Originally Posted by
Sorrow
Benim bir sorum olacak, yaklaþýk 1 yýl önce temettü emekliliði portföyüne baþladým. Her ay düzenli alým yapýyorum. Hiç al-sat yapmýyorum. Sadece alýyorum ve ekraný kapatýyorum

XU30 hisselerinden oluþuyor.
Bu 1 yýllýk süreçte portföy getirisi -%10 ve +%10 arasýnda sürekli gidip gelmiþ durumda. Son fiyatlara göre 1 yýlda +%6-7 toplam kar görünmekte. Temettü verimim de %6,5 dolaylarýnda.
Buraya kadar bir sorun yok, ancak yaklaþýk 3 ay önce günlük al-sat yapmak için ayrý bir küçük portföy oluþturdum ve her ay ortalama %5-6 net getiri elde ettim. 3 ayda elde ettiðim net kar yaklaþýk %15-16 civarýnda. 1 yýlda %35-40 getiri elde etmeyi hedefliyorum.
Eðer öyle olursa sizce temettü emekliliði portföyünü bozup diðer tarafa aktarmalý mýyým? Siz olsanýz ne yapardýnýz? Her ay düzenli alýmý günlük al-sat portföyüne mi aktarmalýyým?
Her ay ortalama %5-6 net getiri elde edebilecekseniz, ben bir 100k vereyim üstü sizde kalsýn.
Þaka bir yana temettü candýr gerisi heyecandýr. Bozma portföyünü %6,5 dolaylarýnda temettü verimi ile devam et..
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri