beyaz yakalýyý erken emekli edecek üç dört hisse yazayým ismen isdmr yggyo borç sorununu çözerlerse mgros
beyaz yakalýyý erken emekli edecek üç dört hisse yazayým ismen isdmr yggyo borç sorununu çözerlerse mgros
Murat Gülkan bu piyasadaki en aðýrbaþlý, eli yüzü düzgün yorum yapan portföy yöneticilerinden.
Videoda da Güzel özet yapmýþ...özellikle diversification( çeþitlendirme ) konusunu biz de bu baþlýkta çok iþledik...hayat hisseden ibaret deðil dedik,,,dönem dönem portföyde farklý enstrümanlara farklý aðýrlýklar verilmeli dedik.
Sene baþýnda, hatta 1-2 yýldýr altýn için çok þey söyledim...hatta bu sene için ilk hedef 1400 usd dedik..6 ayda dolar bazlý %10, tl bazlý %17 getiri elde ettik.,.ilk yarýnýn açýk ara lideri oldu...1400 usd aþýlýrsa, asýl o zaman þov baþlar.
Þunu demeye çalýþýyorum, vizyoner olup, mümkün olduðunca geniþ açýdan bakmak lazým.,.dönemsel fýrsatlarý iyi deðerlendirmek lazým.
Özellikle borsanýn kötü performans gösterdiði, ülkenin kriz ortamýnda olduðu dönemlerde moraller bozuluyor.. uzun vade portföy yönetim iþi tatsýzlaþýyor, Ümitler ve beklentiler azalýyor...iþte bu dönemde nasýl iyi kaptan dalgalý denizde belli oluyorsa, iyi yatýrýmcý da, ümitsizliðe düþmez, hatta fýrsatlardan yaralanýp bu olumsuz ortamda bile portföyünü reel olarak büyütür,
çeþitlendirme diyince aklýma geldi. ben 3 hisseden yukarý çýkmýycam artýk. geçen sene askerdeyken baktým en çok parayý portföyün %80i tek kaðýttayken kazanmýþým.
https://www.youtube.com/watch?v=kvULLXEk-xQ
adam kiþisel hesabýmda tek bir hisse var ve bildiðim bir iþ diyo. adamýn 50 sene önce söylediði sözleri, hatalý çeviri de katarak papaðan gibi bloglara tekrar tekrar yazmaya gerek yok. 2018 annual meeting youtubeda mevcut meraklýsý bakabilir.
Baþlýðý uzun zamandir takip etmiyorum. Ilerde kaldigim yerden roman niyetine tekrar baslarim. Simdi yazma nedenim baslik sahibine tesekkur etmek. 85000 105000 genis band öngörüsü sayesinde ocak civari 105.000 de birsadan tamamen cikip parapiyasasi fonuna gectim. Borsaya ise aylik duzenli para aktardim. 105.000 den sattigim mallari 83.000 dahil degisik yerlerden yerine koydum. Bunlari yazarken amacim ovunmek degil sadece tesekkür. Portfoyumde su an 12 senet var ucte bir borsa ,ucte bir gram altin, ucte bir ppf olmak uzere portfoyu dagittim. Sn dudu sn cautionary gibi insanlarla ayni senetlere yatirim yapmak icimi rahatlatiyor katkisi olan herkese tesekkurler.
Paramýn 5/1 ile Viop( THY,GARAN,GrAltýn,Arcelik Vadeli)
Paramýn 5/1 ile Varant (Dax,XU30,Brent )
Paramýn 10/1 ile Bitcoin, Coin alým satýmý
Paramýn 10/1 ile 1/50 kaldýraçlý forex yatýrýmý ( Forex majör pariteler, spx CFD,gold, brent, )
Kalan %40 ile Kýsa vadeli Hisse senedi alým satýmý, Temettü hisseleri biriktirme, Gram altýn
Yurt dýþý vergi,komisyon,masraflar yüksek olmasa yurt dýþý hisse alým satýmý da yapardým.
Bu kadar geniþ çeþitlendirmeyle ancak bir profesyonel baþarýlý olabilir.
Çeþitlendirme konusu bu forumda çok abartýlýyor. 10.000 TL para ile 20 adet hisse senedi, biraz TL, biraz USD, biraz altýn, biraz varant alýnmaz. 10.000 TL ile iki tane hisse senedi alýnýr; paranýn geri kalaný da ya TL'de ya USD'de ya da altýnda tutulur. Duruma göre arada geçiþler yapýlýr.
Yer Ýmleri