Sn. Yatýrýmcýlar iyi akþamlar eþim bir süredir besten çýkmak istiyor. Beste biriken parayla altýn alýp üstüne her ay belli miktarda koyarak devam etmeyi düþünüyoruz. Daha iyi getirisi olacak yatýrým þekli var mýdýr? Teþekkürler
Sn. Yatýrýmcýlar iyi akþamlar eþim bir süredir besten çýkmak istiyor. Beste biriken parayla altýn alýp üstüne her ay belli miktarda koyarak devam etmeyi düþünüyoruz. Daha iyi getirisi olacak yatýrým þekli var mýdýr? Teþekkürler
Bilsem ben kendime alýrým))
Ama bence burada defalarca bahsedilen çeþitlendirme konusuna yönelin. Mesela o altin alsin siz bes de kalýn vs. (Bence 46 yaþýndan önce beþ boþ iþ)
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nil Satis Nisi Optimum
Maalesef söylediðiniz gibi burasý türkiye. Borsa yatýrým deðil kumar mekaný gibi. Ben de biriktiriyorum da getirisi faizin bile gerisinde. Geliþmiþ ülkelerin borsalarýna ciddi ciddi yatýrým yapmak mantýklý olabilir.
Yani temettu emeklisi olacaðým diyorsanýz zaten en az 1 milyon paranýz olmalý bizim borsa için. 1 milyon para bu gun için deðil tabi örneðin 10 sene sonrasý için olmalý. En az ayda 2-3000 tl yatýrmalýsýnýz. Bu borsaya o kadar para yatýrýrsanýz haným sizi eve almaz :D Þaka bir yana ülke ekonomisine ciddi bir inanç olmalý ki bende yok o inanç. En az on yýlda bir büyük krizler oluyor TL pul oluyor. Deðersizleþiyor hisseler.
Yabancý borsalar için de ciddi para ile girmek gerek ve ABD borsalarýnda büyük vergi yükü var. bu arada amerikan borsalarý da tarihi zirvelerde bir çöküþ gelebilir. Avrupa ve ingiltereyi bilmiyorum ama bana çok uzak piyasalar. Bilmediðim þirketler, o yüzden hiç açýpta okumadým. Emek vermek lazým.
Sonuç: bizim borsada yatýrým orta vadeli mantýklý. Portföyü aktif yönetmeniz lazým, banka hisseleri sanayi hisseleri bilmek lazým. Faiz dolar borsa geçiþini en azýndan üç ayda bir gözden geçirmek lazým. Ben uðraþamam diyorsanýz gidin fon alýn, yabancý borsa fonlarý var. Söylemiþtim, ben çocuða hisse biriktiriyorum haným altýn alsaydýk deyip duruyor, baþladýðýmda altýn 158 di [emoji2] [emoji2]
Nil Satis Nisi Optimum
Bý yazýnýzýn altýna itibar puaný vermek gerekli. Aslýnda nerede olduðumuza ve olacaðýmýza ýþýk tutmuþsunuz. Bizim borsamýza ne hayallerle gelen ve mehter marþýyla dönen birçok insan oldu. Hak vermek lazým insanlara bir bakýma söylediðiniz gibi bu borsada yatýrýmcý olamýyorsunuz. Varsa yoksa vur kaç yapan kazanýyor. Örnek Petkim hissesi þelaleye yakalandým, malûm stop yapamadýðým için kucaðýmda kaldý hisse hâlâ taþýyorum patrona zerre itimadým yok. Gavur dediðimiz bir derecelendirme kuruluþu incelemeye aldý kendi hisseni al sat yapýyorsun diye patron bile bunu yapýyor. Sözün özü söylediðiniz gibi altýn ve dolar fonunda kalýp kriz dönemlerinde borsaya girip kýsa orta vade para yapýp çýkacaksýn. (Bu arada bizim haným da hâlâ soruyor zengin olamadýk mý diye)
Uzun vade temettü emekliliði için Portföyüm hakkýndaki olumlu olumsuz görüþlerinizi alabilir miyim ? #flap ilk acemiliðim o þekilde kaldý gidiyor.
SM-A700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portföyüm hakkýndaki görüþlerinizi alabilir miyim ? Uzun vade temettü emekliliģi kapsamýnda girdik bir yola inþallah. Her ay düzenli alýmlarla (50 lot) 10 senelik bir planým var. Umarým baþarabilirim. Bu arada #flap ilk acemiliðim o þekilde kaldý. Zarar çýkana kadar devam.1562164366555.jpg
SM-A700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatýrým tavsiyesi vermek yasaktýr. Aracý kurumunuz ile görüþün bence.
Nil Satis Nisi Optimum
Yer Ýmleri