Aþk yaþamayacaðýz sahibiyle, sevmek zorunda deðiliz tabii ki
Þöyle bir fark var...benim için sahibinin güvenilir olup olmamasý olmazsa olmaz deðil...kriterlerden bir tanesi, önemli olan kriterlerden toplam puan olarak geçer not almasý.
Ayrýca Sabancý'larý galip Öztürk'le bir tutmuyorum þahsen...kimisi Sabancý hissesi de almýyor sonuçta.
Benim hedefim daha mütevazi %10 du...1,5 yýllýk geliþmeler %20 nin ulaþýlabilir olduðunu gösterdi...ama kesinlikle haklýsýn, %20 gerçekten büyük baþarý olur.... özellikle 10 yýl ve üzeri süreler için.
Öte yandan, %20 lik outperform baþarýsýný yeterli bulmayanlar da var... bence bu getirinin ne ifade ettiði tam olarak anlaþýlmýyor, beðenmeyen bu yüzden beðenmiyor.
Yýl bazlý bazen endeksi yenmek mümkün olsa da %10 hatta %1 bile her yýl endeksi yenmek bana göre neredeyse imkansýza yakýn.
Herþeye Buffet örneði vermeyi sevmesem de maalesef o bile 60 lardan bugüne kadar S&P yi yenememiþ. %20 yenmeyi beðenmeyen varsa dediðiniz gibi ne demek olduðunu anlamamýþtýr diye düþünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
@mulumbu,
Her yýl yenmek derken ortalamada %10-20 yenmekten bagsediyorum...yoksa bir yýl -10 olur göreceli performans, ertesi yýl %30... ortalamasý %10 olmuþ olur.
Buffet da %10 yenmiþ zaten ortalamada 65 ten 2013 e...48 yýl boyunca zaten iyi performans göstermiþ sp yi ortalama %10 yenmek müthiþ baþarý..bizim endeksi ortalama %20 yenmek de benzer bir baþarý olmuþ olur.
Yer Ýmleri