Uzun süre önce yazmayý býraktýðým ama amacýný ve içeriðini çok faydalý bulduðumdan takip etmeyi ihmal etmediðim, bu topiðin genel olarak reytinginin bayaðý azaldýðýný gözlemliyorum.Aslýnda topiðin amacý uzun vadeli tasarruf ve yatýrým koçluðu ,ama eski kapanan topikte bu amacýn az az sürekli alýnan saðlam hisselerin uzun vadeli temettüleriyle emekli olunarak gerçekleþtirilebileceði düþüncesi baskýndý.Elbet aksine yorumlar ve potföy çeþitlendirilmesinin önemi de yazýlýyordu ,ama on entrynin dokuzu saðlam sanýlan borsa hisseleri hakkýnda idi.Aradan geçen zamanda borsanýn ne tarz sürprizler yapabileceði forumdaþlar tarafýndan kiþisel olarak hem gözlenmiþ hem de deneyimlenmiþ oldu.Genel öngörüm o zaman da hem ülkemiz hem de dünya için olumsuzdu þimdi de olumsuz.Ama biliyorum ki þu anda bu forumu okuyan genç ,orta yaþlý veya kýdemli forumdaþlarýmýzýn yüzde doksaný borsa tarafýndan etki altýna alýnmýþ insanlar.Kýzanlar eleþtirenler olabilir belki ama trader denen veya uzun vadeli yatýrýmcý denen borsacý arkadaþlarýmýz aslýnda kumarbaz ruhlu insanlardýr,bu oyunu sevenler de býrakamazlar,en azýndan ben býrakaný görmedim

))))))))Tabi bu benim düþüncem.Amerika da borsa yatýrýmcýlýðýna baþka gözle bakýlýyormuþ,orda gerek borsanýn iþleyisi,gerek temettü politikasý,gerek yatýrýmcý tarzý nerden bakarsanýz bakýn borsa yatýrýmcýðýndan ciddi anlamda bahsedilebilir.Amerikada insider trading hapis cezasý ile sonuçlanabilecek aðýr cezalýk bir suç,bizde nerdeyse milli spor

)))))Ha bu kadar laftan sonra sen ne yaptýn derseniz uzun süre gram altýna döndürdüðüm portföyümü gene dayanamayýp kelepir fiyatda olduðunu düþündüðüm tek bir hisseye bir aya yayýlmýþ alýmlarla gömdüm.

))))))O altýn satým tuþlarýna o hisse alým tuþlarýna nasýl ve hangi cesaretle bastým bilmiyorum

))))))Þimdilik kaðýt iyi gidiyor,ve ben bu borsa iþini seviyorum,baþka da açýklamasý yok galiba.Ha bu arada sn dudu arada yazýyor ,acaba son düþüþe malda mý girdi,yoksa erken uyanýp kaðýtlarý çakabildi mi cidden merak ediyorum
Yer Ýmleri