Originally Posted by
Cautionary
Sevgili admustafa,
Bence kavramlar birbirine girmiþ...söylediklerini bir baðlamda paylaþmýþým, ama konular karýþmýþ bence,
Ý-) alým yaparken enflasyonu dikkate almýyorum.,,ama reel getiri hesaplarken tabii ki dikkate alýyorum..,birisi alým maliyeti, öbürü satýþ sonrasý reel getiri hesabý,
Ýi-) grafik pahalý kavramý bir hisseyi al-alma kararý sýrasýnda kullanýlýr... satýþ yapmak için kullanýlan bir kriter deðildir... bir hissede maliyetim çok aþaðýda, hisse grafik pahalý hale gelmiþ.,,neden satayým ki...bilanço bozulana ya da teknik sat diye baðýrana kadar tutarým.
Ýii-) bir hisseyi aldým, çok iyi bir döneme denk geldi ve hisse maliyetimin üzerine bir ayda %20-30 çýktý...burada realþzasyona gidebilirim,,,özellikle piyasa geneli için çok olumlu deðilsem, ralli modunla deðilsek ( þu an içinde bulunduðumuz durum...2 Aydýr 100-105 bin arasýndayýz),,,yani bu kýsmý bir realizasyondur, tamamen hisselerden çýkýþ manasýna gelmez.
Ýv-) iki dönem üst üste kötü bilanço gelirse, o hisseyi portföyden çýkarýyorum...ama öncesinde kuvvetli teknik sat sinyali geldiðinde, ya da kýsa dönemde ciddi primler yapýldýðýnda pozisyon azaltabilþyorum.
Yer Ýmleri