Teþekkür ederim Sn. Cautionary. Sizin yazýlarýnýzý önemsiyorum.
Borsada ilk alýmýmý 2018 Þubat ayýnda yaptým. O zamandan bu yana tek takip ettiðim baþlýk forumda ilkiyle beraber bu baþlýktýr. Ayný zamanda twitter açtým sýrf bu iþ için. Ýþten vaktim kaldýðý ölçüde araþtýrýyorum öðrenmeye çalýþýyorum.
Temel analizde her geçen gün bir þeyler daha kattýðýmý hissediyorum kendime.
Teknik analizin kýsa vadeli tradeler için gerekli olduðunu düþünüyorum ve yüzeysel öðrenmekle beraber çok önemsemiyorum açýkçasý.
Uzun vade yatýrýma çok uygun bir karakterim olduðunu düþünüyorum. Portföyümde en çok EREGL var ve hali hazýrda %25 zarardayým. Ama en ufak korkum yok. En fazla vakit kaybederim kar etmek için diye düþünüyorum. (Zamaný da ekonomik kullanmayý öðreneceðim inþallah, zararda veya yatayda oturma sürelerini kýsaltmam gerekiyor.)
Ben oldum demiyorum ama dediðiniz gibi pek çok konuyu orta düzeyde bildiðime inanýyorum. Parametrelerin tespitinden kastýnýz hisse seçimlerinde hangi kriterlere önem vermek ise onu da çözdüðüme inanýyorum. Projeksiyon için eksiðim sanýyorum illa nokta atýþý hedef fiyat tespit etme isteðim yok ancak 3 aþaðý 5 yukarý bilmem lazým.
Güzel artýþlar yakalayacaðýný tahmin ettiðim hisseler oldu ancak benim oyun alaným biraz daha dar KATILIM endeksinde olmayan hisselerde iþlem yapmýyorum. Temettü vermeyen hisselerle de ilgilenmiyorum. Liste bayaðý bir azalýyor ama odaklanmak daha kolay oluyor.
Pegasus için bahsettiðiniz projeksiyon meselesini ben de kendimde oluþturmaya çalýþýyorum. Belki de yeteneðim yoktur

Yer Ýmleri