Nitekim Aðustos ayýnda ilk alýmým ile birlikte aylýk tasarruf amaçlý borsaya giriþimi yaptým.
    Arkasýndan Ekim ayýnda iþ deðiþikliði olunca tekrar bütçe baþa döndü.
    Hemen hemen hepinizden acemi olduðum gibi portföyümde oldukça küçük.
    Ama beni sevindiren nokta Aðustos ayýndan bu zamana az çok bakmadan her ay portföye ekleme yapabildim.

Yabancý kaynaklarý okumak keyifli olsa da ülkemizi anlatmadýklarýný,genel prensipler hariç de bizdeki uygulanabilirliðinin zayýf olduðu düþüncesindeyim.
    Türkçe kaynak arayýþý içindeyken burayý buldum ve fazlasýyla ihtiyacýmý giderdim.BU vesile ile baþta baþlýðýn kurucusu
    sn. Cautionary hocama ve paylaþýmda bulunma lütfunu gösteren tüm diðer üstadlara þükranlarýmý sunuyorum.
    Geldiðim noktada hemen her hafta yeni þeyler öðrenip denemeler yapýyorum.
    Sizin çok temel olarak gördüðünüz bazý konularý ben ilk defa duyup araþtýrýnca ufkum geniþliyor.
    Ayný zamanda burda paylaþým yapanlarý gördükçe uzun vadeye olan inancým artýyor.

Portföyümde ufak ufak 12 adet hisse var.Deneme olarak kullanýyorum portföyü henüz uzun vadeli portföy oluþturmadým.
    Nasýl kazanýlacaðýný öðrenmek istediðim gibi nasýl batýlacaðýný da portföy küçük iken tecrübe etmek istiyorum.
    Krizlerin hiç birini yatýrýmcý olarak görmedim.Yaþamadan da nasýl tepki vereceðimi kestiremiyorum.
    Ama en azýndan ileriye dönük kenarda birþeyler tutmak beni mutlu ediyor.
    Uzun vade de dolara karþý endeks kazandýrmýyor olabilir fakat benim amacým köklü þirketler ile ortak olabilmek.
    Yatýrýmlarýmý da kar beklentisinden çok ,ucuz fiyat üzerine kurmaya çalýþýyorum.
    Yakýn takip ederek Sn. Dudu gibi uzun yýllar bir yatýrým geçmiþim olmasý amacým.

Portföyümde hisse senedi küçük bir yer kaplýyor.Diðer portföy bileþenleri ise TL-DÖVÝZ-ALTIN.Ev-arsa yok, bir aracým var.
    Portföyüdmde 12 hisse var, bunlarý büyük,temettü verimi yüksek,geliþim gösterebilecek ve kötü günleri atlatýrsa getiri getirebilecek hisseleri harmanlayarak yapmaya çalýþtým.

Farklý aðýrlýklarda TUPRS,BIMAS,HEKTS,ISYAT,SÝSE,SODA,BRISA,POLTK,TOAS O,DOAS,ULUUN,TTRAK portföyü oluþturuyor.
    Becerebilirsem önümüzdeki yýllarda biraz daha sayýyý azaltabilirim.
    Ayný zamanda da EREGL,EGEEN,SARKY,KORDS takibimde uygun fýrsat gelirse portföye ekleyebilirim.

Yazý çok uzadýðý için herkesten özür dileyerek baþlýðýn uzun ömürlü ve daha hareketli olmasýný temenni ediyorum.
    Çevremde benimle ayný yaþ grubunda olan insanlara bakýnca maalesef ekonomi okur yazarlýðýnýn sosyoekonomik sýnfý yüksek olan kesimde bile çok zayýf olduðunu görüyorum.
    Burada konuþulanlardan ufak bir þeyler anlatmaya çalýþtýðýmda hayat kýsa falan diyerek kestirip atýyorlar.
    Umarým tasarruf kültürü eskilerde olduðu gibi yeniden hak ettiði deðeri bulur.
    Þahsi kanaatim benim gibi yaþý genç katýlýmcýlar için piyasa þartlarýnda yapýlabilinecek en iyi borsa yatýrýmý büyük oyunculardan önce temeli saðlam küçük þirketler bulup onlarda ýsrarcý olmak.
    Tabi böyle bir þey mümkün ise.

Saðlýcakla kalýn...Saygýlarýmla...
    Sanki kendi yaþadýklarýmý okudum. Yalnýz deðilsiniz

Bende 6 aydir borsadayim bu topigide takip ediyorum bende okuyup arastiriyorum yatirimim %75 borsa %25 altinda her ay 1000 tl civari alim yapiyorum porfoy adana %10 ford %10 isdemir %25 tav %5 tupras %5 ege en % 20 panora %4 sumas %1 kordsa %3 deva %10 hektas %7 porfoyu 10 civari hissede tutmamin sebebi ise ilk 5-6 hisse vardi aldigim fiyatlarin ustine surekli koydu bende sayiyi 10 a cikarip her ay hangisi daha az primlenmisse ona agirlik vererek alim yapiyorum

6. Sevgili MeDe,

Bu baþlýðýn varlýk sebebi sizin gibi genç, geliþime açýk arkadaþlar. Hikayeni bir solukta okudum...önceden iyi olur diyordum, artýk mutlaka yazýn diyorum...özlemiþiz tanýþma-giriþ yazýlarýný...kenarda takýlýp okumakla yetinenler, siz de yazýn lütfen.

Baþlýðýn itici gücü bu tür yazýlar zaten. Bu tür giriþ yazýlarý yazýldýkça bizler de yazmak için motive oluyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
     Alýntý Originally Posted by Serdardm79 Yazýyý Oku
    Bende 6 aydir borsadayim bu topigide takip ediyorum bende okuyup arastiriyorum yatirimim %75 borsa %25 altinda her ay 1000 tl civari alim yapiyorum porfoy adana %10 ford %10 isdemir %25 tav %5 tupras %5 ege en % 20 panora %4 sumas %1 kordsa %3 deva %10 hektas %7 porfoyu 10 civari hissede tutmamin sebebi ise ilk 5-6 hisse vardi aldigim fiyatlarin ustine surekli koydu bende sayiyi 10 a cikarip her ay hangisi daha az primlenmisse ona agirlik vererek alim yapiyorum
    Bu biriktirme yontemi guzel, ben de bir sure uyguladim.
    Sonlara dogru ise sadelesmeye gitme geregi duyuyor insan hem hayatinda hem portfoyunde.

Syg
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alýntý Originally Posted by Serdardm79 Yazýyý Oku
    Siz de hoþgeldiniz,

Portföy güzel...sadece gitmeyenleri almak yerine, gidenlerden dengeli almak daha doðru olabilir..,zira, gitmeyen geride kalmaya devam edebilir...belkide bir sure sonra gitmeyen hisseyi portföyden çýkaracaksýnýz.

Sayfa 320/1230 ÝlkÝlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •